In de wiskunde Een vierhoek is een geometrische figuur bestaande uit vier zijden en vier hoeken. Het getal 4 is het kleinste samengestelde getal (2 × 2). Vier is het dubbele van twee, wat impliceert 4 = 2 × 2, maar ook 4 = 2 + 2.
De 4 is dus het getal van de werkbij, de brenger van ritme, structuur en resultaat. Sommige werkbijen zijn van jongs af aan gek op hard werken, sporten, de handen uit de mouwen steken. Er zijn werkbijen bij die in hun jeugd wat meer luiheid vertonen.
Wiskunde en rekenkunde
Een driehoek is een geometrische figuur bestaande uit drie zijden en drie hoeken. Ieder getal waarvan de cijfersom deelbaar is door 3, is zelf deelbaar door 3.
In de wiskunde
Vijf is het derde priemgetal, het enige priemgetal dat lid is van twee priemtweelingen en het is een primoriaal priemgetal.
In wiskunde
Zes is het kleinste perfecte getal. Zes is een automorf getal. Zes is gelijk aan drie faculteit: 6 = 3!. Zes is een zeshoeksgetal.
In de wiskunde
Het getal 2 is het kleinste (en enige even) priemgetal. Even getallen zijn een veelvoud van 2, andere getallen zijn oneven. In het binaire talstelsel worden twee cijfers gebruikt (0 en 1).
Als je een negatief getal ergens van aftrekt moet je het getal er juist bij optellen, dit zou je dus gewoon kunnen zien als een optelsom. Als er twee minnen (- -) naast elkaar staan, veranderen ze in een plus (+). Bijvoorbeeld: 5 – – 3 = 8.
De snelheid van Teun verhoudt zich tot de snelheid van Peter als 1 : 2. Dit spreek je uit als: één staat tot twee. Als Teun 17 kilometer per uur fietst, dan fietst Peter twee keer zo snel, dus 2 x 17 = 34 kilometer per uur.
In de wiskunde is de verhouding (ratio) tussen twee grootheden het quotiënt ervan. Soms wordt een speciale schrijfwijze gebruikt met behulp van een dubbele punt. Als het quotiënt bijvoorbeeld 3 is wordt dit genoteerd als 3:1 en uitgesproken als 3 staat tot 1 of 3 op 1.
Omdat een pincode uit vier cijfers bestaat, zijn er 10x10x10x10 pincodes mogelijk. Dat zijn er dus 10.000.
De verzameling van gehele getallen wordt voorgesteld door symbool Z en bevat naast de natuurlijke getallen ook de gehele negatieve getallen.
Er bestaat een uitbreiding (de Gamma-functie) die toelaat de 'faculteit' van niet-natuurlijke getallen te berekenen en uit deze functie volgt precies dat 0! gelijk is aan 1.
Als we dus willen weten of 4 een deler is, hoef je alleen naar de laatste twee cijfers te kijken. De laatste twee cijfers zijn 20. 20 is zeker deelbaar door 4, dus is 120 ook ...
Als je vaak 444 ziet, dan kan dat betekenen dat je omringd wordt door verschillende beschermengelen die je zien, van je houden en je steunen. 444 laat je ook weten dat je een sterke verbinding hebt met het engelenrijk of dat je misschien zelf een aarde-engel bent, met een missie om anderen te helpen.
Kwart is de benaming voor het breukgetal 1/4 (¼), dus een gedeeld door vier. Deelt men iets in vier gelijke delen, dan is elk deel een kwart. Letterlijk betekent kwart 'een vierde deel' (uit het Latijn quartus 'vierde').
Een schaal van 1 : 100 betekent dat 1 lengte-eenheid van het model in het echt 100x zo groot is. Dus stel het schaalmodel van het schip is 10 centimeter, dan weet je dat het schip in het echt 100 · 10 centimeter = 1.000 centimeter (oftewel 10 meter) lang is.
In de wiskunde wordt het symbool ∀ gebruikt voor de universele kwantor.
Dus: de vermenigvuldiging van twee negatieve getallen, geeft je een positief getal. Min keer min is plus.
Het getal 0: het is zowel wel/niet positief als negatief, je kan er niet door delen, vermenigvuldigen met 0 levert ook niets op. Maar waarom is 0 dan zo belangrijk in de wiskunde, in de ICT, etc?
Om een kwadratische vergelijking op te lossen, moet het in de standaardvorm x2 + bx + c = 0 staan. Als een kwadratische vergelijking in de vorm ax2 + bx + c = 0 staat, moet je deze eerst vereenvoudigen naar de standaardvorm, voordat je hem kan oplossen met behulp van ontbinden in factoren.
Er zijn verschillende tekens voor vermenigvuldigen. Het maalteken, de vermenigvuldigingspunt en de asterisk (sterretje) worden alle drie weergegeven met de asterisk. Daar waar geen expliciet vermenigvuldigingsteken staat, wordt dat ook niet toegevoegd.
Het symbool ∈ is te zien als een gestyleerde letter 'e', wat de eerste letter is van 'element'. Als a ∈A , dan zeggen we ook wel dat 'a tot A behoort'. Evenzo zeggen we dat a niet tot A behoort als a ∈ A. alfabet zijn samengenomen.