Geluksgetallen. Geluksgetallen klinken in het Chinees als een ander Chinees woord dat een positieve betekenis heeft. De getallen zes, acht en negen zijn gelukbrengend. Sommige Chinezen menen zelfs dat drie keer 6 oftewel 666 ook voor geluk zorgt, omdat het samen 18 is.
Het getal 8 is een geluksgetal bij de Chinezen. 8 wordt in het Chinees “ba” uitgesproken en klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom “fa”. Een 8 lijkt op het symbool voor oneindigheid ∞ en op een knoop, wat een succesvolle unie symboliseert.
Een geluksgetal is een getal waarvan men aanneemt dat dit geluk brengt. In het Westen wordt de zeven (7) als geluksgetal beschouwd. In de christelijke traditie waar het geluksgetal 7 vandaan komt zijn er meerdere geluksgetallen, maar wordt 7 gezien als het getal dat het meeste geluk brengt.
4. Het Japanse woord voor 4 klinkt hetzelfde als het woord voor 'dood' (Shi). Ook in China geldt dat 4 (四, sì) bijna hetzelfde klinkt als 'dood' (死, sǐ), en daarom beschouwd wordt als een brenger van ongeluk.
Je telt je geboortedag op bij je geboortejaar. Een voorbeeld: Je bent geboren op 18 december 1984. Je geluksgetal is dan 4. Namelijk je geboortedag 18 wordt 1 + 8 = 9.
In China is 13 een geluksgetal. Nummer 13 geeft goede Feng Shui. Helemaal niet verkeerd dus om op nummer 13 te wonen of om op de 13-e verdieping te werken.
En omdat 11 tussen 10 (het volmaakte getal) en 12 (het heilige getal) staat. Het getal 11 is zowel ongeluksgetal (het overtreedt het volmaakte getal 10) als geluksgetal (het is twee keer 1: het symbool van eendracht). Daarom is het een “gek” getal. Het heeft dus niets te maken met elven, zoals sommige mensen denken.
Het gevolg van het verraden door Judas tijdens het Laatste Avondmaal was dat Jezus werd gekruisigd en stierf op, je raad het al, een vrijdag. Sindsdien werd vrijdag als de slechtste dag van de week beschouwd. De combinatie van het getal 13 en de vrijdag betekende absoluut ongeluk.
Ongeluksgetallen zijn vier, vijf, zes en zeven. Vier klinkt in verschillende Chinese talen, Japans, Koreaans en Vietnamees hetzelfde als het woord voor "dood" ('si' of 'shi') en wordt daarom vaak weggelaten bij het nummeren van verdiepingen.
Dit omdat aan het laatste avondmaal 13 personen aanzaten. Christus met de 12 apostelen, inclusief Judas. Echter, volgens sommige Christelijke schrijvers is 13 wel een geluksgetal. Want het is ook 10 + 3, de tien van de tien geboden, plus de drie van de heilige drie-eenheid.
Dit is een buitengewoon positief engelenteken voor jou, dus wanneer je 777 ziet, onthoud dan dat je doel van binnenuit stroomt en dat alles wat zich ontvouwt of aan je wordt geopenbaard deel uitmaakt van je doel. Je nieuwe gedachten en ideeën zullen je een duwtje in de goede richting geven.
Nummer 7 staat voor spiritualiteit, innerlijke wijsheid, spirituele verlichting, mystiek, intuïtie, introspectie, bedachtzaamheid en collectief bewustzijn. Nummer 7 betekent ook het belang van isolatie, filosofie, perfectie, waardigheid, het vermogen om grenzen te stellen, innerlijke kracht en doorzettingsvermogen.
Je levenspad nummer bereken je door de cijfers in je geboortedatum op te splitsen en op te tellen naar enkele cijfers; eerst je geboortemaand, dan je geboortedag en daarna je geboortejaar. 3(maand)+9(dag)+5(uitkomst jaar)= 17 *(kom je hier uit op een 11, 22 of 33? Niet verder opsplitsen!)
Het 520-nummer betekent verandering, keuze en een beslissing die een nieuw begin zou kunnen betekenen of de noodzaak om oude tot een einde te brengen. Het is ook een symbool van teamwork, compromissen, service, harmonie en aanpassingsvermogen, dus 520 is allemaal goed als het gaat om relaties met anderen.
Oftewel: dertien = ongeluk. Er zijn ook niet-christelijke verklaringen voor de angst voor vrijdag de dertiende. Zo zouden heksen bij elkaar komen op vrijdag de dertiende en zou de Noorse foute god Loki op een vrijdag als dertiende gast naar een feest komen en de wereld in ongeluk storten.
Het getal dertien wordt gezien als het ongeluksgetal. Zelfs het woord ongeluksgetal heeft dertien letters. Vrijdag de dertiende wordt in veel landen als een ongelukkige dag beschouwd — in Spaans- en Griekstalige landen is dat dinsdag de dertiende.
Dertien is het getal der ingewijden.
Jezus was de dertiende persoon aan tafel, samen met zijn 12 apostelen (de 12 luiken in de toren van de kerk en de dertiende deur is de toegangsdeur om de Onze Lieve Vrouwkerk te Lissewege binnen te treden). Wie het getal dertien hanteerde, bezat een bijzondere kennis.
Vrijdag - is vernoemd naar Freya, de godin van de vruchtbaarheid.
vrijdag: genoemd naar Freya, de Germaanse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Haar Romeinse tegenhanger was Venus, naar wie deze dag bij de Romeinen vernoemd was (dies Veneris). zaterdag: een vertaling van het Latijnse dies Saturni: dag van Saturnus, de god van de landbouw.
Jaarlijks op de vierde vrijdag na Pasen, drie weken voor Pinksteren is het in Denemarken 'Store Bededag' (Grote Biddag). Een algemene biddag (o.a. voor het gewas), die in 1686 is ontstaan door het samenvoegen van allerlei gebedsdagen en vereringen die in de lente plaatsvonden.
Volgens de numerologie resoneert nummer 5 met persoonlijke vrijheid, individualisme, veelzijdigheid, vooruitgang, ervaring, sensualiteit, moed, kansen en verbeeldingskracht. Nummer 5 is een bericht van je beschermengel dat positieve kansen precies in het straatje liggen en dat ze je leven ten goede zullen veranderen.
Het zien van nummer 1111 betekent je verbinding met God en de engelen. Het is een wake-up call die je eraan herinnert hoe goed je in staat bent om je verschillende verlangens te manifesteren en je volledige potentieel in het leven te bereiken.
Wanneer je het nummer 11:11 op de klok ziet, wordt dit gezien als een speciale boodschap van je beschermengelen, die aangeeft dat je in staat bent om contact te maken met de opgestegen meesters in het koninkrijk van de engelen.
In Italië is niet 13, maar het getal 17 een ongeluksgetal. Dat zou komen doordat het getal in Romeinse cijfers als XVII wordt geschreven. In de middeleeuwen, toen er nog veel analfabetisme was, zou dat zijn verward met VIXI, wat Latijn is voor 'ik heb geleefd', dat op graven werd geschreven.