De meest gegeten appel in België is de Jonagold. Deze grote, rode, stevige appel staat gekend om zijn zeer sappige vruchtvlees en zoetzure smaak. Deze appelsoort kan je ook lang bewaren.
Zure appels
Granny Smith: een van de zuurste appels uit het assoriment. Door zijn felle groene kleur valt hij direct op! Pink Lady: doordat de Pink Lady volsappig is, is dit toch een favoriet van velen. Waarschijnlijk ook door de mooie rozige blos van de appel.
De Gala is de zoetste appel die er maar is. Het vruchtvlees is stevig en lekker sappig, de smaak is dus intens zoet.
Pink Lady. Pink Lady is er eentje waar je oog opvalt en waar je direct je tanden in wilt zetten. Het is een volzoet handappeltje, met hard, stevig en knapperig vruchtvlees. In 1973 had de Australische onderzoeker John Cripps het idee om een Golden Delicious en een Lady Williams natuurlijk te kruisen.
Welke appel heeft de minste suiker? Fuji is lekker sappig, heeft een rijke honingzoete smaak en een stevige beet. Deze handappel kan je wel goed verwerken in een taart of ander lekkers. Omdat de appels zo zoet zijn hoef je minder suiker toe te voegen.
Waarom zijn Pink Lady® appels vaak duurder dan andere appels ? Pink Lady® vraagt een grotere investering van de fruittelers dan andere variëteiten wat betreft de tijd en opleiding van het personeel. Pink Lady® is de eerste appel die in bloei staat en de laatste die wordt geoogst.
De Nederlandse Jonagold is van januari tot en met juni en van oktober tot en met december verkrijgbaar. Het is een stevige appel met een zoete en zure smaak. In België is het de meest gegeten appel, maar ook in Nederland is de appel erg populair.
Rood gezonder dan groen
Dit komt omdat de rode appels aanzienlijk meer voedingsvezels bevatten: zo'n 10 tot 18 procent meer dan in een groene appel. Daarnaast bevat een rode appel tot wel een derde meer pectinevezels (een type voedingsvezel) dan een groene appel.
De Cox orange pippin appel die je bij Groentebroer.nl kunt kopen heeft een zachtzure aromatische smaak.
Ja! Pink Lady® biedt u een kwart van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, vezels voor de spijsvertering, antioxidanten om de huidveroudering te bestrijden, 80% water voor de hydratering en suiker voor de energie.
Appels zitten vol met oplosbare vezels. Deze vezels verminderen aantoonbaar intestinale aandoeningen, waaronder diverticulitis, aambeien en mogelijk sommige vormen van kanker. Ze zijn goed voor het insulinegehalte door het langzaam vrijgeven van suikers in de bloedbaan en ze reinigen en ontgiften.
De verklaring is dat Granny Smiths de appels zijn met de grootste hoeveelheid voedingsvezels en polyfenolen. Die stoffen overleven het kauwproces en de maagsappen, waardoor ze de dikke darm kunnen bereiken en daar de groei stimuleren van darmbacteriën die gunstig zijn voor de gezondheid.
Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart. Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak. Het resultaat is een lekkere, stevige appeltaart met minder vochtig deeg. Je kunt natuurlijk ook appelsoorten combineren.
Daarbij hoort natuurlijk ook een verleidelijke appeltaart. De Pink Lady® appels zijn ideaal voor dit appel-amandelrecept. Ze geven de perfecte zuurgraad en frisheid in combinatie met de zachte en zoete smaak van de amandelcrème voor een verrukkelijk geheel!
Het is een sappige, knapperige appel met roomwit vruchtvlees. Zijn aroma en smaak: fris en heerlijk zoet. De meeste Elstar appels zijn groengeel met een helderrode blos.
2.Ze zijn goed voor je darmen
Als je een appel eet, smullen de gunstige bacteriën in je darmen mee. Appels bevatten namelijk pectine, een vezelsoort waar de goede darmbacteriën blij mee zijn.
Het blijft juist dat appelen gezond zijn, maar één appel is niet voldoende: two appels a day, oftewel: twee appelen per dag zijn noodzakelijk om gezond te blijven en dat werd bevestigd door een uitgebreide medische studie.
Bananen bevatten in vergelijking met andere fruitsoorten meer calorieën en weinig vitamine C. Daarentegen bevatten bananen wel heel veel andere gezonde voedingstoffen, zoals vezels, vitamine B6 en kalium. Dat bananen meer calorieën bevatten, maakt het niet meteen een ongezonde keuze.
De beste appel voor appelsap is de iets onbekende Delbarestivale, een friszure appel. Maar ook de Elstar, Rubens en Golden Delicious zijn fijne appels voor appelsap. En wil je een zure smaak toevoegen aan je smoothie? Ga dan voor de Granny Smith!
Jonagold
De meest gegeten appel in België is de Jonagold. Deze grote, rode, stevige appel staat gekend om zijn zeer sappige vruchtvlees en zoetzure smaak. Deze appelsoort kan je ook lang bewaren.
Het beste antwoord
Elstar; Sappig, zoetzure smaak, appelschijfjes bij appeltaart, niet zo bakvast (niet te lang bakken) Granny Smit; Sappig, friszure smaak, het meest geschikt voor appelgebak. Cox; Hard, krakend en sappig, mild zurige smaak, uitgesproken aroma.
Het is een appel met een gelijkmatige vorm. Hij heeft een heldere geelgroene schil met een oranjerode blos. Het vruchtvlees is stevig, lichtgeel van kleur en heerlijk sappig. De appel smaakt friszoet en heeft een verfijnd aroma.
De Pink Lady komt oorspronkelijk uit Australië, maar word ook gekweekt in Frankrijk, Italie, Chili, Nieuw-Zeeland, Canada, Spanje en de Verenigde Staten.
De appel van het ras Jazz is van oorsprong afkomstig uit Nieuw-Zeeland en wordt momenteel ook geteeld in Frankrijk, de Verenigde Staten en Engeland.