als synoniem van een ander trefwoord: entree (zn) : voorgerecht, voorafje.
Een voorgerecht of voorafje is het eerste deel – ook wel gang genoemd – van een maaltijd, doorgaans de hoofdmaaltijd. Veel voorgerechten zijn hartig. Andere namen zijn hors-d'oeuvre en antipasto.
L'entree betekent voorgerecht. Als je in een restaurant bent loop je binnen in de entree het begin en voorgerecht is ook altijd begin.
Wat zijn synoniemen? Woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Een synoniem noemen we ook wel evenwoord. Evenwoord is dus een synoniem van het woord synoniem!
Een amuse is een klein hapje voorafgaand aan een diner. Het is de bedoeling dat een amuse de eetlust opwekt en de smaakpapillen op gang brengt.
Hors d'oeuvres zijn kleine gerechten die voor het diner worden geserveerd, vaak vergezeld van cocktails. Ze worden het vaakst aangetroffen op cocktailparty's of tijdens het cocktailuurtje van een receptie of gala. Meestal worden hors d'oeuvres beschouwd als 'finger foods' en kunnen ze staand en gemengd worden gegeten.
Amuses zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd worden. De bedoeling van een amuse is dat het je eetlust opwekt.
wat (vnw) : dat, welke, hetgeen, welk, hetwelk, dewelke.
woord (zelfstandig naamwoord als in eenheid van taal) Sterkste overeenkomsten . concept uitdrukking naam zinsnede klank term. Sterke overeenkomsten. aanduiding idioom lexeem spraakgebruik morfeem gebruik uiting vocaal.
alom (bw) : overal.
Entrée is een Frans woord dat Amerikanen gebruiken om te verwijzen naar een "hoofdgerecht". De betekenis van entrée in het Frans verwijst echter naar een voorgerecht op een traditioneel Frans menu , en de Fransen noemen het hoofdgerecht een plat principal... dus wat is er gebeurd met de oorspronkelijke betekenis van entrée?
De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht.
Buiten Noord-Amerika en delen van Engelstalig Canada is het over het algemeen synoniem met de termen hors d'oeuvre, appetizer of voorgerecht . Het kan het eerste gerecht zijn dat wordt geserveerd, of het kan volgen op een soep of een ander klein gerecht of gerechten.
In de VS is 'appetizers', verwijzend naar alles wat voor een maaltijd wordt geserveerd, de meest voorkomende term voor hors d'oeuvres . Lichte snacks die buiten de context van een maaltijd worden geserveerd, worden hors d'oeuvres genoemd (met de Engelse meervoudsvorm).
Het onderscheid tussen voorgerechten en tussengerechten is nagenoeg verdwenen. Wordt een warm voorgerecht na de soep geserveerd zoals het hoort, dan noemen we dat tegenwoordig een tussengerecht.
Een amuse is een klein hapje, bedoeld om je eetlust op te wekken voordat je aan het voorgerecht begint. Kleine smaakbommetjes die je gasten meteen in de juiste stemming brengen. Van koude amuses recepten tot warme lekkernijen, je kunt het zo eenvoudig of uitgebreid maken als je wil.
Als je een woord in een zin kan veranderen zonder dat de betekenis hiervan verandert, is het een synoniem. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de volgende twee zinnen zie je dat er twee verschillende woorden worden gebruikt, maar de betekenis van de zin is nog steeds hetzelfde: 'Mijn telefoon is kapot.
: in of volgend op de exacte woorden : woordelijk. een woordelijke vertaling. woordelijk. 2 van 2 bijwoord. : in de exacte woorden : woordelijk.
Een synoniem is een woord dat dezelfde betekenis heeft als een ander woord (of bijna dezelfde betekenis) . Bijvoorbeeld, mooi en aantrekkelijk zijn synoniemen van elkaar omdat ze beide verwijzen naar iemand of iets dat er goed uitziet.
naamw. Uitspraak: [ jœyst ] als iets is zoals het moet zijn Voorbeelden: 'een juist antwoord op een vraag geven' , 'Het is een juist besluit geweest om hem van school te sturen. ' Synoniemen: : goed, correct II juist bijwoord Uitspraak: [ jœyst ] 1) <als woord dat een ander woord versterkt> Voorbeelden: ...
als synoniem van een ander trefwoord: toilet (zn) : wc, kabinet, gemak, privaat, plee, secreet, poepdoos, closet, wasgelegenheid, het kleinste kamertje, bestekamer, retirade, koer.
zoet, zorgzaam, snoezig, goed, charmant, aardig, schattig, vriendelijk, beminnelijk, behulpzaam, hartelijk, bevallig, aanhalig, snoeperig, beelderig, snoepig, doddig, honnig. lief (bn) : prettig, bevallig, lieflijk, bekoorlijk.
Een voorgerecht is een onderdeel van een maaltijd dat wordt geserveerd vóór het hoofdgerecht . U kunt uw gasten een voorgerecht van met krab gevulde champignons serveren wanneer ze voor het eerst arriveren voor het diner. Meestal is een voorgerecht een kleine portie eten — slechts een paar happen — bedoeld om te worden gegeten vóór een hoofdgerecht, en vaak gedeeld door meerdere mensen.
Een amuse is een klein hapje dat voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd wordt. De bedoeling van een amuse is dat het je eetlust opwekt. Een amuse kan een klein soepje zijn, zoals een doperwtensoepje met bacon. Maar het kan ook een klein toastje of een crostini zijn.
Er zijn negen hoofdcategorieën voorgerechten: canapés, chips en dips, cocktails, hapjes, fruit en groenten, hors d'oeuvres, petite (kleine salades), relish en rauwkost, en overige.