Wat is familiekarma? De specifieke lessen of thema's die jij deelt met je ouders en voorouders, zijn je familiekarma. Deze lessen zijn diep in de energie van een familie verankerd.
Karmadragers zijn personen die karma vanuit moeders- en/of vaders familielijn met zich meedragen. We dragen in principe allemaal karma vanuit de bloedlijn(en) met ons mee alleen is niet iedereen met dit karma 'belast' waardoor het niet tot uiting komt.
Toch vraagt dit leven van je dat je er wat mee doet. Iedere (verre) oorzaak wil 'geneutraliseerd' worden. Je kunt karma 'verbranden' door bepaalde (meditatie)technieken of met behulp van Pong Yup (speciale ademhalingstechniek), en je zo zuiveren van de gevolgen van schadelijke indrukken.
Ga niet meer lopen oplossen en redderen voor dat andere familielid, maar bespreek met die persoon wat hij/zij er zelf aan kan doen. Meedenken mag, maar je neemt geen verantwoordelijkheid meer voor acties en keuzes. Stap uit jouw rol. Loslaten is niet onverschillig worden, is niet jezelf afsluiten.
Energetische koorden doorsnijden
Energetische koorden, karmische banden en ede zijn verbindingen tussen twee of meerdere mensen. In het verleden heb je veel mensen ontmoet. Contact gehad met mensen. Relaties gehad met mensen.
Energetische verbindingen beïnvloeden het lichaam. Je intentie of wens aan een ander komt dus aan bij de persoon en zal hem zodanig ook beïnvloeden. De kracht waarmee je de intentie uitspreekt, de emotionele lading, bepaalt het effect. Je wens kan tijdelijk zijn, maar ook permanent.
Wat zijn energetische koorden? – Je hebt energiekoorden met iemand die niet meer leeft, omdat een entiteit bij je is; Hoe sterker de negatieve of positieve band of emotie met iemand is, hoe sterker het energiekoord wordt. Denk maar aan als iemand je heeft beledigd of iets doet dat je erg tegenstaat.
Mensen die erg negatief zijn, zijn overgevoelig voor kritiek. Ze kunnen het dus niet hebben als jij iets op hun aan te merken hebt, ook al is het niet eens echt kritiek, maar alleen een andere mening. Ook betrekken ze alles op zichzelf, dus voelen ze zich veel sneller aangevallen dan andere.
Ga het tegenovergestelde doen van wat je altijd deed: geef haar wat zij nodig heeft. Doe dat in de mate waarin je dat kunt opbrengen. Kies al doende voor manieren die bij je passen. Deze nieuwe verbinding met je moeder zal je goed doen.
In grote gezinnen is het percentage ouders dat met ten minste één kind wekelijks contact heeft groter dan in kleine gezinnen. Om een voorbeeld te geven: in een gezin met vijf kinderen heeft 83 procent van de ouders wekelijks contact met ten minste één kind; in gezinnen met één kind is dat slechts 57 procent.
Het begrip Karma
Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'daad' of 'actie'. Het is de wet die 'oorzaak' en 'gevolg' beduidt in al haar facetten op geestelijk niveau. Wat men doet, zegt of denkt (goed of slecht), het komt naar ons terug.
De intentie waarmee we iets doen, zeggen en denken komt uiteindelijk weer bij ons terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg waarmee we ofwel positief dan wel negatief karma creëren. Positief karma werkt in ons voordeel, maar negatief karma weerhoudt ons er van om ons te ontwikkelen wanneer het ongezien blijft.
Het wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Met andere woorden: elke actie die jij doet heeft een gevolg voor het leven. Vergelijk het maar met een steen die je in stilstaand water gooit. Het effect hiervan spreidt zich uit over het hele wateroppervlak.
Afwezige ouders
Ouders kunnen ook emotioneel afwezig zijn. Ze zijn er wel maar ze begeleiden hun kinderen niet op emotioneel vlak. Kinderen van afwezige ouders voeden uiteindelijk zichzelf voor een groot deel op. Als ze het oudste kind zijn, voeden ze misschien ook hun jongere broers en zussen op.
Dominante ouders streven continu naar perfectie. Ze verlangen alleen het beste van hun kinderen. Het maakt niet uit hoe hard een kind zijn of haar best zal doen, het zal niet goed genoeg zijn voor de ouders. Dit komt doordat de dominante ouders altijd een 'maar' kanttekening maken.
Walgen van je moeder: de (mogelijke) oorzaken
De angst om zelfs met haar te versmelten. Dat soort angsten horen bij de losmaak-problematiek waarmee veel vrouwen kampen. Een moeder kan ook proberen haar kinderen te annexeren: zich hun leven als het ware proberen toe te eigenen.
Omgaan met negatieve familie
Kom op voor jezelf. Vergeef de ander maar vergeet het nooit. Bedenk wat voor consequenties jij stelt aan negatief gedrag. Besteed je tijd met positieve mensen.
Als een relatie of vriendschap klaar is kun je de energetische koorden doorknippen. Dan stuur je de liefde en energie terug naar degene met de intentie: “dit is van jou (naam…), ik geef het je terug” en dan knip je als het ware de energetische koorden door.
Een ontmoeting tussen zielsverwanten kun je dus zien als een ontmoeting tussen twee universa. Hierbij worden dimensies vol licht en liefde gedeeld. Door de herkenning sta je open voor het universum van de ander. Diepere lagen openen zich in jezelf.
Liefde is het verlangen tot verbinding en eenwording. Er wordt wel gezegd dat als je een relatie met iemand aangaat, dat je dan een band krijgt.
Er wordt zonder een echte reden sneller ruzie gemaakt; Je hebt veel pech, dingen die bij anderen makkelijk en vanzelfsprekend gaan, daar moet jij hard voor werken; Er ontstaan onverklaarbare (chronische) lichamelijke klachten of je oude lichamelijke klachten verergeren zich; Je hebt depressieve en negatieve gedachten.
Ze worden 'empaten' genoemd; mensen die gevoelig zijn voor (andermans) energie en een zeer sterke intuïtie hebben. Hun leven word daardoor eigenlijk constant beïnvloed door de gevoelens, wensen en gedachten van andere mensen. En dat is niet aan te leren, je 'bent' het of niet.
Een douche of bad nemen, je reinigt niet alleen je lichaam maar ook je aura. Door het water over je heen te laten stromen spoelt ook je aura gedeeltelijk schoon. Wanneer je zout toevoegt en dit over je lichaam gaat, verdwijnen energetische sporen die je hebt opgedaan. Zout helpt om dieper te reinigen.