De Koreman's Limoncello, gemaakt van biologische met de hand geplukte citroenen, van broers Frank en Thom bevindt zich al langere tijd onder de top-Limoncello's ter wereld. Bekroond met 96 punten wist de citroendrank dit jaar de gouden medaille te behalen en zich daarmee te classificeren als 's werelds beste.
Kenmerken van een goede Limoncello
De citroensmaak en de alcoholsmaak mogen elkaar niet overheersen. Ze moeten perfect in balans zijn. De smaak van een echte Limoncello is stroperig en onderscheidend. Troebelheid is ook een kenmerk van goede Limoncello.
Limoncello is een likeur die in Italië door particulieren zelf wordt gemaakt. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en (pure) alcohol van 96% gebruikt. De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd.
Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar 'm dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op kamertemperatuur geschonken, totdat de Italianen erachter kwamen dat hij koud nog lekkerder was.
Voor een standaardrecept combineer je ongeveer 30 ml van je favoriete gin met 25 ml limoncello. Giet ze direct in het mengglas met de kruiden (als je die gebruikt). Voeg dan 10 ml verse citroensap toe om de drank een beetje zuurder te maken, zoals citroenlimonade.
Een geopende fles kan je nog 2 weken tot maximaal een maand bewaren. We adviseren een vintage port dezelfde dag tot uiterlijk drie dagen na openen op te drinken.
Tip: Ongeopende limoncello is wel 4 tot 6 maanden houdbaar. Je kan deze op een donkere koele plek bewaren of in de vriezer.
Limoncello is een Italiaans likeur gemaakt van citroen, veel suiker, water en bijna pure alcohol. De drank bevat na het maken ongeveer 30-35% alcohol en is een sterke drank dus.
Dan zit je goed bij DrankDozijn! Je vindt hier verschillende merken terug in alle prijsklassen, waardoor de kans groot is dat je een fles vindt die bij jou past. Denk aan bekende merken zoals Villa Massa limoncello en Isolabella limoncello, maar ook aan limoncello soorten van kleine, ambachtelijke producenten.
Kater-gevoelig
Het drankje bevat al zo'n 30 procent alcohol, alleen de zoetzure smaak verbergt dat. Mede het kleine glaasje waarin de limoncello wordt geschonken, bedriegt je vaak. Het is vaak 1 slok en weg, binnen no time op dus.
Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal.
Limoncello vs Limoncino
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello. Het belangrijkste ingrediënt is citroen, en van elke citroen kan je Limoncello maken. Limoncello kan dus ook wereldwijd worden gemaakt.
Als het goed is krijgt de limoncello nu de troebele en ondoorzichtige uitstraling die wij kennen van limoncello. Dit komt doordat de citroenolie die in de alcohol is opgelost in een lagere concentratie alcohol niet meer opgelost blijft maar gaat zweven.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen. Limoncello werd in Italië oorspronkelijk als digestief na de maaltijd gedronken, al is de likeur tegenwoordig ook populair in mixen met Prosecco en tonic.
Kruidvat 96% Alcohol Ketonatus | Kruidvat NL.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook veelvuldig na het eten geserveerd als digestief. In de meeste gevallen wordt de limoncello ijskoud gedronken, rechtstreeks uit de vriezer.
Tip. Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Dat betekent dat als het alcohol% iets lager wordt, en de temperatuur van je vriezer net wat lager wordt, dan kan je kristallisatie krijgen, niet van de alcohol, maar van het water. In feite, het gedeelte van je drank dat nog niet bevroren is, bestaat uit geconcentreerde ethanol.
Het is lekker om limoncello te mixen met prosecco, maar je kunt limoncello ook mixen met andere drankjes. Denk dan bijvoorbeeld aan limoncello met tonic, met 7up of maak een limoncello scroppino (limoncello + prosecco + 2 scheppen vanille-ijs in de blender).
Minst lang houdbaar: creamy likeuren
Creamy likeuren als Baileys, Amarula, of likeuren zoals Mozart chocolade likeur zijn het minst lang houdbaar. Geadviseerd wordt om deze zeker niet langer dan 1 jaar te bewaren.
Drink limoncello het liefst op zo'n 4-5 ºC., kouder gaat veel smaak verloren. Vaak zie je dat limoncello (en ook de glaasjes) in de diepvries wordt bewaard. Dat kan, maar geef de fles dan wel tijd om op temperatuur te komen.
Hoe smaakt limoncello? Als je het weleens gedronken hebt herken je de smaak direct. Vaak drink je de likeur ijskoud. De smaak is het best te omschrijven als fris, zuur en ontzettend zoet.
Flugel heeft een alcoholpercentage van 10%. Het drankje bestaat uit rode whisky en Guarana. Flugel heeft een unieke smaak die u eigenlijk nergens mee kunt vergelijken. Het is een heel geschikt drankje voor clubs, evenementen en andere horeca.