Wat is het verschil tussen A en B-stroom?

De A-stroom is dus bedoeld als een grote gemeenschappelijke brede eerste graad, de b-stroom voor een kleine groep leerlingen met specifieke noden (bijvoorbeeld niet geslaagd in het lager onderwijs).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikhebeenvraag.be

Kan je van B-stroom naar A stroom?

Na het eerste leerjaar B kunnen de leerlingen naar 2A (mits gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad), 2B of naar het 1ste leerjaar A. Als uw kind hulp nodig heeft omwille van een handicap, leerstoornissen of gedragsproblematiek, dan kan het starten in het buitengewoon secundair onderwijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat is B-stroom onderwijs?

B-stroom: Voor leerlingen zonder getuigschrift van het basisonderwijs. Je krijgt de kans de leerachterstand die je in het basisonderwijs hebt opgelopen zoveel mogelijk in te halen. Je wordt voorbereid voor het beroepssecundair onderwijs (bso).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stedelijkonderwijs.be

Wat is het verschil tussen 1A en 1B?

SO: Eerste graad

De 1e graad bestaat uit 2 leerjaren: 1A en 1B. Je start automatisch in 1A als je je getuigschrift basisonderwijs hebt behaald. Je start automatisch in 1B als je dit getuigschrift niet hebt behaald. Je bouwt verder op wat je geleerd hebt in de lagere school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Kan je van 1B naar 1A?

Je kind kan naar het 1ste leerjaar B. Daar krijgt het meer onderwijs op maat, zodat het bepaalde vaardigheden of kennis beter onder de knie krijgt. Na een geslaagd 1ste leerjaar B kan het nog naar het 1ste leerjaar A gaan, of - met een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad - naar het 2de leerjaar A.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

natuurkunde uitleg ELEKTRICITEIT SPANNING EN STROOMSTERKTE

19 gerelateerde vragen gevonden

Kan je blijven zitten voor 1 vak?

Leerkrachten zouden vaker kleinere toetsen moeten geven, zo onthoud je de dingen beter. Blijven zitten demotiveert en helpt leerlingen niet. Blijven zitten voor maar 1 vak is al helemaal belachelijk! Toetsen moeten ook gaan over relevante leerstof en hoeven niet te bulken van de instinkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Wat gebeurt er als je blijft zitten?

Gevolgen zittenblijven

Het gevolg van zittenblijven is dat een leerling een jaar langer doet over de schoolloopbaan. Een leerling in het basisonderwijs stroomt een jaar later door naar het voortgezet onderwijs. Een leerling in het voortgezet onderwijs stroomt een jaar later door naar het mbo, hbo of wo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Kan je van BSO naar aso gaan?

Ja, dat mag. Als je minstens 18 jaar, en dus meerderjarig bent, mag je jezelf inschrijven in een school en dus je eigen richting kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Heeft de B stroom examens?

Je hebt geen examens in de B-stroom: je leerkrachten beoordelen op regelmatige tijdstippen wat je kent en kunt, dit heet permanente evaluatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avantonderwijs.be

Kan je van 2B naar 3tso?

De opstroomoptie is bedoeld voor leerlingen die na 2B willen doorstromen naar 2A of naar het derde jaar ASO, KSO of TSO. Sommige basisopties worden opgedeeld in pakketten. De school kan leerlingen laten kennismaken met de volledige basisoptie of met één of meer pakketten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijclb.be

Wat na 2de jaar b stroom?

In de B-stroom kun je vanaf het tweede jaar kiezen voor een beroepsopleiding. Als je je verder wil verdiepen in elektrotechniek, kies je hier voor het beroepenveld 'elektriciteit'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elektroclub.be

Wat zijn de B vakken?

Bij B-vakken is er na een buis kans op deliberatie. Zo kan je met minder dan 50% toch slagen voor die vakken. Tel het aantal B-vakken in je studierichting. Dat aantal bepaalt hoeveel buispunten je hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissie.com

Welke richtingen zijn er in BSO?

Studierichtingen
  • Haar- en schoonheidsverzorging (2de graad bso)
  • Haarstilist (7de leerjaar bso)
  • Haarverzorging duaal (3de graad bso)
  • Haarzorg (3de graad bso)
  • Handel (3de graad tso)
  • Haventechnieken (Se-n-Se tso)
  • Hippisch assistent duaal (2de graad bso)
  • Hoeklasser (3de graad bso)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op data-onderwijs.vlaanderen.be

Hoe kan je van BSO naar TSO?

