In de koelkast blijven de truffels ongeveer 4-5 dagen goed. Je kunt ze dus prima een paar dagen van tevoren maken. Altijd handig wanneer je een high tea organiseert of gewoon even niet zoveel tijd hebt.
Een romige binnenkant van slagroom en roomboter welke smelt op je tong en een krokant dun laagje chocolade en cacao. Dit recept moet je echt eens proberen!
Bewaar ze in de koelkast of doe ze meteen in de vriezer als je ze langer wilt bewaren.
De truffel is een bijzondere paddenstoel die van oorsprong ondergronds groeit. Ze worden gezien als een extreme delicatesse en zijn behoorlijk zeldzaam. Door die zeldzaamheid zijn ze ook duur! Wilde/echte truffels worden gebruikt in verschillende soorten producten.
Truffel (1 stuk) bevat 64 calorieën.
Paddo's en truffels zijn onderdelen van schimmels waarin de stof psilocybine of psilocine in zit. Die stof wekt bij mensen een trip op. Ze ervaren de werkelijkheid dan op een andere manier. Paddo's worden al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt in verschillende culturen.
Bewaren: De truffels bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast en kun je maximaal een week bewaren.
Voor het beste resultaat bewaar je ze in een afgesloten bakje, zo houd je de chocola het mooist. In de koelkast blijven de slagroomtruffels ongeveer twee weken goed. Je kunt ze dus prima een paar dagen bewaren voordat je ze op tafel zet voor visite of voordat je ze cadeau doet.
De kok van de 17e eeuwse gravin Auguste Escoffier zou de eerste geweest zijn die een balletje van chocolade bedacht en hem in de cacao dompelde. Maar ook Louis Dufour, een patissier uit Chambery wordt aangewezen als de bedenker van deze heerlijkheid eind 19e eeuw.
om te beginnen bevatten truffels weinig calorieën (90% is water), 100 gram truffel heeft een energiewaarde van slechts 34 kilocalorieën. Verder zit er 1 gram koolhydraten in, geen suikers en slechts een halve gram aan vet.
Witte truffels hoeven niet te worden gekookt of gebakken. Ze hebben van nature al een krachtige smaak en koken zou de smaak alleen maar aantasten. Zwarte truffels daarentegen kun je na het snijden beter even bakken in boter of olijfolie, zodat de smaak beter naar voren komt.
De originele truffel is een chocoladeproduct op basis van ganache. Het heeft een bolvormige of ovale vorm die wordt opgespoten. Na het opstijven van de ganache wordt deze door een laagje chocolade gehaald en vervolgens door cacaopoeder of poedersuiker gerold.
Wat je wel kunt doen is volledig gedroogde paddo's of truffels invriezen. Dan verliezen ze in vergelijk met kersverse paddo's of truffels een beetje potentie, maar ze zijn praktisch een mensenleven houdbaar. Dus: oogsten, direct drogen, vacuüm verpakken (met silicagel) en direct invriezen (diepvries -18º C).
Ja, elk truffel heeft een vervaldatum. Bewaar je Magic Truffels na ontvangst in de koelkast om ze zo lang mogelijk vers te houden. We raden niet aan om truffels die over datum zijn te consumeren, ook al zijn ze altijd vacuüm verzegeld.
Verse truffels hebben normaal een houdbaarheid van ongeveer 7-10 dagen. Dit onder de voorwaarde dat de truffels op de juiste manier bewaard en behandeld worden. Het kan zelfs zijn dat de truffels langer houdbaar zijn (tot wel 3 weken!).
Gebruik kan goed, maar ook slecht uitpakken. Ongeveer 30 tot 60 minuten na de inname begint de werking en na 4 tot 6 uur zijn de paddenstoelen uitgewerkt. Een paddo/truffeltrip heeft een golfachtig karakter. De meest intense ervaringen zijn in de eerste 2 uur.
Bonbons invriezen is mogelijk, maar hangt van de vulling af. Als je deze lekkernij zelf maakt is het beter om de vulling die je wilt bewaren in te vriezen, en na het ontdooien van de vulling de bonbons pas te maken.
Smelt 400 gram pure chocolade au bain marie en schep een mooi laagje in een bonbonvorm. Laat de chocolade in de bonbonvorm hard worden. Vul dan een slagroomspuit met het slagroommengsel en en spuit dit in de bonbonvorm. Maak er met gesmolten chocolade een 'deksel' over en laat de chocolade weer hard worden.
Waarom is de zwarte truffel goed voor je gezondheid:
De truffel is een goede bron van folaat (vitamine B11), bevat volop mineralen en is opvallend rijk aan vezels. 100 gram van deze delicatesse levert je al 8,5 gram vezels! Mineralen die je veel in de zwarte truffel kunt vinden zijn kalium, ijzer en zink.
Direct na de trip voelen mensen zich vaak uitgeblust. Alle nieuwe indrukken moeten rustig verwerkt worden en daar is tijd voor nodig. Soms komt hoofdpijn voor. De dag na gebruik voelt een deel van de mensen zich opgelucht, energiek en vrolijk.
De stoffen die voor het psychedelisch effect zorgen zijn psilocybine, psilocine en baeocystine, dat ook in paddo's voorkomt. De truffels zorgen voor een verandering van de waarnemingen zoals: kleuren feller zien, geluiden intenser beleven, hallucineren.
Sligro helpt je om je gasten het hele jaar door te laten genieten van de exclusieve smaak van truffel. In ons complete assortiment vind je ze in elk seizoen en voor elk budget. Er is voor iedereen een passende truffel, omdat elke soort zijn eigen smaak heeft: herfst-, zomer- en lentetruffel en witte truffel.
De truffelmayonaise ingrediënten zijn als eerst gewoon normale mayonaise. Mayonaise kan je maken van eieren, mosterd, zonnebloemolie, witte wijn azijn, citroensap, zout en peper. Vervolgens voeg je de lekkere truffelsmaak toe met een truffelolie of een truffeltapenade.