Je bedient de klanten aan de bar.Je bereidt en serveert cocktails en/of eenvoudige dranken (koud & warm). Je wast de glazen af, vult de ijskast aan, verzamelt en sorteert het leeggoed.
Wat doet een Bartender? De Bartender schenkt wijn in en maakt bijvoorbeeld koffie of cocktails. Soms geeft een Bartender informatie aan de gasten over bijvoorbeeld de inhoud van een cocktail of de smaak van een bepaalde wijn. Tevens houdt hij de voorraad van dranken bij en vult deze aan waar nodig.
Een barmedewerker, barman of barvrouw wordt vaak ook een bartender genoemd. Als barmedewerker sta je achter de bar van een horecagelegenheid (hotel, restaurant, café, uitgaangelegenheid) en bestaat je taak uit het bereiden en mixen van drankjes en deze serveren aan de bediening of aan de klanten zelf.
Het aanvangssalaris van een Barpersoneel bedraag meestal tussen de € 592 en € 2.132 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 711 en € 2.491 per maand bij een werkweek van 38 uur.
De bar moet goed toegankelijk zijn voor de gasten, en er moet voldoende ruimte achter de bar zijn om goed te kunnen werken. Er moet ook genoeg ruimte zijn aan de bar te zitten en er glazen en drankjes op te zetten. De barman moet zijn bar op zijn duimpje kennen en precies weten waar alles staat.
Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. ð Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.
Zoals we al eerder zeiden, een baan in de bediening is heel erg leuk. Voor 95% van de tijd hoef je er waarschijnlijk geen enkele moeite voor te doen om vriendelijk en beleefd te zijn. Maar het komt wel eens voor dat je te maken krijgt met vervelende gasten.
Het gemiddelde salaris voor een barmedewerker (m/v) in Nederland is € 12,94 per uur.
Het salaris van een Bartender ligt tussen het minimumloon en ongeveer €3000,- per maand voor een Bartender bij een luxe hotel, restaurant, bar of club.
Jonger dan 16 jaar in de meeste gevallen niet
Jongeren onder de 16 jaar mogen op grond van de Alcoholwet niet werken in de ruimte waar alcohol wordt geschonken. Er is een uitzondering voor 14- en 15 jarigen die in het kader van hun opleiding een (snuffel)stage moeten lopen.
Hoe je een barkeeper wordt. Voldoe aan de vereisten. Je moet in ieder geval 18 jaar zijn om te kunnen werken als barkeeper.
Een barman, barkeep, barkeeper, tapper of schenker, bij vrouwen soms barmeid, barmeisje of barjuffrouw genoemd, is iemand die als beroep achter de toog van een café, club of restaurant staat en dranken maakt of inschenkt voor gasten. Een barkeeper staat doorgaans in voor de bevoorrading van de bar.
Wikipedia: Een mixologist is een bartender die gespecialiseerd is in het creëren van cocktail recepten. Iedere betekenis die we tegenkomen zien we het woord bartender die ook goed is in het creëren van nieuwe cocktails, met seizoensproducten werkt en de ingrediënten goed begrijpt en tot een geheel kan brengen.
De grootverdieners in Nederland zijn medisch specialisten, huisartsen en directeurs en leidinggevenden. De vermelde salarissen zijn de maximale bruto-maandlonen, op basis van 30 jaar ervaring.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.905 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.620 (laag) tot € 2.195 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Een nachtclub is een uitgaansgelegenheid die in de nachtelijke uren geopend is. Dit kan een discotheek zijn, een nachtelijk poppodium, een jazzclub of een nachtclub gericht op erotisch vermaak (met prostituees of met stripteaseshows).
Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
Je mag (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren. Zoals helpen bij de bediening in een kantine of restaurant. Als er alcohol wordt geschonken, mag je daar als 15 jarige niet werken. Dit staat in de Drank - en Horecawet.
Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).
Het uitserveren van borden en glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Bij het uitserveren van drankjes serveer je altijd het drankje met het logo naar de gast toe en de borden altijd met het gerecht netjes in het midden.