"Als stof heeft bamboe eveneens veel voordelen ten opzichte van katoen. Het is sterker, zachter en neemt beter vocht op. Door de structuur van de vezel ventileert het heel goed. Daarnaast heeft bamboe een anti-allergene werking.
Bamboe heeft al veel meer voordelen boven synthetisch, wol, dons en katoen. Kenmerken: Bamboe verkoelt bij hitte en verwarmt bij kou. Het neemt 3-4 x meer vocht op dan katoen en is anti bacterieel en antistatisch.
De structuur van bamboe vezels zorgt ervoor dat de stof meer 'ademt' en warmte beter kan reguleren dan katoen, hennep, wol of synthetische stoffen.
Bamboeviscose is een semi-synthetische stof waarbij de grondstof bamboe is. Bamboeviscose is duurzamer dan katoen en andere conventionele textielsoorten. Dit zorgt dat de productie van bamboekleding een minder grote impact heeft op het milieu.
Het grootste verschil tussen beide katoensoorten is de doorsnede van de vezel. De bamboe vezel heeft een ronde doorsnede, waardoor er minder weerstand ontstaat. Doordat de bamboe vezel ronder is, kunnen er veel gladdere garens worden gemaakt. Dit leidt tot kleding dat superzacht aanvoelt op de huid.
Kleding van bamboe is zacht én sterk tegelijk
Kwaliteit en draagcomfort zijn daarbij net zo belangrijk. Ook wat dat betreft gooit kleding van bamboe hoge ogen, want het materiaal is zacht en sterk tegelijk, dankzij de egale en ronde vezels van de bamboe plant. Zelfs na vele malen wassen, blijft bamboe zacht.
De bamboe vezel is van nature een bacterie- en schimmelwerende vezel. Onaangename transpiratie luchtjes, die veroorzaakt worden door bacteriën, hebben hierdoor geen kans van overleven. Hierdoor blijft bamboe ondergoed langer fris en kan het zelfs meerdere malen (zonder te wassen) wordt gedragen.
Duurzame bron
Kleding gemaakt van bamboe is duurzaam indien we kijken naar het verkrijgen van bamboe. Bamboe groeit snel en heeft daarbij enkel zonlicht nodig en nauwelijks water of andere voedingsstoffen. Daarbij zijn er ook geen pesticiden nodig voor het ontwikkelen van bamboe.
In de zomer houdt bamboe kleding je koeler dan traditionele kleding, terwijl in de winter bamboe kleding je merkbaar warmer houdt (tot wel 3 graden warmer dan traditionele kleding). Daarom is het dan ok fijn om in de zomer een bamboe t-shirt of een bamboe jurk te dragen. Ook bamboe ondergoed draagt erg prettig.
Vanwege de microgaatjes in de vezel ventileert bamboe heel goed. Het absorbeert vocht zelfs drie keer beter dan dat katoen dit doet! Daarom blijf je beduidend langer fris en droog dan normaal gesproken het geval is. Bamboe voert het vocht ook snel weer af.
Natuurlijke kledingvezels, zoals katoen en linnen, ademen over het algemeen het beste. Daar zweet je het minst in als het warm is. Katoen is een ademde stof en neemt vocht op. Nadeel is wel dat de stof op een gegeven moment gaat plakken als je veel zweet.
Synthetische materialen
Als je écht veel zweet, dan houden katoenvezels vocht veel langer vast dan synthetische stoffen als acryl, rayon, polyamide en polyester. Tijdens het sporten is daarom verstandig om technische kunststoffen zoals de speciale dri-fits en dry-techs te dragen, die vocht afvoeren.
Wij vergelijken bamboe graag voor u met onder andere een katoenen dekbed. Bamboe wint op bijna alle fronten van katoen. Bamboe heeft een mooie kwaliteit, is niet duur en is lichter en luchtiger dan katoen. Bovendien droogt bamboe ook veel sneller dan dat katoen dit doet.
Bamboe. Dekbedden gemaakt van bamboe zijn, net als katoenen dekbedden, een natuurproduct. Voordeel van een bamboe dekbed is dat bamboe van nature een anti-bacterieel en anti-allergisch effect heeft en hierdoor geschikt is voor mensen met allergieën.
Bamboe is ontzettend zacht voor de huid en hypoallergeen. Mensen met een gevoelige huid of met een allergie voor andere textiel, kunnen bamboe met een gerust hart dragen. Bamboe neemt zeer goed vocht op, zelfs meer dan katoen. Met het dragen van bamboe stof ben je tegelijkertijd beschermd tegen schadelijke UV-stralen.
Een van de grootste nadelen is dat het productieproces, dus het proces waarin van de bamboeplant een kledingstuk gemaakt wordt, niet erg milieuvriendelijk is. Net als viscose (dat gemaakt wordt van houtpulp) moet bamboe chemisch 'gesmolten' worden.
Kleding en ondergoed van bamboe is zacht en comfortabel. Bamboekleding is ademend. In de stof zitten minuscule gaatjes waardoor het zweet gemakkelijk verdampt. Bamboe is een lichaamsisolator: bamboe houdt je koel in de zomer en lekker warm in de winter.
Net als katoen kan bamboe textiel nog iets krimpen. Voor alle modellen kleuren wasmiddel gebruiken, met name ook voor de 'tribal' en panter draagdoek. Let op: Bedrukte draagdoeken (tribal en panter) de eerste keer (en daarna af en toe) koud wassen zonder wasmiddel met een kopje natuurazijn in het wasverzachter bakje.
Bamboe heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Dat wil zeggen dat het de huid beschermt tegen infectie en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals pollutie. Het versterkt dan ook nog eens je huidbarrière, waardoor die beter bestand is tegen de bacteriën die puistjes veroorzaken.
Het wordt aangeraden om het textiel niet in de droger te laten drogen, maar aan een waslijn of wasrek. Door de sterk absorberende eigenschappen van bamboe zal het vocht aan het overige wasgoed worden onttrokken en blijft het textiel van de bamboe nog vochtig na een droogbeurt in een droger.
In vergelijking met traditionele textielsoorten is de productie van bamboe textiel tot 80% minder belastend voor het milieu. Bamboe is een duurzame grondstof, omdat het snel groeit en er heel weinig water nodig is voor de productie.
Bamboe is een natuurlijke kledingvezel die gemaakt wordt van bamboe. De stof is ontzettend zacht en doet het daarom goed in ondergoed. Ook absorbeert de stof zo'n 60 procent meer vocht dan katoen. Ideaal om in te sporten of te dragen in de zomer.
Bamboe is een gras dat snel groeit. Bamboestengels zijn breed en hard. Door de hardheid van de stengel lijkt bamboe op hout, maar het is eigenlijk verhout gras.
Goed voor het bindweefsel;
Zo zorgt het voor een soepele en elastische huid maar ook voor soepele pezen, bloedvaten, kraakbeen, botten, urinewegen en geslachtsorganen. Bovendien zorgen mineralen in bamboe ervoor dat calcium daadwerkelijk door de botten wordt opgenomen.