Als beste radiator ventilator van Nederland zorgt de Climate Booster Radiator Pro ervoor dat uw huidige radiatoren en convectoren 50% tot 80% efficiënter worden, waardoor de warmte beter verdeeld wordt en daarnaast de ruimte tot 2 keer sneller opwarmt. U kunt uw cv ketel temperatuur verlagen tot 55 graden.
Door onder je radiator een ventilator te plaatsen, bespaar je gas en wordt het sneller warm in je huis. Je hebt dus meer warmte voor minder geld want je bespaart tot 22% op je stookkosten.
Je kan hiermee 15 tot 20% energie besparen op de verwarming van je woning. Daarnaast zijn er ook speciale ventilatoren voor lage temperatuur convector verwarming om ze tot 30% meer vermogen te geven. Je kunt nog verder besparen door je CV ketel tunen en je CV systeem 'waterzijdig' in te regelen.
Dankzij de radiatorventilatoren kan de watertemperatuur van uw verwarming omlaag naar 60 graden of minder. Hierdoor bespaart u tot 30% op uw gasverbruik. Natuurlijk verbruikt de ventilator stroom, maar met een vermogen van 0,55 Watt komen de stroomkosten per ventilator uit op 16 cent per jaar.
De radiator ventilator helpt je woning sneller en zuiniger op te warmen. Ook laat hij je woning warmer aanvoelen. De besparing is ongeveer 10% tot 15% per jaar op het gasverbruik. In een gemiddelde woning met een gasverbruik van 1300 kuub wordt € 100 tot € 150 per jaar aan gas bespaard.
Je kunt 'm namelijk het beste met de achterkant naar je toe zetten; zodat-ie naar de gang blaast, dus. Daarbij moet je je slaapkamerraam openzetten. Hierdoor blaast de ventilator warme lucht uit de kamer en wordt de frisse buitenlucht door het luchtdrukverschil via het open raam naar binnen gezogen.
Gemiddeld levert radiatorfolie een besparing op van ongeveer 10 m3 gas per jaar per vierkante meter radiatorfolie (wanneer de muur niet extra geïsoleerd is). Woon je in een huis waar de isolatie wel goed is, dan bespaar je nog steeds de helft hiervan.
Zet de thermostaat als je thuis bent één graad lager dan je gewend bent. Daarmee bespaar je gemiddeld 120 m3 gas per jaar (120 euro). Als je in huis bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg.
Een gewone radiatorfolie heeft wel een warmteweerstand en kan daarom niet achterop de radiator geplaatst worden.
Houd er rekening mee, dat je per SpeedComfort gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsen. Op een radiator/convector van 1.60m kan je er dus drie kwijt. Je kan tot wel 20 SpeedComfort's doorverbinden, gebruik makend van één adapter. In de webwinkel vind je naast de complete pakketten ook Uitbreidingssets.
Je hebt de kosten er meestal binnen 2 jaar uit. Die radiatorfolie besparing komt omdat de folie de warmte goed binnenhoudt. De radiator in je huis warmt aan de achterkant namelijk vooral je buitenmuur op.
Heatfan Plug & Play
Door uw verwarming (radiator) stroomt warm water. Met dit warme water verwarmt uw radiator de lucht, wat zal stijgen (convectie). De Heatfan zorgt dat dit proces versnelt wordt en zorgt er dus voor dat uw verwarming meer warmte afgeeft.
Met de Speedcomfort Smart Radiatorventilator kan de 'convectie' in de kamers van je huis versnellen. Het is een set van fluisterstille kleine ventilatortjes die je onder elke radiator kunt plaatsen. Deze ventilatoren zijn heel slim geschakeld en gaan pas draaien op moment dat je radiator warm wordt (> 33 graden).
Net zoals bij de HR-ketel wint een HR-luchtverhitter warmte terug door condensatie van de waterdamp in de rookgassen. Het staat de warmte direct af aan de lucht. Verder heeft de HR-luchtverhitter een modulerende brander met hoog rendement.
Draai de radiator in sommige ruimtes dicht
Zonde om een kachel in de slaapkamer te laten loeien, terwijl je hier een groot gedeelte van de dag niet bent. Vriest het en heb je radiatoren in ruimtes zoals de garage of het tuinhuis? Draai deze kachels dan wel een beetje open, zodat je bevriezing van leidingen voorkomt.
Je kan je huis verwarmen zonder gas door gebruik te maken van een volledig elektrische warmtepomp of een warmtenet in je wijk. Daarvoor zijn vaak wel aanpassingen in huis nodig. Zo zal je bijvoorbeeld je radiatoren moeten vervangen door lage temperatuurverwarming, vloerverwarming of infraroodpanelen.
Bij vrijwel alle radiatoren gaat een groot gedeelte van de afgegeven warmte (straling, geleiding en stroming) verloren via de buitenmuren. Om er voor te zorgen dat de warmte die van de radiatoren afkomt niet zo snel verloren gaat, is het aan te raden om gebruik te maken van radiatorfolie.
Radiatorfolie houdt stralingswarmte tegen
Radiatorfolie is gewoon een soort aluminiumfolie. En elke padvinder weet dat aluminiumfolie goed werkt om bananen of aardappels te poffen op een kampvuur zonder dat je eten aanbrandt.
Bevestig je de folie op de radiator? Breng de tape dan juist tegen de meest glanzende kant aan. Plak vervolgens de radiatorfolie achter de radiator. Laat de folie voorzichtig achter de radiator zakken terwijl je de meest glanzende kant naar de radiator toe houdt.
De hele nacht een ventilator aan laten staan is namelijk slecht voor je gezondheid. Het apparaat verspreidt namelijk niet alleen koude lucht. Ook stof en pollen worden door een ventilator door je kamer heen geblazen. Zeker als je last hebt van hooikoorts, astma of allergieën is dit bijzonder slecht voor je.
De apparaten staan op stand-by
Iedereen laat wel eens een apparaat op stand-by staan. Toch is het veel verstandiger om ze helemaal uit te zetten. Als een apparaat op stand-by staat, blijven de onderdelen namelijk nog steeds warm. En door ze helemaal uit te zetten, bespaart u ook nog eens energie.
Verdrijf warme lucht
Je kamer verkoelen doe je zo: plaats een ventilator zo dat je warme lucht naar buiten blaast. Doe dit wel bij een raam aan de kant van je huis waar de wind 'naartoe' blaast, anders komt die warme lucht je kamer weer in. In de avond gebruik je je ventilator alleen binnen.