Ongeveer zestig procent van de Australiërs is christelijk.Ongeveer twintig procent van de Australiërs zegt helemaal niet gelovig te zijn. In het dagelijks leven merk je weinig van de religieuze voorkeur van de Australiërs. Aboriginals hebben hun eigen tradities en geloof in een geestelijke wereld.
Bijna alle grotere steden liggen aan of bij de kust, de hoofdstad Canberra is de grootste landinwaarts gelegen stad, gevolgd door Toowoomba in Queensland. De enorme oppervlakte van Australië zorgt ervoor dat het één van de dunstbevolkte landen van de wereld is. Grote delen van het binnenland zijn zeer dunbevolkt.
Het geloof in de Droomtijd is de religieuze ideologie van alle Aboriginals, ongeacht hun stam, en vormt de basis van het Aboriginalleven. Ze geloven dat iedere Aboriginal twee zielen heeft: een sterfelijke en een onsterfelijke die in verbinding staat met de vooroudergeest of totem.
Australiërs zijn echte vleeseters en houden veel van barbecueën, de barbie genoemd. Wat drinken betreft kent Australië veel verschillende soorten bier en wijn. In de outback is bier onder de mannen zeer populair, terwijl er in de verstedelijkte gebieden vaker wijn gedronken wordt.
Bij het eten drinkt men graag een biertje, want elke staat heeft zijn eigen merk. Ook wijn, thee, koffie, vruchtensap en longdrinks zijn populaire dranken.
Allereerst willen wij u een idee geven van de vluchtduur tussen Nederland en Australië. U moet rekening houden met een vliegtijd van zo'n 25 à 30 uur. Dat klinkt misschien lang, maar in die tijd legt het vliegtuig meer dan 15.000 kilometer af!
Religie speelt in Australië een beperkte rol. Ongeveer zestig procent van de Australiërs is christelijk. Ongeveer twintig procent van de Australiërs zegt helemaal niet gelovig te zijn.
In het jaar 150 werd er voor het eerst over Australië geschreven door de Oude Grieken. Ze noemde het land "Terra Australis" oftewel Zuidland. Veel mensen waren gefascineerd door het onbekende land en gingen ernaar op zoek.
De vormen op het lichaam vertellen het verhaal van hun voorouders. Vaak geven de schilderingen de aboriginals kracht of beschermt hen tegen boze geesten. Kunst is voor de aboriginals een belangrijke manier om hun cultuur vorm te geven.
De huidige situatie van Aboriginals in Australië
Op dit moment zijn er zo'n 300.000 Aboriginals in Australië, wat 1,5 procent van de gehele bevolking is. Deze Aboriginals leven veelal in armoede en verspreid door het land.
Aboriginals volgden een nomadische leefstijl en aten wat zij onderweg tegenkwamen zoals kangaroes, slangen en emoes. De dieren werden direct in het vuur gegooid en gegeten. Ook aten ze veel vruchten, wortels, bessen, zaden, noten en granen.
Australië is een zeer welvarend land met een BNP per hoofd van de bevolking van $49.900 per jaar (2017).
Australiërs zijn echte levensgenieters. De sfeer is er relaxed, waar je ook komt. De Aussies werken hard, vooral in de outback, maar ze weten ook hoe belangrijk het is om na het werk een koud biertje open te trekken. Nationale sporten zijn cricket, Australian football, rugby en surfen.
De Aboriginals (en de Torres Strait Islanders) zijn de oudste bewoners van Australië. Zo'n 50.000 jaar (misschien nog langer) geleden kwamen de eerste Aboriginals vanuit Zuidoost-Azië naar Australië. In die tijd arriveerden ze via een landbrug die was ontstaan doordat de zeespiegel tijdens de ijstijd daalde.
totale bevolking: 82,4 jaar (2018 est.)
Er wordt gekeken naar factoren zoals gezondheid en veiligheid, infrastructuur en cultuur en milieu. De oude bijnaam van Australië is 'the lucky country' en veel Australiërs zijn er dan ook van overtuigd dat hun land het beste is om in te wonen!
Wat kost een ticket naar Australië? Vanaf Amsterdam kun je al voor €620* retour naar Australië, maar gemiddeld kost een vlucht tussen de 700 en 1100 euro*.
Qantas vliegt al van Londen naar het West-Australische Perth, een vlucht die bijna 17 uur duurt. De langste vlucht wordt nu nog uitgevoerd door Singapore Airlines, dat in iets minder dan 19 uur vliegt van Singapore naar New York.
Maar hoe ver kun je eigenlijk gaan? De verst gelegen luchthaven waar je vanaf Schiphol non-stop naartoe kan vliegen is Buenos Aires in Argentinië (11.436 kilometer). Vliegtijd: 13 uur en 50 minuten. De langstdurende non-stop vlucht is vijf minuten langer.
Groente en fruit
In Australië is er ook veel fruit verkrijgbaar. Je kunt hier echt van alles krijgen. Van Tasmanische kersen en peren tot bananen, papaja, mango's, avocado's, citrusvruchten, appels, lychees, ananas, passievruchten en kokosnoten. Kortom, je moet flink je best doen om geen fruit te krijgen.
Het ontbijt in Australië bestaat vooral uit brood met vegemite. Vegemite is een soort pasta met een bittere smaak. Mensen die niet zijn opgegroeid met deze pasta vinden het doorgaans niet echt lekker. Voor toeristen zijn er eventueel ook andere mogelijkheden, zoals een omelet.
De officiële taal van Australië is Engels. Het accent is wel wat anders dan het Brits of het Amerikaans. Australiërs korten graag woorden af en gebruiken soms woorden die in het Brits of Amerikaans niet bekend zijn. De Aboriginals spreken de taal van hun eigen stam, maar in de steden en dorpen spreken zij ook Engels.