Op dit moment wordt de beste rosé ter wereld gemaakt in de Provence. De wijnen zijn te herkennen aan hun lichte zalmroze kleur. In de smaak zijn ze licht, maar gestructureerd met kruiden en body. De Mirabeau Rosé is een klassieke blend van de lokale druiven syrah, grenache en cinsault.
De Provence is de geboorteplek van de beste, droge rose ter wereld. Drink deze frisse, fruitige wijn bij de borrel of bij een zomerse lunch.
Bij het aperitief drink je het best een rosé die licht en hoog op zuren is, zoals een pinot noir. Bij een barbecue kies je beter een shiraz, een Australische rode druif die veel body heeft. Aarzel je nog? De meeste supermarkten hebben deskundig personeel dat je kan adviseren over wijn en dus ook over rosé.
Elle Eten zette de Zinfandel Rosé van de Lidl in het zonnetje: “… zoete, spotgoedkope maar fruitige rosé!” Deze rosé is door de druif Zinfandel een zoete, frisse wijn. Voor de liefhebbers van een zoet Rosétje is deze wijn van 2,99 euro echt een aanrader.
Drink rosé zo jong mogelijk
Rosé, in tegenstelling tot de meeste rode en witte wijn, wordt er met de jaren niet beter op. Als een rosé veroudert worden de smaken meer ingetogen en verdwijnt de frisheid naar de achtergrond. Kies daarom altijd een rosé van maximaal twee jaar oud.
Heel bekend zijn de roséwijnen uit de Provence, met hun lichtbleke zalmtint. Ook de meeste rosés uit Anjou (Loirestreek) zijn lichte, frisse wijnen. Donkere, volle en iets rijpere rosé wijnen, zoals de appellation Tavel uit de Rhône en de clairet uit de Franse wijnregio Bordeaux.
Donkere Rosé is zoet(er)
Een grote misvatting is de gedachte dat donkere rosé zoet is en de lichte rosé droog. De kleur van de wijn heeft echter niets te maken met de zoetheid. Het enige wat de kleur over de rosé zegt, is hoe lang de druivenschillen zijn ingeweekt bij het maken van de wijn.
Bij een zoete rosé wijn komen vaak fruitige smaken naar boven, denk hierbij vooral aan zoete fruitstukken zoals aardbeien en perziken. Een rosé wijn heeft zijn kleur te danken aan de schil van een blauwe druif.
Als we naar het aantal calorieën kijken, bevat droge witte wijn de minste calorieën. In een glas droge witte wijn (100 ml) zitten 67 kcal. In rosé is dat 71 en in rode wijn 82 kcal. Bier bevat daarentegen 110 calorieën per glas (250 ml).
AIX Rosé | Vanaf 16,95 per fles | Wijnspecialist.nl.
Wanneer u op zoek bent naar voordelige AIX Rose, bent u bij Aixwijn.nl aan het juiste adres. Aixwijn.nl biedt de beste wijnen tegen scherpe prijzen. Daarnaast zijn de betaling- en leveringsvoorwaarden uiterst voordelig. Wanneer u in grote aantallen bestelt, zal de prijs per fles dalen.
Er zitten 106 kilocalorieën in 1 groot wijnglas (150 gram) rosé wijn. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'rosé wijn'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Rosé bevat magnesium en kalium. Deze twee mineralen hebben een positieve invloed op de vochtbalans en hierdoor dus ook op je bloeddruk. Over het algemeen is rode wijn dus de meest gezonde keuze, maar rosé wijn heeft ook voordelen. Zo bevat rosé,en dan vooral een lichtere rosé, weinig calorieën.
Roséwijn is wijn die wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt zijn kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Eventueel wordt nog kooldioxide toegevoegd tijdens het afvullen van de flessen.
De belangrijkste reden waarom droge wijn beter is dan zoete wijn, is omdat het een lager caloriegehalte heeft en gezonder voor je is! Zoete wijnen bevatten meer calorieën door alle restsuikers die na de fermentatie achterblijven. Droge wijn heeft ook hogere niveaus van antioxidanten, die goed zijn voor je gezondheid.
Tussen de 8 en 16 euro vind je geweldige wijnen, waar de wijnboer aandacht aan heeft besteed. Ook in de categorie 5 t/m 8 euro heb je wijnen die erg goed smaken, dit zijn meestal wijnen van wijncoöperaties. In het segment boven de 16 euro vind je vaak de wijnen van de grotere namen, top wijngebieden en top wijnboeren.
Als een wijn in aanraking komt met zuurstof, vindt er oxidatie plaats. Hierdoor krijgt de wijn uiteindelijk een soort bruinige kleur. Absoluut een teken dat de wijn niet meer geschikt is om te drinken. Nog een teken dat de wijn niet meer goed is, is als er bubbeltjes zichtbaar zijn.
De Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva van Lidl ontving één van de veertien gouden medailles. Vergeleken met de andere winnaars is deze fles, een rode wijn uit Toscane, een koopje.
De klassieke rosé wijnen zijn echte eetwijnen. Deze eetwijnen zijn qua kleur bijna rood en zijn vol, stevig en bevatten erg veel smaak. Deze rosé wijnen kunnen qua gerechten dus zeker wel wat hebben. Denk bijvoorbeeld aan varkensvlees, Mexicaanse gerechten, Aziatische gerechten, gegrilde vis, knoflook en olijven.
Dankzij onze kanjers worden je kasten echte prijzenkasten. Van verzorgingsartikelen voor in je badkamerlades tot schoonmaakmiddelen voor onder de gootsteen: dit zijn onze geteste producten die je zeker in huis moet halen.