Wat eet je bij een rode Bourgogne?

Wijn en spijs combineren: rode bourgogne
  • ★ Gegrilleerde kapoen.
  • Parelhoen (bij iets krachtiger wijnen)
  • Patrijs (bij krachtige wijnen)
  • Korhoen (bij krachtige wijnen)
  • Houtsnip (bij krachtige wijnen)
  • Haas (bij krachtige wijnen)
  • Hert (bij krachtige wijnen)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Wat eet je bij Bourgogne?

Een gerecht is pas typisch Bourgondisch als iemands eetlust wordt opgewekt met kaassoesjes (kleine soesjes met gruyère) en met wat charcuterie (ham en rosette (worst) uit de Morvan). Lekker bij deze amuses is een Kir (Bourgogne aligoté met crème de cassis).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.france.fr

Welke kaas bij rode Bourgogne?

Een glas mooie rode klassieke wijn past vaak bij droge en harde kazen. Denk bijvoorbeeld aan de rode wijnen uit Bordeaux en Bourgogne. Maar een licht gekoelde Dornfelder uit Duitsland kan ook heerlijk gecombineerd worden met een stuk camembert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat te eten bij rode wijn?

Volle rode wijn past goed bij rijk vlees; geroosterd, gerookt en gegrild (barbecue) vlees. Maar ook bij rund, lam, varken, wild, worsteen gedroogde ham. Welke wijnen: cabernet sauvignon, syrah, malbec, petite sirah, petit verdot, mourvedre, nero d'avola.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eurocave.nl

Wat is lekker bij een Meursault?

De rijke smaak van Meursault past goed bij veel gerechten:
  • Gevogelte zoals een mooie gevulde kalkoen met citroentijm ricotta.
  • Coquilles of andere zeevruchten.
  • Tong of andere witvis met een romige saus.
  • Gerechten met paddenstoelen, bijvoorbeeld risotto met paddenstoelen.
  • Serveer je een kaasplankje?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Food Pairing With Burgundy Wines

19 gerelateerde vragen gevonden

Waar drink je Bourgogne bij?

Wijn en spijs combineren: witte bourgogne
  • Baars.
  • Bouillon van verse kruiden met petits-gris de Namur.
  • Cassolette van mosselen met spinazie.
  • Gegrilde sardines.
  • Gesauteerde kalfsnier au vin jaune.
  • Jambon persillé
  • Kalkoenvlees met roquefort.
  • Oesters (rauw)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Wat eten bij Pouilly fuisse?

Hij begeleidt perfect adele gerechten van zeevruchten, zoals gambas, kreeften en langoesten. Dankzij zijn zuurheid en soepelheid kan hij ook perfect witte vlees zoals kalf en gevolgte begeleiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op upperwine.com

Welke hapjes passen bij wijn?

Hapjes voor een gezellige borrelplank

Kazen, probeer een mix van harde kaas (Parmezaanse kaas, cheddar, Comté), halfharde kaas (Asiago, Manchego, Gruyère), zachte kaas (Brie, Roquefort, geitenkaas), verse en oude kaas. Charcuterie: verschillende soorten rauwe ham, chorizo en salami. Paté. Olijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnwinewein.nl

Welke kaas is lekker bij rode wijn?

Harde en halfharde kaas

Harde en halfharde kazen zijn bijvoorbeeld Emmentaler of Gruyere kaas. Deze kazen gaan vooral erg goed met rode wijn. Daarnaast kan een glaasje Port hier ook lekker bij zijn. Dit zijn kazen die je ook vaak terugziet op de borrelplank van de high wine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op highwine.nl

Wat te eten bij een Primitivo?

Ga voor lichtere vleessoorten zoals kalkoen, lam of varkensvlees. Ham en bacon smaken goed bij een primitivo! Ga niet voor te licht, want dan overheerst de wijn je gerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Waarom gaat juist rode wijn goed samen met kazen?

Hoe harder de kaas, hoe meer tannines de wijn kan hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad vereist is in de wijn. Wijn met veel tannines is ideaal met harde en oude kazen, dit is veelal rode wijn. Wijn met meer zuren is ideaal met zachte romige kaas, dit is vaak witte wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op adrianysus.com

Welke kaas eet je bij Barolo?

Kazen: Oude stevige (brokkel) kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino vecchio en Gouda, blauwader kazen zoals Gorgonzola, Danish blue en Castelmagno en kazen met een rijke smaak zoals Fontina en Boschetto al Tartufo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Hoe ziet een kaasplankje eruit?

Algemene tips voor een kaasplank:

Maak een combinatie van milde en pittige kazen en harde en zachte kazen voor een perfecte balans. Begin met de milde kazen en eindig met de pittigere kazen. Het is leuk om af te wisselen van vorm kaasjes. Denk aan een stuk kaas, blokjes, een half rondje enzovoorts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leukerecepten.nl

Wat eten ze in Dijon?

