Voor de meeste mensen is een matrasbeschermer van katoen (ook wel molton genoemd) een goede keuze. Dit komt omdat katoenen matrastoppers zeer absorberend en duurzaam zijn. Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken op 60 graden en ze behouden hun vorm, zelfs na vele wasbeurten.
Wat is het verschil tussen een molton en een matrasbeschermer. Het voornaamste verschil tussen de molton en de matrasbeschermer is dat de molton óver het matras wordt geplaatst en de matrasbeschermer ónder het matras wordt geplaatst. Zowel de molton als de matrasbeschermer verlengen de levensduur van het matras.
Molton is een grof geweven weefsel dat voor 100% uit katoen bestaat. Het wordt onder meer gebruikt om matrasbeschermers te maken. Z'n naam komt voort uit het proces waaruit het gemaakt wordt: moltonneren. Dit betekent dat de stof aan beide zijden geruwd wordt waardoor die zeer zacht wordt.
Een matrasbeschermer voorkomt de verspreiding van huisstofmijt en is dus essentieel voor mensen met een allergie. De huisstofmijt voedt zich immers met dode huidcellen. Zonder matrasbeschermer komt de matras al snel onder de huidcellen te zitten. Een voldoende frequent gewassen matrasbeschermer beperkt dit.
Haal je huidige matrashoes of tijk van je matras. 3. Tel vervolgens bij de kernhoogte van je matras twee centimeter op. Dit is de juiste maat matrashoes die je moet hebben voor jouw matras.
Plaats de matrasbeschermer in de breedte op het matras op de plek waar het onderlichaam zich op het matras bevindt en steek de matrasbeschermer om het matras heen. Plaats een hoeslaken over het matras en de matrasbeschermer.
Een matrasbeschermer is een laag tussen bedbodem en matras en kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals polyester of katoen. Een matrasbeschermer tussen matras en bedbodem heeft als voordeel dat het condensvorming kan tegengaan, omdat het helpt in de vochtafvoer. Dit kan namelijk schimmelvorming veroorzaken.
Een hoeslaken beschermd je matras niet voldoende tegen vocht waardoor je matras niet de nodige bescherming krijgt tegen nachtelijk zweten en andere ongelukjes die in bed kunnen gebeuren. Een molton wordt met een speciale techniek bewerkt waardoor de stof beter absorbeert. Deze techniek noemen we moltoneren.
Een waterdichte molton is net als een normale molton vervaardigd van katoen. De binnenzijde van de waterdichte molton is bekleed met een waterdichte coating. De coating beschermt je matras tegen vocht van bovenaf.
Een molton is ideaal om je matras te beschermen. De absorberende, vochtregulerende eigenschappen van een molton hoeslaken zorgen ervoor dat al het vocht dat je 's nachts verliest opgenomen wordt in het hoeslaken en dus niet terecht komt in je matras. Zo blijft het matras langer schoon, fris en vrij van bacteriën!
Een molton hoeslaken kan veel vocht absorberen en zal uw matras in de meeste gevallen voldoende beschermen, maar soms is een geheel waterdicht hoeslaken net dat stapje extra dat nodig is voor een comfortabele en droge nachtrust.
Een matrasdek (soms ook: matrasbeschermer) wordt tussen bedbodem en matras gelegd. Allereerst beschermt een matrasdek een matras tegen beschadigingen van de bedbodem, stof en de inwerking van condensvocht. Een bedbodem kan namelijk scherp zijn en dat is zonde van je (nieuwe) matras.
De voordelen van molton
Maar nog belangrijker dan dit is het feit dat een molton hoeslaken sterk vochtabsorberend is. Het hoeslaken neemt vocht dat we 's nachts tijdens de slaap verliezen gemakkelijk op en is daarmee een uitstekende beschermer van het matras.
Lattenbodems zijn het meest geschikt voor latex-, lucht-, en watermatrassen. Op een lattenbodem kunt u beter geen binnen- of pocketvering matrassen gebruiken, tenzij de bodem meer dan 24 latten bevat. Dit komt omdat, waar geen lat zit, de veren in de matras (de pocketveer) geen tegendruk krijgen.
Een molton matrasbeschermer kan gemaakt worden van katoen met stretch zodat je het bed makkelijk kan opmaken. Wil je een superstrak geheel van 100% katoen? Kies dan voor een geweven katoenen molton matrasbeschermer. Heb je het vaak te warm, dan kan een 3D molton zorgen voor optimale ventilatie en verkoeling.
Om een bed op te maken heb je nodig: een molton, een hoeslaken, een dekbed + dekbedhoes of een laken en een deken. De molton gaat als eerste om je matras, daarna het hoeslaken.
Tweewekelijks verschonen
Naast dat je het hoeslaken wast, is het minstens zo belangrijk om je molton of molton kussensloop te wassen, omdat ook hier het zweet intrekt. Op tijd in de wasmachine ermee dus en wel eens per twee weken. Het beste is om deze op 60 graden te wassen, zodat alle bacteriën gedood worden.
Een matrasbeschermer (molton) absorbeert vocht en is vaak anti-allergisch. Bovendien verhoogt een molton het slaapcomfort. Het is dus zeker aan te raden om naast een goed hoeslaken ook zeker een molton in huis te halen!
Een molton is gemaakt van dik katoen of wol met sterk absorberende kwaliteiten. Een molton is aan één of beide kanten geruwd. Hierdoor kan de molton je lichaamsvocht goed opnemen en voorkomen dat al het vocht en zout in het matras terecht komt.
De Frost is een verkoelend hoeslaken, gemaakt van thermo-regulerende katoen. Het voelt heerlijk fris aan en is ideaal voor mensen die veel zweten tijdens het slapen. De thermo-regulerende stof absorbeert de warmte en verspreidt die op een efficiënte manier. Het garandeert een constant slaapklimaat.
Beste stofsoort voor verkoelend beddengoed
Satijnen bedden wordt onder andere gemaakt van wol, zijde en nylon. Het materiaal is uiterst geschikt voor een koele nacht. Daarnaast ziet het materiaal er uiterst stijlvol uit. Het materiaal is tevens zacht voor huid en haar en voorkomt dat nat haar breekt.
Met de producten van Aerosleep ben je er zeker van dat je kindje comfortabel en veilig slaapt. Dit komt onder andere door de speciale 3D-structuur. Deze structuur zorgt er namelijk voor dat jouw kleintje zelfs als hij of zij met het neusje ergens tegenaan ligt alsnog goed kan ademen.
Matrasbeschermer. Een heerlijk nieuw matras in je bed, dan wil je daar natuurlijk extra lang van gaan genieten. De matrasbeschermer (ook wel molton genoemd) heeft als taak om het matras te beschermen tegen bijvoorbeeld transpiratievocht, maar ook een bijdrage te leveren in het slaapklimaat.
De luiertape is bedoeld voor het vastmaken van de eerste katoenen luiers. De luiertape is soepel, stevig en plakt goed. Tip; Tape kan ook gebruikt worden om de datum op te schrijven. Dit plak je dan op het flesje als je gekolfde melk wilt bewaren of op het bewaarbakje voor het bewaren van andere voeding.