Een shacket voor dames is een combinatie tussen een blouse en een jas. Sommige shackets zijn gevoerd en kunnen gedragen worden als het nog wat kouder is, niet gevoerde shackets zijn perfect voor beginnend lente weer. Een shacket heeft een stoere uitstraling en is makkelijk te combineren.
Het item is omgedoopt tot de 'shacket', een kruising tussen het Engelse shirt en jacket, maar wat ons betreft dekt bloesjas ook de lading. Want dat is precies wat het is: het uiterlijk van een bloes, de warmte van een jas. Krijg je als koukleum dus nooit meer commentaar als je het liefst de hele dag je jas aanhoudt.
Op wat frissere dagen in de zomer, lente en ook de herfst draag je de shacket prima als jas. Ben je een koukleum? Dan draag in de winter de shacket als dikke blouse en combineer je hem eventueel met een lekkere warme coltrui. Nog een voordeel van de shacket is het uiterlijk.
Draag een overshirt voor dames stijlvol stoer door bijvoorbeeld te combineren met een statement T-shirt, een (vegan) leren broek en hoge chelseaboots. Of draag een overshirt bijvoorbeeld met een fijne coltrui, een flared jeans en klassieke loafers. Het overshirt is ook erg mooi in combinatie met grote items.
Je kan het overshirt dragen als een overhemd, als een vest of zelfs buiten als een jack. De nettere variant, het "shirt jacket" kan je zelfs dragen als een colbert naar het werk gecombineerd met een coltrui of een overhemd. In de jaren 90 was dit item veel te zien als streetwear item, en nu is het weer helemaal terug!
Onder het overshirt kun je heel goed een coltrui dragen, maar ook een hoodie of t-shirt kan een leuke touch geven voor een meer casual look. Maak de outfit compleet met een jeans of mooie pantalon en style deze af met een stoere boot of sneaker. Voor een meer formele uitstraling kies je natuurlijk voor een loafer.
Draag hem als een extra laag onder je winterjas, bijvoorbeeld met een toffe coltrui! Ook kun je een overshirt combineren met een hoodie, dit geeft je outfit wat meer een streetwear look.
Bij een oversized item is het de bedoeling dat het net iets groter valt dan de normale maat, terwijl het nog steeds goed bij het lichaam past. We zorgen er daarom voor dat de maat op de schouders goed is en de lengte klopt. Rond de taille mag het dan juist weer wat losser zitten.
In plaats van het middelste gedeelte aan de onderkant van je T-shirt gewoon in je broek te proppen, pakken we het anders aan. Pak het midden van je top vast en draai dit een of twee keer om het topje van je wijsvinger. Het gedraaide gedeelte stop je achter je broekband en that's it!
Er zijn een paar manieren om uw overhemd de hele dag netjes in uw broek te houden. Draag overhemden met een de juiste pasvorm. Gebruik shirt stays om uw overhemd strak te houden. Of gebruik de military tuck om uw overhemd in te stoppen.
Puntje in je broek is voor de meeste dames toe te passen, eenvoudig met juist wel net het verschil in je totale look; je set staat veel beter, met bijkomend voordeel dat je ook nog slanker toont.
#1 In de knoop
Een makkelijke manier om met een oversized blouse toch een taille te creëren, is door de blouse op te knopen. Hoe je dat doet? Heel simpel: je laat de knoopjes tot je navel (van onderen bekeken) niet vast. Met de twee los hangende flappen stof maak je vervolgens een knoopje.
Het meest voorkomende kledingstuk dat gedragen wordt onder een overhemd is een ondershirt. Een ondershirt is een hemd, T-shirt of lange mouwen shirt dat speciaal ontworpen is om te dragen onder een overhemd. De kenmerken van deze shirts zijn dat ze vocht vasthouden, ademen, licht en vaak dun zijn.
Kies dus bij voorkeur voor een v-hals ondershirt met dunne boord. Draag je je overhemd altijd helemaal dicht omdat je bijvoorbeeld een das draagt? Dan kun je uiteraard ook voor een ondershirt met ronde hals kiezen. Draag je een ondershirt onder een trui, dan is het belangrijk dat de kraag aansluit bij de trui.
Onder een overhemd is een V-hals T-shirt de beste keuze. De hals voorkomt dat het shirt zichtbaar wordt onder jouw overhemd, bijvoorbeeld als je een of meerdere knoopjes open doet. Stem de diepte van de V af op het aantal knoopjes dat je wilt openen.
Als stelregel kun je aanhouden dat een wit onderhemd het beste samengaat met een huidskleurig, beige of lichtgrijs ondershirt. Voor pastelkleurige overhemden is een wit ondershirt wel geschikt. Voor overhemden in donkere kleuren zoals navy en antraciet is een zwart ondershirt een goede match.
Voor zowel blouses als overhemden geldt: als je je schouders naar voren rolt en ze optrekt, mag het aan de achterkant of onder de armen niet trekken. De knopen moeten recht onder elkaar zitten en als je je blouse / overhemd dichtknoopt, mogen zich geen bobbels in de knopenlijst vormen.
Als het koud is. Een blouse die lang genoeg is kun je makkelijk dragen als een jurk. Vind je een blouse soms net iets te koud? Draag er dan een spencer of een trui overheen en maak je outfit compleet met een paar lange laarzen en een panty.
Je kan de blouse natuurlijk oversized dragen op een broek of rok, maar je kan het overhemd ook in zo'n grote maat kopen dat je het kan dragen als een jurk. Heb je liever dat je nog een elegant deel van je lichaam kan tonen zoals je benen? Draag 'm dan tot net boven de knie.
In principe geldt: hoe minder je je jeans wast, hoe langer hij mooi blijft. Was je jeans dus niet al na één dag dragen. Als je je jeans te vaak wast, slijt de denimstof sneller. Het is voldoende om de broek na vier tot vijf keer dragen te wassen.
' 'Ook bij de gerenommeerde merken is de kwaliteit drastisch afgenomen. Een Levi's spijkerbroek van een (in mijn ogen) erg hoge prijs van 100 euro gaat tegenwoordig maar twee à drie jaar mee.