Enkel in de 3e graad kunnen er meer leerjaren georganiseerd worden (specialisatiejaren BSO, voorbereidende jaren op het hoger onderwijs, Se-n-Se in TSO en KSO). In het ASO, KSO en TSO behaal je je diploma SO nadat je 6 leerjaren succesvol hebt gevolgd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Kan je van 3 BSO naar 4tso?

Het kan zijn dat je kind in het secundair onderwijs wil veranderen van studierichting, onderwijsvorm (ASO, TSO, KSO, BSO) of leerjaar. Dit kan in dezelfde school zijn maar ook als je kind van school verandert. Dit is wel aan een aantal voorwaarden gebonden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op go-ouders.be

Wat te doen na 6de middelbaar?

Eenmaal je je diploma secundair onderwijs op zak hebt, kan je kiezen om te gaan werken maar je kan ook verder studeren. Dat wil zeggen dat je naar een hogeschool of een universiteit kan gaan om een bachelor en/ of een master te behalen. Dat kan niet alleen na een tso-richting, maar evengoed na een bso-richting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op atheneumliedekerke.be

Wat is de laagste richting van ASO?

De logische onderbouw is de richting Humane wetenschappen in de 2de graad ASO. Alle studierichtingen van het Algemeen Secundair Onderwijs (ASO) bereiden enkel voor op verder studeren in het hoger onderwijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Hoe moeilijk is middenjury?

Integendeel, de middenjury is moeilijk, dat leren de ervaringen van de studenten. Sommige studenten proberen namelijk opnieuw en opnieuw, en zijn soms even lang bezig met hun ASO of TSO diploma te behalen via de middenjury als het via het reguliere onderwijs zou duren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.bijleshuis.be

Wat na het 6de jaar BSO?

Jongeren die vandaag het 6de jaar BSO afronden krijgen een getuigschrift. Pas na een extra 7de jaar halen BSO-studenten een diploma Secundair Onderwijs. Dat diploma is meteen hun toegangsticket tot de hogeschool of de universiteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissie.com

Wat is de hoogste richting in bso?

In het BSO bestaan heel wat 7e jaren (derde leerjaren van de derde graad BSO). Het volgen van zo'n jaar levert je niet alleen een doorgedreven specialisatie in je vakdomein, maar ook een diploma secundair onderwijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Wat is beter aso of tso?

Het ASO legt vooral een stevige basis voor het volgen van hoger onderwijs en de meesten kiezen er dan ook voor om verder te studeren na het ASO. In het technisch secundair onderwijs (TSO) gaat de aandacht vooral naar algemene en technisch-theoretische vakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op passtel.be

Is aso en tso hetzelfde?

De opleidingen in algemeen secundair onderwijs (aso), technisch secundair onderwijs (tso) en beroepssecundair onderwijs (bso) zijn evenwaardig. 'Afzakken' is niet het juiste woord. Het gaat over wat jij graag doet en graag wil worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elektroclub.be

Wat moet je doen als je 2 keer blijft zitten?

Regels voor zittenblijven en verblijfsduur op school in de praktijk. Op veel scholen voor havo en vwo mogen leerlingen maximaal één keer blijven zitten in de onderbouw. Als een leerling het schooljaar opnieuw niet haalt, dan moet de leerling meestal overstappen naar een vervolgklas op een lager niveau.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Hoe weet je of je overgaat?

Ook meldt de school dit schriftelijk aan ouders, voogden of verzorgers. De school spreekt met u af onder welke voorwaarden en wanneer uw kind definitief kan overgaan. Uw kind moet bijvoorbeeld een taak maken of proefwerken overdoen. Uiterlijk op 31 december moet duidelijk zijn of uw kind definitief over is of niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wie bepaalt of een kind doubleert?

Hoewel het de bedoeling is dat ieder kind 8 jaar over de basisschool doet, laat de wet ruimte aan de scholen om een kind daar langer over te laten doen. Wat de wet niet doet is aangeven onder welke voorwaarden een kind mag/moet doubleren. Dat mag een school zelf bepalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babyenkind.nl

Populaire vragen