Brood met kaas kwam naar voren als het meest typische Zwitserse ontbijt. Ontbijtgranen en muesli staan op de tweede plaats wat meer in de juiste richting is. Ook chocolade wordt door sommigen gezien als een typisch onderdeel van een Zwitsers ontbijt wat in werkelijkheid niet echt zo is…
Wat eten en drinken mensen: In Zwitserland bestaat het ontbijt meestal uit brood, boter of margarine, marmelade of honing, misschien wat kaas of ontbijtgranen, plus melk, koude of warme chocolademelk, thee of koffie . De lunch kan zo simpel zijn als een sandwich of een birchermüesli of het kan een complete maaltijd zijn.
De Zwitserse keuken is een heerlijke melange van invloeden uit de Duitse, Italiaanse en Franse keuken. Slechts weinig gerechten zijn typisch voor het land. Probeer de stevige älplermagronen, een variatie op de kaasnoedels, of een smakelijke fondue van gesmolten kaas, witte wijn, brood en aardappelen.
De lunch wordt in Zwitserland tussen 11 en 14 uur geserveerd, het avondeten tussen 18 en 22 uur. Daartussen zijn vele keukens gesloten. Op de meeste toeristische uitkijkpunten of hotspots bevinden zich restaurants of hotels.
Andere gegeven antwoorden voor een Zwitsers ontbijt waren: een omelet, schnitzel of worstjes. WERKELIJKHEID! De Zwitsers eten veelal hetzelfde als in de omliggende Duitstalige landen. Een veel voorkomend Zwitsers ontbijt bevat vers fruit, noten en muesli.
Zwitserse gerechten worden als gezond beschouwd vanwege de Zwitserse benadering van voeding, waarbij de nadruk ligt op lokale, seizoensgebonden en duurzame voeding.
Pepita en Rivella
Als het gaat om typisch Zwitserse drankjes, is Pepita een van de meest populaire.
In Zwitserland is het verboden te roken in openbare ruimtes zoals musea, restaurants, luchthavens en hotels. In veel gevallen wordt u verwezen naar een speciale rookruimte of kunt u buiten roken. Het is ook verboden om in onze touringcars te roken.
Zopf – gevlochten brood uit Zwitserland. Dit rijke witbrood leerde ik kennen door vrienden van ons uit Zwitserland. Het is echt een weekendbrood en wordt meestal op zaterdag en zondag gegeten. Het wordt ook wel een Butterzopf genoemd, omdat het brooddeeg verrijkt is met boter.
Sommige traditionele Zwitserse gerechten, zoals fondue en raclette, worden vaker in de winter gegeten. Andere, zoals muesli – in Zwitserland ook bekend als Birchermüesli – en rösti zijn het hele jaar door populair en zijn er in vele variaties.
U heeft een geldig paspoort of geldige ID-kaart nodig om naar Zwitserland te reizen. Uw Nederlandse paspoort of ID-kaart moet geldig zijn tijdens de hele periode dat u in het land bent.
Zürcher geschnetzeltes. Zürcher geschnetzeltes (in Zwitserduits: Züri Gschnätzlets) is een nationaal Zwitsers gerecht, hoewel de naam naar Zürich verwijst. Het is een ragout van kalfsvlees met een pittige, romige saus.
Doordeweeks eten veel Zwitsers hun Zmorge meestal tussen 6:30 en 7:30 , afhankelijk van wanneer school begint of hoe laat ze hun trein naar hun werk moeten halen. Ze eten meestal eenvoudigere en snellere ontbijtjes omdat er geen tijd is om te smullen. In het weekend is het echter een heel ander verhaal.
Vermijd dure producten
Het prijsniveau in Zwitserland op het gebied van boodschappen ligt wat hoger dan de Nederlandse prijzen, maar als je goed oplet zul je merken dat dit heel erg kan verschillen. Zo zijn vooral vlees, vis en A-merken erg duur.
Voor veel mensen horen ook “Gipfeli” (croissants), gevlochten brood met boter en jam, spiegeleieren of kaas op de ontbijttafel. Hieronder vindt u een selectie van restaurants en cafés in Zürich die brunch of ontbijtbuffet aanbieden.
Geen lawaaiige activiteiten
Je mag het gras niet maaien, je mag de was niet ophangen en je mag je afval niet recyclen. Zwitserland staat bekend om zijn recyclingwetten, maar niet op zondag. Als je betrapt wordt op het wegbrengen van afval naar de recyclingcentra bij jou in de buurt, krijg je een boete.
Je buren verwachten dat je op zondag niet de was doet , de stofzuiger gebruikt, de glasbak weggooit of gaten in je muren boort. Het is prima om het af en toe te doen, maar probeer het in ieder geval 's middags te doen in plaats van 's ochtends.
Zuger-kers
Deze drank is het lekkerst als hij koud wordt geserveerd en wordt vaak gebruikt als digestief na een grote maaltijd. Ondanks zijn elegantie en kersensmaak wordt Zuger Kirsch ook gebruikt als hoofdingrediënt bij het maken van de Zuger kirschtorte (Zwitserse kersentaart) en de beroemde Basler läckerli koekjes.
De kosten voor eten in Zwitserland kunnen hoger zijn dan in andere landen. Een goedkope maaltijd in een lokaal eetcafé of een fastfoodrestaurant kost meestal tussen de €15 en €20, terwijl een maaltijd in een gemiddeld restaurant ongeveer €20 – €40 kan kosten.
Een relatief duur land
Voor u uw vakantie naar Zwitserland gaat boeken, is het wel belangrijk te weten dat dit land 1 van de duurste landen in Europa is. Het leven in Zwitserland is duurder, maar ze verdienen daar in verhouding ook meer dan ons. Dus voor de Zwitsers klopt het net zoals het voor ons klopt.
Jodelen, vendelzwaaien, Alpenhoornblazen, worstelen: deze en nog veel meer typisch Zwitserse tradities maken sinds jaar en dag deel uit van het leven van de Zwitsers. In Zwitserland staat dit bonte palet van tradities het hele jaar door centraal.
Kaas: het gaat meer om hoe we het eten dan wat we eten
“In Zwitserland gaat het niet alleen om het kaasproduct, maar ook om wat kaas voor de gemeenschap betekent,” zegt Stephanie. “Het is een centraal punt voor gezamenlijke maaltijden, een hoofdbestanddeel van de skigastronomie, met heerlijke gerechten die iedereen echt samenbrengen.”
Zwitserland duurste
Die landen maken wel deel uit van de Europese Economische Zone, maar vallen niet onder het EU-landbouw- en voedselbeleid. In Zwitserland kost vlees zelfs bijna anderhalf keer zoveel als het wereldwijde gemiddelde.