Postzegels met een passend en neutraal ontwerp voor op je rouwpost. Geldt als postzegel met waarde 1: voor post binnen Nederland t/m 20 gram. Met 50 stuks zelfklevende postzegels per vel heb je er genoeg op voorraad.
Rouwzegels zijn postzegels die u kunt gebruiken voor de rouwkaarten. Daarmee herkennen PostNL, de postbezorger èn de ontvanger dat het om een rouwkaart gaat. De rouwpost krijgt door middel van deze postzegel prioriteit. Als er nog rouwzegels over zijn kunt u deze ook gebruiken voor de gewone post.
Hoeveel postzegels moeten er op mijn rouwkaart? Hoeveel postzegels of rouwzegels er op een rouwkaart geplakt moeten worden hangt af van het totale gewicht van de kaart en bijbehorende envelop.
Productinformatie. Voor rouwpost is een speciale rouwzegel ontworpen. Deze postzegels zijn voorzien van een neutraal en rustig ontwerp, waardoor de aandacht naar de rouwkaart gaat. De rouwzegel is herkenbaar voor de postbode en ontvanger van de rouwbrief.
Bij het verzenden van een rouwkaart is het van belang om een zogenaamde rouwzegel te gebruiken. Daarmee wordt de prioriteit van een rouwkaart aangegeven. Door middel van een rouwzegel, weet u zeker dat PostNL uw poststukken op de juiste manier behandelt.
Voor het verzenden van een rouwbrief geldt hetzelfde tarief als voor een gewone brief. Net als bij een gewone brief kan je kiezen om je rouwbrief prior of non-prior te verzenden.
Het feit dat iemand is overleden met daarbij de overlijdensdatum. De geboortedatum of de leeftijd die iemand heeft bereikt. De wijze van overlijden (bijvoorbeeld na een ziekbed). Locatie, datum, tijd en het onderdeel/de onderdelen waarvoor je gasten uit wilt nodigen.
Priorzegels zijn geldig als ze uitgegeven zijn na 1 januari 2019. Voor alle andere postzegels geldt: als ze uitgegeven zijn na 2 oktober 1961, kan je ze gebruiken. Je brief wordt dan wel als non-priorzending behandeld en binnen de 3 werkdagen bezorgd.
In principe is er geen vaste regel over de termijn wanneer u iemand kunt condoleren. Het gaat er bij condoleren om dat u uw medeleven betoont. Dit kan schriftelijk door middel van een condoleancebrief of -kaart, in de vorm van een telefoontje of tijdens de plechtigheid van de overledene.
Wil je de rouwpost versturen, stop de rouwkaarten dan in de verzamelenvelop(pen) en breng het naar een PostNL-punt. Bij veel PostNL-punten moet je de rouwpost voor 16.30 uur aanleveren. We bezorgen de rouwkaarten dan op de eerstvolgende bezorgdag (dinsdag t/m zaterdag).
Het kan zijn dat je voor een gesloten kist kiest omdat je je dierbare graag wilt herinneren zoals hij/zij bij leven was. Of juist voor een open kist omdat je je dierbare nog zo lang mogelijk wilt zien.
Heeft u een rouwkaart ontvangen, reageer dan met een handgeschreven kaart of een briefje. Dit hoeft echt geen lang verhaal te worden, enkele woorden van medeleven zijn voldoende. Er wordt steeds vaker gekozen voor kaarten via social media of e-mail.
Er niets mis met van harte gecondoleerd. De woordgroep van harte betekent 'oprecht, gemeend'. Wie van harte gecondoleerd zegt of schrijft, wil haar of zijn medeleven dus iets nadrukkelijker en persoonlijker overbrengen. Alleen gecondoleerd zeggen komt op sommigen wat kort en afstandelijk over.
Post gericht aan een antwoordnummer hoef je niet te frankeren. De ontvanger betaalt de verzendkosten. Een postzegel plakken is dus niet nodig.
Heeft u zich vroeger beziggehouden met het verzamelen van postzegels, of heeft u een verzameling geërfd? Dan zou het zomaar kunnen dat deze postzegels geld waard zijn! U kunt bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor terecht voor een vrijblijvende taxatie.
BRUSSEL -- Paarse wolken boven donkere bomen. Zo ziet de rouwzegel eruit die De Post volgende week uitgeeft voor het verzenden van doodsbrieven. Die zegel is niet te koop in de gewone postkantoren maar wel verkrijgbaar bij de begrafenisondernemer.
Condoleren via Whatsapp
Het is belangrijk om een passende en empathische toon aan te slaan in je bericht. Begin bijvoorbeeld met “Gecondoleerd met het verlies van [naam overledene]”. Je kunt ook persoonlijke herinneringen aan de overledene delen als je denkt dat dit gewaardeerd wordt.
Mensen reageren al snel met "gecondoleerd" of "sterkte" gevolgd met een emoticon van een hartje of een roos.
Regelen in de eerste week na het overlijden
De bank blokkeert dan de rekeningen die op naam staan van de overledene. Er kan dan niets meer van de rekening worden afgeschreven. Op een rustiger moment vertelt de bank u meer over de afwikkeling van de bankzaken. Bijvoorbeeld of er een verklaring van erfrecht nodig is.
Je mag oude en nieuwe postzegels plakken op je poststuk.Let er daarbij wel op dat de oude postzegels nog geldig zijn én dat je genoeg postzegels plakt, passend bij het actuele verzendtarief. Je kunt hiervoor ook speciale 'bijplakzegels' gebruiken.
Is de oude postzegel met euro waarde nog geldig? Op de oude postzegels van Postnl staat inderdaad nog een waarde van de postzegel vermeld. Heb je nog postzegels in huis waarop een euro bedrag staat vermeld, dan mag je die gewoon gebruiken om je post te verzenden.
Postzegels met een frankeerwaarde in euro kunnen nog gewoon gebruikt worden. U moet wel bijplakken tot het geldende frankeertarief.
- Partner, kinderen, kleinkinderen, ouder(s), schoonouders, broer(s) en zus(sen) met aanhang en eventueel hun kinderen. U kunt per huishouden de woonplaats vermelden. Als nabestaanden bent u niet verplicht alle broers en zussen en neven en nichten te vermelden.
Wanneer u niet goed weet wat u moet zeggen dan kunt u zich altijd redden met de woorden: “Gecondoleerd”, “Veel sterkte” of “Mijn oprechte deelneming”. “Heel veel sterkte, ik zou wel meer willen zeggen, maar ik weet niet zo goed hoe”. “Woorden schieten te tekort, gecondoleerd”. “Ik denk aan je en leef met je mee”.
Met innige deelneming.Gecondoleerd met dit enorme verlies.Heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd.Ik wens je veel kracht bij het verwerken van dit verdriet.