Zo kan je in Dijon genieten van heerlijke gougères, balletjes van hartig soezendeeg gevuld met kaas die smelten in je mond. Als hoofdgerecht kan je kiezen voor bœuf bourguignon, een heerlijk stoofpotje van mals Bourgondisch rundsvlees in rode wijn, of 'escargots à la Bourgogne', slakken met kruidenboter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op take-a-trip.eu

Welk gerecht bij Pouilly Fumé?

WAAR SCHENK JE EEN POUILLY FUMÉ BIJ?
  • Gegrilde vis, zonder teveel poespas, dat is waar deze wijn om vraagt. ...
  • Schelp en schaaldieren zoals mosselen, oesters en scheermesjes doen het ook erg goed bij deze wijn.
  • Geroosterd varkensvlees is ook een mooie combinatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke kaas bij witte Bourgogne?

Chaource & chardonnay

Brillat savarin en chaource zijn beide zachte, romige witschimmelkazen die bijna aan boter doen denken. Dat gaat goed samen met een chardonnay. Of een eventueel een rode pinot noir uit de Elzas of de Bourgogne. Originele keuze: een bubbelwijn op basis van chardonnay, zoals crémant de Bourgogne.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frankrijk.nl

Welke rode wijn bij feta?

Deze kaas met heel specifieke textuur en smaak past het best bij een Sancerre uit de Loire, een verdicchio uit Italië of een verdejo uit Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn is lekker bij brie?

Riesling, Pinot Blanc of Grigio, Viognier of Grenache Blanc kan ook. Provençaalse rosé werkt prima als de brie op een zonnige dag meegaat in de picknickmand, zeker met andere hapjes erbij. Wees voorzichtig met rode wijn. Ga voor zacht fruitig en tanninearm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Wat eet je bij een cava?

Cava-spijscombinaties:
  • Ansjovis.
  • Bagel met creamcheese en gerookte zalm.
  • Garnalenkroketten.
  • Gedroogde ham of parmaham.
  • Gefrituurde inktvisringen of uienringen.
  • Groente loempia's.
  • Kip met champagnesaus.
  • Krab.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnvoordeel.nl

Wat heb je nodig voor een Borrelplank?

Wat kun je allemaal op je borrelplank serveren?
  1. verschillende kaasjes zoals oude kaas, brie of camembert.
  2. (gedroogde) plakjes worst.
  3. nootjes.
  4. olijfjes.
  5. (gedroogd) fruit druiven en meloen.
  6. groenten zoals komkommer, bleekselderij, reepjes paprika, cherrytomaatjes of zongedroogde tomaatjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkerensimpel.com

Wat eten bij Bordeaux wijn?

Bordeaux
  • Beef Wellington.
  • Biefstuk (gebakken, gegrild of geroosterd)
  • Entrecote (gebakken of gegrild)
  • Fondue bourguignonne.
  • Gebakken biefstuk tartaar.
  • Gevulde paprika (vulling van rundvlees)
  • Koude schapenbout mayonnaise.
  • Pizza met vlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Hoe laat is een borrel?

Borreltijd begint om 17:00 uur. Een paar dingen nog over het woord borrel. Afgeleid van het Middelnederlandse borre / borne (bron, bronwater) betekent dit woord tegenwoordig een glaasje jenever. Maar het is tevens synoniem voor een drankje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blogs.fu-berlin.de

Wat te eten bij Chablis?

Chablis is met z'n frisse basis erg lekker bij:
  • Licht vlees zoals kip en kwartel in romige sauzen; maak bijvoorbeeld eens kipreepjes in paddenstoelenroomsaus. ...
  • Lichte vis zoals heilbot en escargots; de mineraliteit van chablis past hier erg goed bij.
  • Ook bij rauwe vis doet Chablis het goed hoor!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Wat is het verschil tussen Pouilly Fume en Pouilly fuisse?

Pouilly Fumé is over het algemeen een frisse zeer strakke en elegante witte wijn van de Sauvignon druif zonder houtopvoeding met een wat rokerig parfum uit het Loiregebied. Pouilly-Fuissé is meestal een vrij volle witte toast met honing Chardonnay wijn uit de Bourgogne, waar houtopvoeding tot een kunst is verheven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wineheaven.nl

Waar is Gewurztraminer lekker bij?

Gewurztraminer is de ideale wijn bij de pittige Aziatische keuken
  • Geur. tropisch fruit als lychee, ananas, passievrucht en mango, rozen.
  • Smaak. zwoel, vol en krachtig, vol exotische aroma's.
  • Lekker bij. Thaise keuken, kaasplankje, Roquefort, Munsterkaas, desserts (niet al te zoet)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alsacewijnen.nl

Populaire vragen