“De nieuwe Big Mac. Veel lekkerder dan de Big Mac,” zegt McDonald's Nederland in zijn reclamespotje. Het broodje is iets aangepast, maar belangrijker: de burger is wat warmer en sappiger, waardoor de warmte beter wordt vastgehouden.Zowel het vernieuwde broodje als de ui worden bovendien voorverwarmd.
Niet 1, maar 2 burgers van 100% rundvlees met verse sla, cheddar smeltkaas, verse uitjes en fijne slices van augurk. Met legendarische Big Mac saus op een 3-delig sesambroodje. Vanaf nu zijn onze rundvleesburgers op een nieuwe manier gebakken, wat ze niet alleen warmer, maar ook juicier maakt.
#7: De Big Mac is niet overal hetzelfde
Maar er zijn wereldwijd wat variaties. In India eten ze bijvoorbeeld geen rundvlees, dus daar is de hamburger gemaakt van lamsvlees. Ook maken ze daar met kip een Maharaja Mac. In Israel staat een koosjere versie van de Big Mac op de kaart, zonder kaas.
Heerlijk in zijn eenvoud: een burger van 100% rundvlees. Maar afgetopt met Crispy Bacon en Smokey Cocktailsaus gaat 'ie naar een heel nieuw level. Zo'n Single Crispy Bacon Beef is heerlijk natuurlijk, maar echte fans willen meer!
Maar dan wel met de nodige aanpassingen: sinds kort heeft McDonald's een aangepast menu. Het menu is aangepast om aan de veiligheidsregels van het personeel te kunnen voldoen. Niet getreurd: alle klassiekers staan erop, zoals de Big Mac en de Quarter Pounder.
McDonald's heeft per direct de Small Wrap Saté uit het assortiment gehaald. De hamburgerketen deed dat nadat een 17-jarige jongen is overleden. Hij kreeg een zeer ernstige allergische reactie na het eten van zo'n wrap, vorige week gekocht in een Amsterdamse vestiging. Het bedrijf heeft dat vrijdag bevestigd.
McDonald's gebruikt sinds 1999 extreem diervriendelijke slachtlijnen. In fabrieken waar tot wel 400 runderen per uur worden geslacht en verwerkt, lopen de koeien kalm, in een vloeiende stroom en zonder zelfs maar te loeien hun einde tegemoet.
Je kunt bij McDonald's altijd genieten van heerlijke, malse, sappige hamburgers. Dus welk broodje je ook kiest, onze Hamburger, Cheeseburger, Dubbele Cheeseburger, Quarter Pounder, Big Mac of speciale burger, het vlees van de hamburgerschijf is 100% rundvlees.
Elke dag gaan er van dat ene bedrijf ongeveer 350 a 400 koeien naar de slacht.
De nieuwe Big Mac is iets zwaarder dan de oude (224 gram tegen 210 gram) en heeft ook iets meer kilocalorieën (570 tegen 510 kilocalorieën).
1. McKroket. De McKroket is het pareltje van de Nederlandse McDonalds. Als je in het buitenland een bezoek brengt aan de McDonalds baal je vast en zeker dat ze daar geen McKroket verkopen...
Er zitten in totaal 86.400 seconden in 1 dag dus dat betekend dat er op één dag 6.480.000 hamburgers worden verkocht.
Een burger van 100% rundvlees met crunchy bacon, emmentaler smeltkaas, juicy tomaat, verse uitjes en frisse sla. Met een speciale grillsaus op een geroosterd sesambroodje.
Wat zijn dan de meest 'gezonde' broodjes? De hamburgers van McDonald's en Burger King zijn qua voedingswaarden vrijwel identiek, behalve dat die van McDonald's ruim 2 keer zoveel zout bevat. Met 254-257 kcal, 8,8-9,2 gram vet en 0,5- 1,3 gram zout, een van de betere keuzes.
Nee de kipproducten die wij verkopen zijn niet halal. Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
McDonald's beter dan Burger King? Wat betreft kwantiteit wint McDonald's het van rivaal Burger King. Het fastfoodrestaurant draait meer omzet en heeft veel meer vestigingen en werknemers in dienst.
Eerst worden ze bedwelmd met koolzuurgas (CO2) of ze krijgen een elektrische schok. Het bewusteloze dier wordt daarna gedood door een pin in het voorhoofd, een steek in het hart of door de halsslagader door te snijden. Voor halal vlees en koosjer vlees is er een uitzondering in de wet om onverdoofd te slachten.
Op deze foto zie je aan de rechterkant de fabriek en aan de linkerkant het distributiecentrum. Op hetzelfde industrieterrein zit ook nog de fabriek waar de broodjes voor de hamburgers voor Duitsland worden gemaakt, dus het dorpje Günzburg is ongelofelijk belangrijk voor McDonald's.
“De hamburgers die we aan McDonald's België leveren zijn 100% puur rundvlees en bevatten geen bewaarmiddelen of kleurstoffen. We gebruiken voornamelijk vlees afkomstig van de voorflanken van het rund. Die worden nauwkeurig gecontroleerd zodat ze beantwoorden aan de strengste voorschriften.”
Geschiedenis. Het eerste restaurant van de keten werd in 1953 geopend in Jacksonville, Florida als Insta-Burger King door Keith J. Kramer en Matthew Burns. De twee hadden eerder de eerste vestiging van McDonald's bezocht , opgericht door de broers Richard en Maurice McDonald in San Bernardino, Californië .
Veel McDonald's vestigingen konden de vraag naar de McWrap niet aan waardoor ze “nee” aan klanten moesten verkopen. McDonald's is daardoor genoodzaakt de McWrap van het menu af te halen totdat er voldoende voorraad is. De oorzaak ligt bij de verse ingrediënten die gebruikt worden voor de wrap.
Nadat de wrap eerder op de menukaart was geplaatst, was de vraag zo groot dat er tijdelijk geen verse ingrediënten voorradig waren om de McWrap op de menukaart te houden. De McWrap moest daardoor tijdelijk van de menukaart verdwijnen. Dit keer komt de McWrap definitief terug, zo laat het bedrijf weten.