Deze overheerlijke luchtige hagelwitte crème met vanille smaak kan je gebruiken voor het vullen van taarten en het decoreren van cupcakes. Door de eenvoudige en snelle bereidingswijze is het nog luchtiger dan botercrème en met behulp van smaakstoffen breng jij de crème eenvoudig op smaak.
Enchanted Cream is een stevige crème zonder boter. Deze kan vervangen worden door botercrème. Het grootste verschil is dat de Enchanted Cream zonder boter is waardoor deze een stuk luchtiger en minder zwaar is dan botercrème.
voor Enchanted Cream is: skip het water ð Op de verpakking staat aangegeven dat je 150 gram mix aanmaakt met 100 ml water en 100 ml melk. Per definitie vervangen wij het water óók door melk. Zo wordt de crème wat romiger en voller van smaak.
De FunCakes Mix voor Enchanted Cream® is perfect voor het vullen en afsmeren van taarten of een topping op cupcakes. Hij is een stuk lichter dan andere crèmes, maar nog steeds stevig genoeg voor cupcake toeven die lang mooi blijven. Je maakt de Enchanted Cream® in enkele minuten.
Eén portie Enchanted Cream® is voldoende voor het vullen van 2 lagen en afsmeren van 1 taart van Ø25 cm, of een toef voor op ca. 24-30 cupcakes.
Een taart afsmeren met enchanted creme kan als je het wat dikker klaar maakt. Normaal mix je 150 gram mix met 100 ml water en/of 100 ml melk. Maar i.p.v. 200 ml vocht toe te voegen kun je bijvoorbeeld 100 ml doen. Door minder water en/of melk toe te voegen krijg je een mooie stevige creme.
We raden het niet aan om de crème te gebruiken voor het afsmeren van een taart die je nog wil bekleden met fondant of marsepein. Doordat je water en/of melk aan de mix moet toevoegen bestaat de slagroom dus uit vocht. Daardoor zal fondant of marsepein gaan “smelten”. Ook wordt de crème niet hard.
Deze overheerlijke luchtige hagelwitte crème met vanille smaak kan je gebruiken voor het vullen van taarten en het decoreren van cupcakes.
De crème is geschikt als vulling of om mee te decoreren en kan direct gebruikt worden. Aangemaakte crème kan tot 5-6 dagen in de koelkast bewaard worden, even doorroeren voor hergebruik. Indien gewenst kan ook alleen melk (200 ml) of alleen water (200 ml) worden toegevoegd.
Voor het afsmeren van uw taart kunt u zowel slagroom als botercrème gebruiken. Wilt u uw taart met fondant bekleden? Gebruik dan botercrème, want anders smelt de fondant. Smeer de bovenkant en de zijkanten in met een dunne laag.
De gel kleurstoffen kan je voor alles gebruiken behalve voor chocolade. Waterbasis: De waterbasis kleurstoffen zijn goed voor alle producten die op basis van water aangemaakt zijn, of eigenlijk waar geen olie in zit. Deze zijn dus heel fijn voor fondant, royal icing, merengue en enchanted/chantilly cream.
enchant [enchanted|enchanted] {werkwoord}
betoveren [betoverde|betoverd] {ww.}
Eén portie Enchanted Cream® is al voldoende voor het vullen (2 lagen) en afsmeren van een taart van Ø25 cm, of een toef voor op ca. 24-30 cupcakes. Wil je de crème minder romig of juist romiger maken? Voeg dan alleen water (200 ml) of alleen melk (200 ml) toe aan de mix.
De FunCakes Enchanted Cream is meerdere dagen direct vanuit de koeling te verwerken. En kan daarnaast ook met alleen water gemaakt worden, hierdoor kan deze buiten de koeling bewaard blijven. Bereidingswijze: Voor 1 portie luchtige crème: mix 150 g mix met 100 ml melk en 100 ml water 3 minuten op hoge snelheid.
Doe dit maximaal 2-3 maanden van tevoren. Ook een botercrème kun je nu al maken en invriezen. Hou er rekening mee dat deze wel een tijdje nodig heeft om te ontdooien en dat je misschien nog wel even moet opkloppen in verband met schiften.
Gebruik ongezouten roomboter en poedersuiker. Poedersuiker wordt veel beter opgenomen, waardoor je botercrème de mooiste structuur krijgt. En erg belangrijk: haal je boter op tijd uit de koeling want het moet echt op kamertemperatuur zijn. Laatste tip: klop de boter echt lang genoeg.
Ga je jouw cupcakes decoreren met een lekkere toef botercrème of crème chantilly? Dan kun je dit het beste maximaal 1 dag van tevoren doen. Je kunt de gedecoreerde cupcakes het beste in een cupcake doos op een koele plek, maar wel buiten de koelkast, bewaren.
Een gel kleurstof, of nog liever een pasta, is de beste optie wanneer je een felle kleur wilt geven aan je botercrème. What is this? Doordat je maar weinig nodig hebt van een gel of pasta kleurstof, is het extra belangrijk dat je het in kleine hoeveelheden door de crème mixt.
Botercrème kun je ook goed invriezen, het blijft dan zo'n 3 maanden goed. Ontdooi de crème in de koelkast en laat hem daarna op kamertemperatuur komen, voordat je hem verwerkt.
Het voordeel van ganache is dat je de taart super strak kunt afsmeren met scherpe hoeken, dat maakt het weer gemakkelijker om je taart strak te bekleden. Het is natuurlijk ook lekkerder dan de botercrème.
Instant Cream (creme chantilly) is ideaal voor de thuisbakker die vaak taarten bakt en snel een lekkere room wilt bereiden. Instant cream is in slechts 3 minuten heerlijk luchtig geklopt. U bestelt het hier in de gewenste hoeveelheid gemakkelijk online tegen de scherpste prijs.
Het is daarom het beste om je taart af te smeren met een dunne laag botercrème en deze een uur in de koelkast te zetten voordat je hem bekleedt met fondant. De botercrème zal dan hard worden en een mooie strakke ondergrond vormen voor je fondant.
Begin ergens met de plooien glad te strijken.Til de fondant op en wrijf voorzichtig met je hand de fondant tegen de taart aan. Een belangrijke tip: zorg ervoor dat wanneer je de volgende plooien glad gaat strijken, dat je de fondant altijd (écht áltijd), richting de kant wrijft die al glad gestreken is.
Fondant is eetbaar. Het is een suikerglazuur wat gemaakt is van suiker en glucose en wordt veel gebruikt voor het bekleden van taarten, cupcakes en gebakjes. Maar je kunt er ook hele leuke decoraties mee maken die je daarna gebruikt om op een taart, cupcake of gebakje te plakken.
Een schraper: nadat je de taart globaal hebt ingesmeerd, strijk je botercrème strak met een schraper. Het is belangrijk dat de schraper hoger is dan de taart. Met een schraper kun je veel nauwkeuriger werken dan met een paletmes. Vooral als je begint met taarten afsmeren, is het dus handig om een schraper te gebruiken.