Heb je iets te vieren? Dat kan met een Walking Lunch of een Walking Dinner, waarbij je gasten helemaal verrast worden. Een diner zonder vaste plaatsen, waarbij iedereen zich vrij voelt om rond te lopen. In verschillende gangen serveer ik meerdere kleine, culinaire gerechten.
Wat is nu het verschil tussen een walking dinner en een buffet? Bij een walking dinner zijn de gerechten hapklaar en worden ze geserveerd op kleine bordjes. Op die manier kan er gegeten worden terwijl men staat en rondloopt. Bij een traditioneel buffet wordt de maaltijd zittend aan tafel gegeten.
Een walking dinner is een diner waarbij de gasten vrij zijn om rond te lopen terwijl zij genieten van de geserveerde gerechten en het gezelschap. Het grootste voordeel van deze manier van eten is dat u tijdens een walking dinner meer mensen kunt spreken dan wanneer u aan tafel met tafelschikking dineert.
WALKING DINNER 1 - 28,00€ /pp.
Uw gasten kunnen de gerechtjes gemakkelijk eten want alle gerechtjes worden gepresenteerd in een glazen coupe of op een klein bordje. De gasten wordt telkens twee hapjes gepresenteerd zodat iedereen verschillende smaken krijgt voorgeschoteld.
De correcte spelling is walkingdinner. Engelse combinaties met als eerste deel een werkwoordsvorm op -ing en als tweede deel een zelfstandig naamwoord kunnen we verdelen in twee groepen.
Een Running Dinner is een etentje waarbij je elke gang aan een andere tafel (en in een ander huis) nuttigt. Wij doen vier gangen (Welcome Drinks, voorgerecht, hoofdgerecht en het toetje) en deze verschillende gangen worden verdeeld over de mensen die mee doen.
De culinaire fietstocht Cycling Dinner laat je kennismaken met mooie fietswegen, de rustgevende natuur, het cultureel erfgoed in de streek en fijne eetadresjes onderweg. Je start met een ontbijt op de Grote Markt. Daarna fiets je van gerecht naar gerecht tijdens een ontspannende verkenning van de regio.
Een kwartier tussen voor- en hoofdgerecht is normaal en gewenst. Na twintig minuten kunt u informeren waar het blijft.
Prijzen: Volwassenen €21,- p.p. Kinderen 3 t/m 11 jaar €11,50 p.p.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 39,50 p.p. Volwassenen | € 19,75 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.) Let op: het dinerbuffet is enkel en alleen op vrijdag en zaterdag geopend.
Prijs: € 19,00 p.p.
Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
De kosten per persoon kunnen flink uiteenlopen. Je hebt goedkope hapjes voor €10 per persoon, een uitgebreid assortiment voor €15 p.p en luxe variatie hapjesschalen voor €20 per gast. Een cateraar kan vaak alles maken wat je wilt, maar let op dat maatwerk catering vaak extra duur is.
1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.
Dagelijks kunt u bij ons in de restaurants terecht voor een heerlijke lunch. Onze lunchkaart staat vol smaakvolle gerechten. Van de klassieke twaalfuurtjes en uitsmijters tot aan poké bowls en sushi. Onze hotels pakken uit met heerlijke lunchgerechten.
Ieder weekend maken onze chefs live de lekkerste gerechten voor u klaar. Elk weekend geniet u bij ons genieten van een live cooking-spektakel. Voor uw neus worden de lekkerste gerechten bereid door onze koks en patissiers.
Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.
Volwassenen €32,50 p.p. Kinderen 4 t/m 11 jaar: €17,50 p.p. * Tijdens feestdagen worden andere tarieven en tijden gehanteerd. Onder de feestdagen vallen: Kerstmis, Pasen, Moederdag, Pinksteren & Vaderdag.
De volgorde van serveren
Er wordt begonnen met de oudste dame in het gezelschap en daarna de jongere dames. Hetzelfde geldt voor de heren: de oudste heer wordt het eerst bediend, de jongste als laatste. Uiteraard wordt het aperitief eerst geserveerd.
Tussengerecht = Een tussengerecht is een gang in een menu. Het is een wat kleiner, lichter gerecht tussen twee hoofdgerechten ofwel tussen een voorgerecht en het hoofdgerecht en bedoeld als culinair rustpunt.
De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht. Natuurlijk maak je niet iedere dag een 8-gangenmenu, maar dit is de volgorde als je alle gerechten zou serveren.