Een ijssalon runnen blijkt bovendien een lucratieve bezigheid: ruim 20 procent van de starters draait al na zes maanden quitte en 10 procent bereikt al na twee jaar het break-evenpunt. De brutowinstmarge ligt gemiddeld op 70 tot 80 procent van de omzet.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Edwin: "Tussen de 30.000 en 40.000 euro bruto per jaar.
Het loon van een ijsverkoopster: 8 euro per uur.
Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden. De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost.
Het starten van een eigen ijssalon kost al snel honderdduizend euro of meer. Het is soms mogelijk bij de bank een lening te krijgen, maar de banken zijn wel kritischer geworden als het gaat om kredietverstrekking richting het mkb.
Met 1 bolletje van 50 gram krijg je ongeveer 60 kcal binnen. 2 bolletjes is een weekkeuze. Yoghurtijs: 1 bolletje is een dagkeuze en bevat ongeveer 70 kcal.
Gelukkig staat niet alles stil in de winter. Rond Kerst verkoopt IJssalon Bemer 150 à 200 ijstaarten. Daarnaast bakt hij in de winter oliebollen. De knijper om de juiste maat oliebollen te scheppen had de ijsbereider al in huis: de ijsknijper.
Elke gemeente in Nederland heeft hier zijn eigen regels voor. Bekijk bij jouw gemeente, of de gemeenten waar je je ijs wilt verkopen hoeveel een Standplaatsvergunning kost. Met die vergunning krijg je toestemming om op een plek te staan en te verkopen.
Daarmee mag u eten en drinken verkopen, zoals hotdogs of ijs. Bloemen mogen ook. Mondkapjes, alcohol of lachgas mogen niet. U mag op straat of in een park verkopen.
Het boerenijs afkomstig van Hoeve Willem III, wordt bereid met verse koemelk die rechtstreeks van de koe komt. Door alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken, krijgt het boerenijs de volle romige smaak die het zo uniek maakt. Het sorbetijs wordt gemaakt van de allerbeste vruchten van zorgvuldig geselecteerde telers.
Hoe word je een IJscoman? Voor de IJscoman is er geen specifieke opleiding. De IJscoman moet kennis van ondernemen hebben en beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen.
Het gemiddelde uurloon bij Kruidvat varieert vanaf ongeveer € 12,61 per uur voor een Magazijnmedewerker (m/v) tot ongeveer € 15,56 per uur voor een Verkoper (m/v).
Afhankelijk van je leeftijd ligt het uurloon bij Albert Heijn tussen de € 7,73 en € 12,01 per uur.
Hoeveel bollen ijs krijg ik uit een doos? Uit 1L hoeve-ijs kan je ongeveer met 4 personen eten. Dit wil zeggen, 3 dikke bollen per persoon of 12 bollen in totaal. Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen.
Af en toe een ijsje eten kan geen kwaad, het past zelfs in een gezond eetpatroon. "Er is wel verschil in welke soort je kiest, de ene soort bevat meer calorieën, suiker of vet dan de andere", zegt Jasper de Vries van het Voedingscentrum.
Waterijs, zoals een raket, is de verstandigste keuze. Een waterijsje bevat ongeveer 50 calorieën per ijsje. Sorbetijs komt hierna: 2 bolletjes sorbetijs bevatten ongeveer 90 calorieën (zonder hoorntje). Yoghurtijs levert iets meer energie dan sorbetijs.
Een ijscowagen of ijsco-kar is een kar waaruit ijs verkocht wordt door een ijsverkoper of ijscoman. De wagen is vaak voorzien van een bel of ander herkenbaar geluid om de clientèle van zijn aanwezigheid kennis te geven.
Gemiddeld genomen is je netto loon ongeveer €2410 per maand als je €3000 bruto verdient. Dit bedrag wordt lager als je bijvoorbeeld een auto van de zaak hebt of een hoge pensioenbijdrage.
Met welk beroepen verdien je € 4000 per maand
Vaak zijn dit midden-management functies in het MKB, Sales en Marketing functies. Maar ook beroepen zoals Developer of Designer.