Een wasmachine weegt tussen de 65 en 80 kilogram. Dit komt onder andere omdat er een betonblok in de wasmachine zit. Dit zit in de wasmachine om stabiliteit te geven aan een apparaat wat veel trillingen produceert.
Hoeveel weegt een wasmachine? Het gewicht van een wasmachine ligt gemiddeld tussen de 65 en 80 kilo. Tenzij je een bodybuilder bent, til je hem dus het beste met 2 personen.
Trapsteekwagentje: een trapsteekwagentje kunt u zo onder de wasmachine schuiven en hiermee vervolgens de wasmachine eenvoudig naar boven tillen. Het is hierbij wel belangrijk dat u controleert of deze de trap op en af kan. Bij trappen met verschillende bochten gaat dit vaak wat lastiger.
Wanneer je een wasmachine gaat tillen, kantel hem dan eerst op zijn zij, met de deuropening naar boven. De bovenkant pak je vast aan de achterkant van het bovenblad. Als je de bovenkant vasthebt, zorg je ervoor dat de wasmachine in balans blijft. De andere persoon tilt de onderkant van de wasmachine.
Dit betonblok zit onder in de wasmachine en bepaalt voor het grootste gedeelte het totale gewicht van een wasmachine. Gemiddeld weegt een wasmachine tussen de 65 en 80 kilo.
Een wasmachine weegt tussen de 65 en 80 kilogram. Dit komt onder andere omdat er een betonblok in de wasmachine zit. Dit zit in de wasmachine om stabiliteit te geven aan een apparaat wat veel trillingen produceert.
Bij een wasmachine is het erg belangrijk dat je een geaarde groep hebt, waarop je de wasmachine kunt aansluiten. Meestal is dat geen probleem, omdat de cv-installatie ook op zolder staat. Let wel op dat de totale belasting op een groep nooit boven de 3680 Watt mag komen.
Dit contragewicht bevindt zich aan de bovenkant van de trommel in uw wasmachine. Het is voorzien om het gewicht gelijkmatig te verdelen over de machine, waardoor de trillingen en hevige bewegingen die ontstaan door het ronddraaien van de trommel worden beperkt.
Een wasmachine kan je het beste rechtop vervoeren. Kan dit echt niet vanwege plaatsgebrek, dan kan je hem op zijn kant leggen. Pas dan wel op dat je de trommel goed vast hebt zitten en de leidingen niet beschadigen onder het gewicht van de wasmachine zelf.
Als je het zelf doet, kun je ervoor kiezen om de wasmachine in je eigen auto te vervoeren. Let goed op en wees heel voorzichtig om schade aan de machine (en auto) te vermijden. Een wasmachine vervoer je het beste rechtop. Zo heb je de minste kans op beschadigingen aan de trommel en leidingen.
Vaak krijg je dit standaard meegeleverd bij de wasmachine. Heb je dit niet en wil je de wasmachine verhuizen zonder transportbeveiliging? Haal dan de bovenkant van de wasmachine en vul de open ruimte rondom de trommel met kussens en/of handdoeken. Zo blijft de trommel ook op zijn plek tijdens het verplaatsen.
De volgende vloeren zijn minder geschikt om een wasmachine op te zetten. Je hebt hier het meeste kans dat de wasautomaat gaat trillen, schuiven en lawaai maakt: Houten vloer. Laminaat.
Diameter van de wasmachine afvoer
Keuken, wastafel en bidetafvoeren zijn 40mm of 50mm dik. De wasmachine afvoer zal doorgaans 40mm dik zijn, dunner is zeker niet aan te raden omdat dan de kans op lekkage's en verstoppingen groot zijn.
Wasmachines met balanssysteem
Wij raden je dan ook aan om in dit kader een wasmachines met een Balanssysteem aan te schaffen. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat jouw wasautomaat niet aan de wandel gaat door trillingen. Doordat het model stil op zijn plaats zal blijven staan, wordt jouw vloer niet beschadigd.
Kleine en grote ladingen: 8 kilogram
Naast kleine wasjes stop je soms ook een grotere lading wasgoed in de trommel. Dan heb je minimaal 8 kilogram vulgewicht nodig. Dit is geschikt wanneer je bijvoorbeeld het beddengoed wast van 2 of 3 personen. Handig om te weten is dat alle wasmachines een beladingssensor hebben.
Voor een klein huishouden van 1 of 2 personen raden we een wasmachine met een vulgewicht van 7 of 8 kg aan. Wil je ook een tweepersoons dekbed kunnen wassen? Kies dan minimaal voor 8 kg. Als je alleenstaand bent en geen groot wasgoed hebt, is een wasmachine voor 6 á 7 kg wasgoed in principe voldoende.
Afhankelijk van het formaat, model en type weegt een wasdroger tussen de 45 en 60 kg. Til de droger met ten minste twee mensen op.
Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram.
Verschil vulgewicht wassen en drogen
Het vulgewicht van een was-en droogcombinatie ligt tussen de 7 en 10 kilo, dit gewicht kan je er in doen als je alleen gaat wassen. Als je wilt drogen, moet je er rekening mee houden dat je maar ongeveer 50-75% van het originele gewicht kunt gebruiken.