Net als spoelingen zijn toners zoals eerder beschreven ook pigmenten die een laagje over het haar leggen. Het verschil zit hem in de kleuring. Met een spoeling maak je het haar donkerder en met een toner geef je alleen je huidige haarkleur een boost of meer karakter en neutraliseer je ongewenste tonen.
Een haartoner is een haarproduct met gekleurde pigmenten die je in het haar aanbrengt om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Zo heft een blauwe haartoner bijvoorbeeld een oranje tint op.
Afhankelijk van de porositeit van het haar, blijft een haar toner tussen 10 en 40 wasbeurten zitten. Hoe zorg je er dan voor dat je het effect zo lang mogelijk behoudt? De kleur van je toner blijft langer mooi door een zilvershampoo voor koel blond haar te gebruiken, zoals de Silver Reflex Shampoo van Keune.
Elk type haarverf (inclusief toner) kan je haar uitdrogen, dus zorg ervoor dat je regelmatig hydrateert met een hoogwaardige haarconditioner zoals Toppik Hair Building Conditioner. Gebruik Toppik Root Touch-Up Spray om de wortels tussen kleurbehandelingen bij te werken om te voorkomen dat je te vaak naar de salon gaat.
Een toner is een mild kleurproduct om de nuance bij een een bestaande (geverfde) haarkleur te corrigeren. Meestal gaat het hier dan om blonde kleuren. Met een normale kleuring kun je lichter of donkerder gaan; met een toner haal je ongewenste tinten (zoals geel en oranje) uit het haar.
Om de nieuwe tint van je haarkleur te behouden adviseren wij u om het haar niet te vaak te wassen, omdat hierdoor de kleurpigmenten loskomen. Hoewel het afhangt van uw dagelijkse routine en de toners die u gebruikt, is het in het algemeen zo dat hoe meer u uw haar wast, hoe meer u een haartoner opnieuw moet aanbrengen.
Je doet wat toner op een wattenschijfje en je wrijft de toner zachtjes over je gezicht en je hals. Het is een leave-on product, wat wil zeggen dat je het niet af hoeft te spoelen. De producten die na deze stap in je verzorgingsroutine komen kunnen bijvoorbeeld een dag- of nachtcrème, een serum of exfoliant zijn.
Een zilvershampoo is violetkleurig en neutraliseert de gele ondertoon. Voor het opfrissen van de haarkleur kan je een haarmasker gebruiken. Toners kunnen het haar niet binnendringen omdat een toner zich aan de buitenkant van het haar hecht. Toners kleuren het haar niet in en geven dus geen kleurdekking op grijs haar.
Wij raden het aan om de highlights om de paar maanden (8-10 weken) bij te werken. Bij veel grijze haren bij de aanzet kan je het beste elke vier weken naar de kapper gaan. Als je veel of erg opvallende highlights hebt, is het begrijpelijk dat je zo snel mogelijk de uitgroei wilt bijwerken.
Je kunt je haar niet 1-2-3 asblond verven. Dit is écht te mooi om waar te zijn. Deze kleur kun je namelijk alleen maar krijgen door het eerst te ontkleuren. En dat kan alleen maar met behulp van waterstofperoxide.
Kun je grijs haar highlighten? Ja, je kunt grijs haar highlighten. Maar onthoud wel dat wanneer je grijs haar camoufleert met highlights, het doel is om zilveren haren te blenden en een ultra-natuurlijke finish te creëren.
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Kleuren die over het algemeen mooi staan bij grijs haar zijn koele kleuren als lila, fuchsia, roze, lavendel en pruimkleur. Een iets warmere bessentint kan ook mooi staan.
Je kunt de toner uit je haar helpen schrobben door zuiveringszout bij je shampoo te doen. Voeg ongeveer 1 theelepel (5 gram) zuiveringszout toe aan een klodder shampoo. Meng alles en was je haar met shampoo zoals je normaal ook doet. Let er bij het uitspoelen goed op dat je al het zuiveringszout uit je haar spoelt.
In de kapsalon, als bv je toner te intens is geworden, kun je dit ook doen met een deep cleanse of anti roos shampoo. Maak het haar eerst nat met warm water, zo warm mogelijk maar niet dat je klant de salon uit rent. Masseer de deep cleanse in en 'schrob' de kleur eruit. Laat dit 10 minuten zitten.
Toners zijn bedoeld om je haar zo te kleuren dat hij net dat speciale karakter heeft. Als je haar net is gekleurd kan het er wat hard uit zien of het heeft nog dat licht gele bloedje van het oplichten. Vaak zie je na het zetten van highlights, babylights of een balayage dat de lijnen nog wat scherp zijn.
Kleurspoeling tegen grijs haar
Als je al net iets meer grijs haar hebt maar je haar nog niet al te grijs is kun je een kleurspoeling gebruiken. Bij een kleurspoeling ligt de grijsdekking rond de 50%. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een kleur die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt.
Grijs haar wordt veroorzaakt door verouderde melanocyten, de cellen die het pigment melanine produceren. Naarmate we ouder worden, verslijten de melanocyten en maken ze geen melanine meer aan. Zonder die regelmatige toevoer van melanine verliest het haar zijn kleur en wordt het grijs, zilver of wit.
natuurnuances: donkerblond (7.0), middenblond (8.0), hazelnoot blond (8.07), lichtblond (9.0), zeer lichtblond (10.01). asnuances: as donkerblond (7.1), asblond (8.1), as lichtblond (9.1), extra as lichtblond (10.11) en as zeer lichtblond (11.1).
Kies bij voorkeur voor highlights in natuurtinten, zoals natuurlijk lichtblond en lichtbruin. We raden je aan om rode tinten en mahoniebruin te vermijden.