“Verzuimd frituurolie te noemen” Onze Franse Frietjes worden gezouten met JOZO zout: puur zout met jodium (Zout (NaCl), jodium, antiklontermiddelen (E504, E535).”
Je kunt chemicaliën daarvoor bedanken. Nadat de frietjes zijn gesneden, worden ze bedekt met suiker zodat ze allemaal dezelfde kleur hebben. Vervolgens worden ze bedekt met natriumzuurpyrofosfaat om te voorkomen dat ze grijs worden als ze worden ingevroren. Dit zijn de geheime menu-items van McDonald's waarvan je nog niet wist dat ze bestonden.
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met ...
Wanneer onze leveranciers onze gesneden aardappelen gedeeltelijk frituren, gebruiken ze een oliemengsel met rundvleesaroma . Dit zorgt voor de geweldige en herkenbare smaak waar we allemaal van houden van onze World Famous Fries®. De frietjes worden in onze keukens gebakken, gekruid met zout en warm aan u geserveerd. Nog steeds nieuwsgierig?
Ingrediënten: Aardappelen, plantaardige olie (koolzaadolie, maïsolie, sojaolie, gehydrogeneerde sojaolie, natuurlijke rundvleessmaak [tarwe- en melkderivaten]*), dextrose, natriumzuurpyrofosfaat (behoudt kleur), zout.
Sterker nog, de frietjes zijn 50% ongezonder dan die van welke andere keten dan ook , met in totaal 953 calorieën. "Frietjes bevatten veel zout en vet, wat een toch al ongezond fastfoodrestaurant in de gevarenzone kan brengen," legt het zorgplatform PlushCare uit.
Voor het frituren gebruikt McDonald's een mengsel van canola-olie
De frietjes worden door leveranciers gesneden, geblancheerd, voorgebakken en ingevroren. Zodra ze klaar zijn om aan de klant te worden geserveerd, worden ze afgemaakt in een mengsel van koolzaadolie en zonnebloemolie.
Onze Fritessaus is gemaakt met kruiden en specerijen.De donkere stukjes zijn de kruiden dille en peterselie en gele kleur komt door de curcuma. Wist je dat deze speciale Fritessaus alleen in Nederland en België wordt verkocht?
Kokosolie is de gezondste olie die je kunt gebruiken om te frituren, maar het laat wel een lichte smaak achter op het eten.
McDonald's frituurt in puur plantaardige mengsel van raapzaad- en zonnebloemolie en heeft ieder frituurstation een eigen filter. De frituurolie wordt in een vaste volgorde gefilterd, als eerste de Veggie burger, dan de kipproducten, de McKroket en als laatste de Filet-O-Fish.
De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat — een niet-veganistisch ingrediënt. Maar hier wordt het onduidelijker: de gehydrolyseerde melk staat vermeld als een component van "natuurlijke rundvleessmaak", die wordt gebruikt in de eerste batches frituurolie.
(Beide restaurants erkennen dat hun frietjes in dezelfde olie worden gebakken als andere vlees- of visproducten.) De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat, een ingrediënt dat niet veganistisch is .
Vóór de jaren 90 werden de frietjes van McDonald's eigenlijk gebakken in puur rundervet om ze hun wereldberoemde smaak te geven. Maar ze stapten over op een mengsel van plantaardige olie nadat consumenten klaagden over de hoeveelheid verzadigd vet in McDonald's-voedsel.
Aan het begin van het aardappelseizoen, wanneer we nieuwe aardappelen gebruiken, is het natuurlijke suikergehalte erg laag en moeten we een kleine hoeveelheid dextrosesuiker aan onze frietjes toevoegen om ervoor te zorgen dat ze hun goudbruine kleur behouden .
Van 1940 tot 1985 werden de beroemde frietjes van McDonald's gebakken in runderniervet. Alles veranderde in 1990 toen een gemotiveerde miljonair hen onder druk zette om over te stappen op plantaardige olie . Sinds 1954 is McDonald's de gigant van fastfood.
Mad Sauce is dé originele Amerikaanse fritessaus en dé perfecte combinatie voor french fries. De originele French Fries Sauce is nog altijd die gekruide fritessaus met peterselie. Heerlijk bij french fries, borrelhapjes, snacks en typisch Amerikaanse fast food gerechten, zoals een broodje hamburger.
Remia Fritessaus Classic is wederom als Lekkerste Getest! Meerdere keren al mochten we ons 'De Enige Echte' in Nederland noemen. Ook vorig jaar is er een onderzoek geweest en scoorde de Fritessaus Classic weer het beste op smaak, en daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.
Fritessaus 25%
Oliehoorn fritessaus 25% is een emulsie van plantaardige olie, eigeel en water gestabiliseerd door koolhydraten . De structuur van de saus is glad en soepel. Fritessaus 25% bevat 25% olie.
"Eenmaal in het restaurant worden onze frietjes gewoon gebakken in speciale frituurketels in een niet-gehydrogeneerde mix van zonnebloem- en koolzaadolie die 100 procent geschikt is voor veganisten ." Copyright 2025 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.
De smaak van een frietje wordt grotendeels bepaald door de bakolie . McDonald's bakte tientallen jaren lang zijn frieten in een mengsel van ongeveer zeven procent katoenzaadolie en 93 procent runderniervet. Het mengsel gaf de frieten hun unieke smaak -‐-‐ en meer verzadigd rundervet per ounce dan een McDonald's hamburger.
Vanwege het succes breidde McDonald's het programma uit naar de VS, waar verschillende luchthaven-McDonald's hun gebruikte frituurolie gingen recyclen. Dallas-Fort Worth International Airport was er daar één van. De olie wordt omgezet in biodiesel die wordt gebruikt in straalbrandstof .
Als je één of maximum twee keer per week frietjes of kroketjes of een gefrituurde loempia eet, is er weinig tot niets aan de hand. Maar 7 tot 10 keer is iets anders: dan verhoogt je risico op kanker.” Ook de eenzijdigheid in het dieet van de minister-president is volgens Mouha ongezond.
#1 Gezondste fastfoodfrietjes: Wendy's
En tot slot, op onze nummer één plek staat Wendy's met de gezondste frietjes in de VS vandaag. Hun algemene statistieken waren indrukwekkend met slechts 239 calorieën, 31 gram koolhydraten, 8 gram verzadigd vet en 155 mg natrium.
Zoals het publiek later leerde, vormden de transvetten in gehydrogeneerde plantaardige olie ernstige gezondheidsrisico's , waardoor McDonald's het recept opnieuw moest veranderen. McDonald's introduceerde rond 2007 de Franse frietversie 3.0, die wordt gebakken in plantaardige olie met minder transvet.