De goedkoopste brommobielverzekering is een WA-verzekering zonder aanvullende dekkingen. Deze verzekering dekt dan ook alleen de schade die je met je brommobiel aan een ander toebrengt. Je eigen schade is niet meeverzekerd. Hiervoor heb je een WA+ of een Allrisk brommobielverzekering nodig.
Hoewel er vanaf 16 jaar gereden mag worden in een brommobiel, zijn premies hoger voor jongeren dan voor ouderen. Dit komt omdat jongeren vaak minder rijervaring hebben wat meer risico met zich meebrengt. Schadevrije jaren geven u korting op uw premie. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd.
Voor een brommobiel is een WA-verzekering verplicht. Hiermee bent u verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid.
Met de ANWB Bromfietsverzekering is je bromfiets goed verzekerd voor diefstal en schade. Een WA-dekking is verplicht als je op een brommer rijdt. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je bij anderen veroorzaakt.
Een canta is een motorrijtuig waar een verzekeringsplicht voor geldt. Deze verplichting geldt voor de eigenaar van het voertuig. U heeft de keuze tussen twee verzekeringsvormen, maar u bent minimaal verplicht om een WA canta verzekering af te sluiten. Niet overal kunt u deze verzekering afsluiten.
Bij het berekenen van de premie kijkt de verzekeraar naar de nieuwwaarde van de Canta. Hoe duurder de Canta, hoe hoger de premie. Een oudere Canta heeft inmiddels echter een lagere dagwaarde. Daardoor betaalt u uiteindelijk een flink bedrag aan premie, voor een Canta die niet zoveel meer waard is.
Geen rijbewijs
Een Canta is een gesloten gehandicaptenvoertuig. Voor het besturen van een gehandicaptenvoertuig is geen rijbewijs nodig. In beginsel moet de bestuurder van een gehandicaptenvoertuig wat sneller kan rijden dan 10 km/u minimaal 16 jaar oud te zijn.
Een Biro verzekering kun je voor €20,- per maand afsluiten. Maar de kosten hangen van een paar zaken af. Zo wordt er gekeken naar je leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Maar ook naar het type Biro en de eventuele technische aanpassingen die nodig zijn.
Verzekering: Elke eigenaar van een brommer is verplicht om deze te verzekeren. De premie van een brommerverzekering bedraagt euro 200 tot euro 300 per jaar, afhankelijk van de dekking die je kiest. Benzine: Bij een gemiddeld gebruik van 6.000 km per jaar, zijn de kosten zo'n euro 300 per jaar.
Wegenbelasting hoeft er niet te worden betaald maar de brommobiel, ook wel 45 km auto genoemd, dient wel verzekert te worden. Een eigen kenteken is verplicht vanaf 2005. Een brommobiel kent geen APK verplichting.
Door een brommobiel te leasen houd je de kosten in de hand en weet je iedere keer wat er uit gaat. Je rijdt al een brommobiel vanaf 349,-- euro per maand. Dit bedrag is inclusief onderhoud en verzekering. Je mag de auto dan twee jaar rijden.
Inderdaad gaat een brommobiel minder hard dan een auto, volgens de wet is de maximumsnelheid 45 km uur. Een brommobiel telt ook niet meer dan twee zitplaatsen, het motorvermogen is ten hoogste 6 kW en het voertuig mag niet zwaarder zijn dan 425 kilo.
ANWB is bemiddelaar van Unigarant N.V. (een 100% dochteronderneming van ANWB). ANWB biedt in deze hoedanigheid verschillende verzekeringen aan zoals een autoverzekering, bootverzekering, E-bike verzekering, Veilig Rijden autoverzekering en reisverzekering.
Met de ANWB Scootmobielverzekering verzeker je je scootmobiel goed tegen schade en diefstal. Zo ga je veilig de weg op. Een scootmobiel verzekeren kan veel vragen oproepen. Bij de ANWB ben je altijd verzekerd van deskundig advies van onze medewerkers.
Ja, dat is verplicht. Een brommer is namelijk, net als een auto, een volwaardig voertuig in het verkeer. Daarom moet u een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor uw brommer afsluiten.
Het is niet nodig om wegenbelasting te betalen voor een scooter of snorfiets. Dit is alleen verplicht voor auto's, vrachtauto's, motoren en bussen en vergelijkbare voertuigen. Daarvoor geldt ook dat er meer betaald moet worden naarmate het voertuig zwaarder is.
Kan ik een scooter verzekeren die niet op mijn naam staat? Dit is niet mogelijk. De eigenaar/kentekenhouder van de scooter moet deze verzekeren. Blijkt dat je fraude hebt gepleegd door de scooterverzekering op naam van iemand anders te zetten, terwijl jij er zelf het vaakst op rijdt?
Er zijn 3 verschillende soorten verzekeringen: WA-, WA Beperkt Casco en WA Allrisk. Afhankelijk van de leeftijd en de waarde van je scooter past de ene dekking beter dan de andere. Maar ook je eigen budget speelt hierbij een rol. Hieronder lees je per type verzekering welk risico er gedekt wordt.
Met een maximum snelheid van 45 km/uur brengt de brommobiel of Canta u snel naar uw bestemming. De brommobiel lijkt steeds meer op een – hip – autootje. De Canta wordt gezien als gehandicaptenvoertuig, de brommobiel niet. Er is zelfs een Canta waar u met een rolstoel kunt inrijden.
Het wordt ook wel een citycar of compact car genoemd en ziet er uit als een kleine personenauto. Het is géén gehandicaptenvoertuig. Je mag er niet harder mee rijden dan 45 kilometer per uur.