Dryfast heeft de beste bouwdrogers van de markt. Het is vrij logisch dat we dan op nummer 1 de Dryfast Bouwdroger DF 200 terugvinden. Dit lijkt een enorm apparaat, maar ook deze is lekker compact. Toch is deze bouwdroger geschikt voor ruimtes tot 200m3.
Stroomverbruik wordt geminimaliseerd omdat de machines vaak 24/7 draaien. De bouwdrogers van Bouwdroger-huren.nl zijn zeer energiezuinig en verbruiken slechts 0,75kW per uur. Dit komt neer op nog geen 17 eurocent per uur. Moet er altijd een opvangbak worden geleegd?
Dit is heel gemakkelijk zelf op te lossen door een eenvoudige berekening toe te passen. U vermenigvuldigt de Lengte (L) met de Breedte (B) en de Hoogte (H) van de ruimte die u wilt drogen om het aantal kubieke meters (m³) van de ruimte berekenen.
Hoelang mag je een bouwdroger laten draaien? In principe mag je een bouwdroger 24 uur per dag zijn werk laten doen. Alle bouwdrogers van Dryfast zijn namelijk zo ontworpen, dat ze de woning optimaal kunnen drogen. Wel wordt met klem geadviseerd om met enige regelmaat even een kijkje te komen nemen bij de bouwdroger.
Ja, ook 's nachts kan de bouwdroger aan blijven staan. Let wel op de afvoer! De bouwdroger zal continu water af voeren. Zorg er daarom voor dat de bak die dit water opvangt groot genoeg is om niet te overstromen.
Wanneer dat bouwvocht niet wordt aangepakt, kunnen er niet alleen schimmelproblemen ontstaan, maar kan ook de afwerking van je woning in het gedrang komen: denk maar aan afbladderende verf en opbollende parket. Om je bouwproject snel en vlot te laten verlopen kies je dus het best voor een bouwdroger.
Droogtijden van pleister en chape
Algemeen kan men stellen dat met de inzet van de juiste bouwdrogers tot 70% sneller gedroogd wordt in vochtige periodes t.o.v. natuurlijke droging.
Het is mogelijk om stucwerk versneld te drogen. Hiervoor bieden wij professionele stucwerk bouwdrogers, die het droogproces aanzienlijk versnellen. Zo brengt een dergelijke droger, eventueel in combinatie met een krachtige ventilator of kachel, een stroom met droge lucht op gang in de ruimte.
Waar de bouwdroger of ontvochtiger te plaatsen
Plaats de bouwdroger in het midden van de te drogen ruimte. Sluit alle ramen, deuren en ventilatieroosters. Ook is het verstandig om het mechanisch afzuigsysteem uit te zetten.
In de regel heeft stucwerk per 1 millimeter aangebracht stuc, één dag nodig om op te drogen. Als het gestucte oppervlakte geheel dezelfde kleur heeft dan kunt u stellen dat het droog is. Onvoldoende droog is het als er nog 'donkere' vlekken zichtbaar zijn.
Het drogen van stucwerk duurt ongeveer 1 dag per millimeter stuc dat is opgebracht. Het drogen kan je forceren en versnellen door er een bouwdroger op te zetten en kachels te gebruiken. Het risico van te snel drogend stucwerk is echter dat het kan gaan scheuren, hier dien je dus voorzichtig mee te zijn.
Welke bouwdroger moet ik huren? Welke bouwdroger geschikt is voor u om te huren, hangt af van het volume van de ruimte. De volume wordt berekend door de lengte met de breedte en hoogte te vermenigvuldigen. Het getal dat uit de formule komt, moet zo dicht mogelijk bij de capaciteit van de bouwdroger liggen.
De prijs varieert van € 8,- tot € 65,- per dag en hangt af van luchtverplaatsing (m³), de capaciteit en het vermogen.
Deze 3 maanden wachttijd voor het verhuizen zijn essentieel om je nieuwbouw te laten drogen. Maar het is niet voldoende om vocht te vermijden in je woning. Nieuwbouw heeft ongeveer 2 jaar nodig om volledig te drogen. Om vocht te vermijden nadat je verhuisd bent, kan je de woning verwarmen en vooral ook ventileren!
Een bouwdroger huren is voorkomen én genezen
Bouwdroger.com helpt je om vertraging of bouwgruwelen te voorkomen. Een bouwdroger is een sterke luchtontvochtiger die ervoor zorgt dat het bouwvocht sneller zal verdampen. De ondergrond is hiermee tot 70% sneller droog, wat het bouwproces aanzienlijk bevordert.
Hoe lang moet een muur drogen na lekkage? Is het vochtprobleem eenmaal hersteld, dan moet de vochtige muur natuurlijk eerst drogen alvorens je hem terug kan schilderen of behangen. De droogtijd voor muren bedraagt gemiddeld 2 à 3 maanden. Na de droogtijd kan je alles herstellen en de muren verfraaien.
Door een speciaal hiervoor ontwikkelde techniek toe te passen zal de ruimte en zo ook de isolatie onder je vloer drogen in een gemiddelde droogtijd van 28 dagen! Hierdoor krijgen schimmels geen kans zich te gaan ontwikkelen en zal het water niet aangezogen worden door je muren met zeer lange droogtijden als gevolg.
Een redelijke indicatie is dat een stukadoor gemiddeld 20-30 m2 per aan sausklaar stucwerk per dag zal produceren.
Stucwerk droogt niet
Als er in elke kamer of ruimte een of meerdere ramen op de kiepstand kunnen en alle deuren binnenshuis staan open zal er een luchtcirculatie op gang komen. Deze luchtcirculatie zorgt ervoor dat het vocht uit de wanden en plafonds tijdens het droogproces wordt afgevoerd naar buiten.
Gemiddeld moet je per millimeter pleisterwerk, twee dagen reserveren om het te laten drogen. Gemiddeld zal het stucwerk ongeveer 6 tot 14 dagen moeten drogen.
Stucwerk sneller laten drogen: 2 tips
Zorg voor een kamertemperatuur van 19 of 20 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft. Zet altijd een paar raampjes open om de ruimte goed te ventileren gedurende het droogproces. Een klein raampje open of een raam op een kier is het best.
5.000 tot 15.000 liter vocht. Dit zal dus allemaal goed uit moeten drogen na de bouw.
Dit type bouwdroger heeft een gewicht van 70 kg, gelieve daar rekening mee te houden met vervoer.
U kunt uw nieuwbouwhuis het beste laten drogen door het huis voorzichtig op te warmen. In de eerste week warmt u alle vertrekken op tot 17 graden. In de weken daarna doet u daar elke week een graadje bij, totdat de temperatuur is gestegen tot 20 graden. Een temperatuur hoger dan 20 graden heeft geen zin.
De werking van een bouwdroger: Vochtige lucht wordt aan de onderkant van de bouwdroger aangezogen door een turbine en passeert dan de verdamper. In de verdamper wordt de luchttemperatuur verlaagd tot het dauwpunt waardoor het vocht in de lucht condenseert.