In Zwitserland bestaat het ontbijt normaliter uit brood, boter of margarine, jam of honing, misschien een stukje kaas of granen, plus melk, koude of warme chocolademelk, thee of koffie. Lunch kan zo simpel zijn als een sandwich of een birchermüesli, maar ook kan het een complete maaltijd zijn.
Andere gegeven antwoorden voor een Zwitsers ontbijt waren: een omelet, schnitzel of worstjes. WERKELIJKHEID! De Zwitsers eten veelal hetzelfde als in de omliggende Duitstalige landen. Een veel voorkomend Zwitsers ontbijt bevat vers fruit, noten en muesli.
Wat eten en drinken mensen: In Zwitserland bestaat het ontbijt meestal uit brood, boter of margarine, marmelade of honing, misschien wat kaas of ontbijtgranen, plus melk, koude of warme chocolademelk, thee of koffie . De lunch kan zo simpel zijn als een sandwich of een birchermüesli of het kan een complete maaltijd zijn.
De Zwitserse keuken is een heerlijke melange van invloeden uit de Duitse, Italiaanse en Franse keuken. Slechts weinig gerechten zijn typisch voor het land. Probeer de stevige älplermagronen, een variatie op de kaasnoedels, of een smakelijke fondue van gesmolten kaas, witte wijn, brood en aardappelen.
De lunch wordt in Zwitserland tussen 11 en 14 uur geserveerd, het avondeten tussen 18 en 22 uur. Daartussen zijn vele keukens gesloten. Op de meeste toeristische uitkijkpunten of hotspots bevinden zich restaurants of hotels.
Eetmomenten
De lunch wordt meestal geserveerd tussen 12.00 en 14.00 uur, en in sommige restaurants zelfs iets eerder. Het diner wordt meestal geserveerd van 18.00 tot 21.30 uur. Veel restaurants en pubs, vooral in de steden, bieden ook doorlopend (11.00-22.00 uur) warme gerechten aan.
In heel Zwitserland bekend is het Zürcher Geschnetzeltes, een gerecht met kalfsvlees, soms ook met kalfsnieren en champignons geserveerd met een roomsaus en rösti. Hüppen is een buisvormig samengerold gebak, waarin meestal met een chocoladevulling zit.
Zopf – gevlochten brood uit Zwitserland. Dit rijke witbrood leerde ik kennen door vrienden van ons uit Zwitserland. Het is echt een weekendbrood en wordt meestal op zaterdag en zondag gegeten. Het wordt ook wel een Butterzopf genoemd, omdat het brooddeeg verrijkt is met boter.
U mag in Zwitserland geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. U kunt een zware straf krijgen als u dit wel doet.
Pepita en Rivella
Als het gaat om typisch Zwitserse drankjes, is Pepita een van de meest populaire.
Qua eten kunt u ervoor kiezen uiteten te gaan, maar dan betaalt u voor een hoofdgerecht al tussen de 20 en 50 Zwitserse Franken. Dit komt neer op tussen de €19 en €46. Het is ook mogelijk om voor een dagmenu te kiezen in een groot aantal restaurants.
Vermijd dure producten
Het prijsniveau in Zwitserland op het gebied van boodschappen ligt wat hoger dan de Nederlandse prijzen, maar als je goed oplet zul je merken dat dit heel erg kan verschillen. Zo zijn vooral vlees, vis en A-merken erg duur.
Zuivel vaker op ontbijttafel
Brood en crackers worden nog steeds verreweg het meest gegeten tijdens het ontbijt, al blijkt uit dit onderzoek dat de populariteit afneemt.
Zwitserland duurste
Die landen maken wel deel uit van de Europese Economische Zone, maar vallen niet onder het EU-landbouw- en voedselbeleid. In Zwitserland kost vlees zelfs bijna anderhalf keer zoveel als het wereldwijde gemiddelde.
Zwitserland is een land vol authentieke gebruiken en tradities, die op veel plekken in ere worden gehouden. Jodelen, vendelzwaaien, Alpenhoornblazen, worstelen: deze en nog veel meer typisch Zwitserse tradities maken sinds jaar en dag deel uit van het leven van de Zwitsers.
Je mag het gras niet maaien, je mag de was niet ophangen en je mag je afval niet recyclen . Zwitserland staat bekend om zijn recyclingwetten, maar niet op zondag. Als je betrapt wordt op het wegbrengen van afval naar de recyclingcentra bij jou in de buurt, krijg je een boete.
Het kan uit elke kraan worden gedronken zonder enig risico voor de gezondheid. Kraanwater in Zwitserland heeft ook een veel betere ecologische balans dan gebotteld bronwater.
Het leven in Zwitserse steden is vrij duur, maar de levenskwaliteit is navenant hoog. In dit opzicht komen Zürich en Genève in internationale studies steeds weer als beste uit de bus. De prijzen verschillen per gebied en per toeristische trekpleister. Zo zijn de prijzen ook hoger in stedelijke gebieden.
Lidl, Aldi en Denner zijn duidelijk de goedkoopste bekende winkels. De lokale Turkse winkel kan voor sommige artikelen echter goedkoper zijn.
De invoer van levensmiddelen is toegestaan, mits de levensmiddelen bestemd zijn voor eigen gebruik. Een voorwaarde hiervoor is wel dat de levensmiddelen die je invoert uit een EU-land komen. De invoer van levensmiddelen, zoals vlees, eieren, melk of honing, uit niet-EU-landen is niet toegestaan.
Zwitserland. Persoonlijk vind ik het 'Schweizerdeutsch' (het Duits dat men spreekt in Zwitserland) fantastisch om te horen, maar soms moeilijk te verstaan. In de bergen begroet men elkaar meestal met 'Grüess di', 'Grüezi', 'Grüezi mitenand', 'Hoi zäme' of gewoon 'Hallo'.
In Zwitserland drink je absint
Doe dat in Zwitserland, en het liefst in het piepkleine Zwitserse dorp Couvet, waar 'de groene fee', zoals het ook wel wordt genoemd, is geboren.
Zoals je zou verwachten, zijn veel typisch Zwitserse gerechten gebaseerd op zuivelproducten – kaas, melk, room, boter en / of yoghurt. Ook belangrijk in de Zwitserse keuken zijn groenten zoals bonen, wortelen, bloemkool, aardappelen, spinazie etc.