Wat doet de crisisdienst GGZ?

Bij een crisisdienst werkt een team van psychiaters, psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen. U krijgt er direct hulp en behandeling. Daarna gaat u weer naar huis en krijgt u zo nodig behandeling op afspraak. Soms is een verblijf met behandeling in de GGZ-instelling de beste keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Wat is een crisis in de GGZ?

Tijdens een psychische crisis zijn uw psychische klachten zo hevig, dat ze uw dagelijks leven helemaal verstoren. Mogelijke verschijnselen zijn: U voelt zich diep ellendig, uw leven lijkt totaal zinloos. U voelt zich heel angstig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wie mag de crisisdienst bellen?

Wanneer kan je de crisisdienst bellen? Je kan de ggz crisisdienst bellen als iemand acuut gevaarlijk is voor zichzelf en/of de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan agressie of verwardheid. Je kan zelf de crisisdienst bellen, maar ook je naasten of je huisarts kunnen aan de bel trekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trubendorffer.nl

Waarom crisisdienst?

In crisissituaties staat acute hulpverlening voorop, om ervoor te zorgen dat de geestelijke gezondheidsproblemen geen gevaar opleveren. De crisisdienst beoordeelt welke acute psychiatrische hulp moet worden geboden en verwijst eventueel door naar andere hulpverleningsinstanties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op psychosenet.nl

Wat valt onder een crisissituatie?

Een crisissituatie kan door verschillende factoren uitgelokt worden: verlies van werk, eenzaamheid, dreigende uithuiszetting, schulden, scheiding, overlijden, ziekte, aanhoudende stress, afhankelijk zijn van anderen, pessimistische verwachtingen naar de toekomst toe, afhankelijk van alcohol, medicatie of drugs, ….

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op participate-autisme.be

De crisisdienst van GGZ inGeest in Amsterdam

15 gerelateerde vragen gevonden

Wat gebeurt er als je de crisisdienst belt?

Bij een crisisdienst werkt een team van psychiaters, psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen. U krijgt er direct hulp en behandeling. Daarna gaat u weer naar huis en krijgt u zo nodig behandeling op afspraak. Soms is een verblijf met behandeling in de GGZ-instelling de beste keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Hoe lang duurt een crisis opname?

Hoe lang duurt een crisisopname? Een crisisopname duurt maximaal 14 aaneengesloten dagen. Tijdens uw verblijf bekijken we samen met u of en welke vervolgzorg er nodig en mogelijk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op argoszorggroep.nl

Hoe ziet een crisisopname eruit?

Bij een crisisopname wordt iemand opgenomen vanwege ernstige psychische klachten. Dat gebeurt bijvoorbeeld als iemand ernstige psychotische klachten heeft, als iemand zichzelf wil beschadigen, of net een poging tot zelfbeschadiging of zelfdoding heeft gedaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op psychosenet.nl

Welke Crisisinterventies zijn er?

Er zijn verschillende vormen van crisisinterventie: ambulante crisishulp, residentiële crisisopvang en crisispleegzorg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nji.nl

Wat te doen bij crisissituaties?

Wanneer een crisissituatie zich voordoet, is het van belang dat ketenpartners snel en efficiënt samenwerken en de situatie zoveel mogelijk de-escaleren: Ketenpartners dienen door hun houding en attitude bij te dragen aan het creëren van rust, veiligheid en vertrouwen voor de persoon in crisis en zijn omgeving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggzstandaarden.nl

Wat als je je zorgen maakt om iemand?

Bel 0800-1205 als je je zorgen maakt om iemand

Je kunt een deskundige bellen voor advies of om een melding te doen. Bel in een spoedsituatie altijd 112. Denk je aan zelfmoord? Bel dan 113.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meldpuntzorgwekkendgedrag.nl

Hoe ga je om met iemand met psychische problemen?

U kunt iemand met psychische klachten vaak al helpen door goed naar hem/haar te luisteren: Probeer echt te luisteren, zonder te oordelen of meteen adviezen te geven. Probeer niet in discussie te gaan. Luister gewoon en probeer uw naaste te begrijpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat gebeurt er als je wordt opgenomen?

Wat gebeurt er als je opgenomen bent? Samen kijken we hoe je op dit moment van jouw leven in deze situatie bent gekomen. We kijken naar jouw sterke en zwakke punten en bepalen samen wat de beste behandeling voor jou is. Een opname in een kliniek is altijd zo kort mogelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anteszorg.nl

Hoe lang duurt een crisismaatregel?

De crisismaatregel duurt maximaal drie dagen, maar kan aansluitend verlengd worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op om.nl

Hoe kom je uit een crisis?

Praten op zich is een goede manier om sterker uit een crisis te komen. Praat over wat er allemaal is gebeurd en waarschijnlijk nog zal gaan gebeuren. Wat zijn de gevolgen op de korte en lange termijn? Wees open over je gevoelens en hoe je persoonlijk omgaat met deze onzekerheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grouve.nl

Wat is psychische ontregeling?

Het gaat daarbij om psychische klachten die zo sterk aanwezig zijn dat ze duidelijk lijden veroorzaken en het normale functioneren in de weg staan. We spreken van een emotionele ontregeling wanneer jouw reactie op stress leidt tot verminderd functioneren, zowel in jouw sociale leven als in jouw werk of studie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op psychotherapiepraktijk-arendonk.be

Wat als je een gevaar bent voor jezelf?

Iemand die een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving vormt door een geestelijke stoornis kan tegen zijn of haar zin in worden behandeld. De verplichte behandeling kan een gedwongen opname zijn, maar dat hoeft niet. Iemand kan ook verplicht worden om regelmatig naar een instelling terug te komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is een crisis Interventie Team?

Het CIT (Crisis Interventie Team) is een team medewerkers dat dag en nacht (7×24 uur) komt bij meldingen van onveiligheid bij kinderen en jongeren. Onze medewerkers beschikken over een brede expertise. Zij hebben bijvoorbeeld kennis op het gebied van jeugdhulp, jeugdpsychiatrie (ggz) en verstandelijke beperking (lvb).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jeugdbeschermingwest.nl

Wat is een crisisteam?

Wanneer je lid bent van een Crisis Management Team (CMT), hou je je bezig met het voorkomen en beheersen van een crisissituatie. Een crisis is een zware noodsituatie waarbij het functioneren van een organisatie ernstig verstoord raakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bhv.nl

Hoe lang duurt opname ggz?

Opname ggz

Opname is een intensieve behandeling en wordt ingezet als een ambulante behandeling niet voldoende blijkt. De opnameduur is altijd zo kort mogelijk. Op afdeling De Bedding van enkele dagen tot maximaal drie maanden, op afdeling De Spreng maximaal zes maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eleos.nl

Wat meenemen opname ggz?

Wat moet je meenemen?
  • je eigen medicijnen voor de eerste drie dagen;
  • identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart);
  • een overzicht van je medicijnen: het is belangrijk dat je dit vraagt bij je apotheek en dit overzicht meeneemt naar je opname, anders kunnen wij je geen medicijnen geven;

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op novadic-kentron.nl

Kan je opgenomen worden voor depressie?

Als je last hebt van ernstige depressies, kan opname een uitkomst zijn. Zo'n opname komt meestal pas in zicht als andere behandelingen geen verbetering brengen. Opname in een Kliniek of op de Psychiatrische Afdeling van het ziekenhuis komt het meest voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op depressievereniging.nl

Wie regelt een crisisopname?

Hoe regelt u crisisopvang? Vanaf 1 januari 2015 zijn zorgkantoren verantwoordelijk voor het regelen van crisiszorg voor cliënten met een Wlz-indicatie. Bijvoorbeeld voor mensen die ondanks hun verpleeghuis / 24 uurszorg indicatie thuis wonen met een PGB.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verpleegcollectief.nl

Wat te doen als iemand niet opgenomen wil worden?

Als uw familielid of zijn vertegenwoordiger duidelijk geen opname wil, is er verzet. Het CIZ kan dan geen besluit tot opname en verblijf geven. Wij vragen in dat geval aan de rechter om een beslissing te nemen. We hebben dan een medische verklaring nodig van een onafhankelijke arts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ciz.nl

Wie bepaalt of ik onvrijwillig opgenomen mag worden?

Familieleden kunnen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een aanvraag doen voor een besluit tot opname en verblijf, rechterlijke machtiging en een voorwaardelijke machtiging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dwangindezorg.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Kan dasty op glas?