Er zijn verschillende wagenziekte pillen die helpen tegen reisziekte. Vaak zijn dit antihistaminica, die normaal gesproken voor allergieën worden gebruikt. Voorbeelden van antihistaminica zijn cinnarizine, cyclizine en meclozine. Neem je wagenziekte pillen, dan kan het wel voorkomen dat je slaperig en wazig wordt.
Welke medicijnen worden gebruikt bij reisziekte? Antihistaminica zijn medicijnen tegen allergie. Daarnaast blokkeren antihistaminica de prikkeling van het braakcentrum. Hierdoor nemen misselijkheid en braakneigingen af.
Deze polsbandjes tegen wagenziekte en misselijkheid werken door middel van drukpunten/acupressuur, waarbij een zachte druk wordt uitgeoefend op specifieke acu-punten van beide polsen. Merk het effect binnen enkele minuten! Gebruik: Er is een acu-punt die heel goed werkt tegen misselijkheid en overgeven.
Ga voorin zitten. Hoe beter je kan zien hoe de weg gaat, hoe minder misselijk je wordt. Zo zie je alle bochten of hobbels gelukkig aankomen en komen ze niet als verrassing. Dus bestuur zelf de auto of kies het plekje naast de bestuurder.
Bij misselijkheid kunt u er ook voor kiezen een zetpil paracetamol te gebruiken in plaats van een tablet. Binnen een half uur merkt u dat de pijn minder wordt. Dit effect houdt drie tot zes uur aan. De zetpillen werken iets minder snel, na ongeveer een uur.
Reisziekte ontstaat wanneer je hersenen tegenstrijdige informatie ontvangen van je ogen en je evenwichtsorgaan: Wanneer je bijvoorbeeld in een rijdende auto zit, registreren je ogen beweging, terwijl je volgens je evenwichtsorgaan stilzit. Dat zorgt voor verwarring, waardoor je wagenziek wordt.
Citroen is aangewezen bij reisziekte of bij zwangerschap. Het stimuleert de enzymproductie en verzacht zo de misselijkheid. Je kan citroen innemen door wat sap te verdunnen met water of als essentiële olie. Vraag raad aan je arts of apotheker.
Door een ongewone situatie – een autorit, boottocht of vlucht – geven de ogen, spieren en evenwichtsorganen 'vreemde' prikkels door. Hierdoor raken de hersenen in de war en gaan ze als reflex histamine aanmaken, een stof die braakneigingen opwekt. Vandaar dus ook de misselijkheid in de wagen.
Zorg ervoor dat je genoeg drinkt tijdens de reis. Wanneer je goed gehydrateerd bent, zal je minder last van zeeziekte krijgen. Om misselijkheid te voorkomen is het verstandig om alcoholische dranken zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt ook voor koffie, koolzuurhoudende dranken en fruitsapjes.
Een goed middel is cyclizine. Deze tabletten van 50 mg per stuk zijn vrij te koop bij de apotheek. Je kunt afhankelijk van de klachten 1-3 tabletten per dag nemen. In de meeste gevallen is vaak al 1 tablet per dag voldoende.
Cinnarizine en chloorcyclizine blokkeren de prikkeling van het braakcentrum. Hierdoor neemt de misselijkheid en braakneiging af.
Soms voelt een kind zich al na 5 minuten weer goed. Andere kinderen moeten eerst nog even gaan liggen om bij te komen. Na 1 uur voelen de meeste kinderen met reisziekte zich weer helemaal fit. Als uw kind lang op een boot is, kan de reisziekte tijdens de reis al verdwijnen.
Neem dan contact op met uw arts of apotheker. De aanbevolen dosering is: Bij duizeligheid en allergische aandoeningen: Volwassenen: 1-2 tabletten twee tot driemaal per dag. Bij reisziekte: Volwassenen: 1-2 tabletten (25-50 mg) innemen 0,5 - 2 uur voor de reis, gevolgd door 1 tablet (25 mg) elke 6-8 uur tijdens de reis.
Cinnarizine behoort tot de groep van de zogenaamde antihistaminica. Het onderdrukt duizeligheid, braakneigingen en de verschijnselen van overgevoeligheidsreacties. De werking begint na ongeveer 30 minuten en houdt 4 tot 6 uur aan.
Denkt u daarbij maar aan vliegeropleidingen, de ruimtevaart en oorlogssituaties (landingen). Reisziekte is niet erfelijk. Baby's en kinderen onder de 2 jaar hebben zelden last, maar oudere kinderen (tot 12 jaar) juist meer dan volwassenen. Eén op de vier volwassenen heeft last van reisziekte.
Zowel Suprimal als Primatour onderdrukken de oogbewegingen indien ze in een voor zeeziekte gebrui- kelijke dosering worden gegeven. Primatour werkt echter sterker en veel sneller dan Suprimal. Als middel tegen zeeziekte mag van Primatour dus meer verwacht worden, wat de werking op het laby- rint betreft.
Neem Primatour in ongeveer een half uur voor het begin van de reis: volwassenen: één tablet; kinderen ouder dan 6 jaar: een halve tablet; kinderen van 2 tot 6 jaar: een kwart tablet. Bij langdurige reizen: volwassenen: één tablet, 3 maal per dag; kinderen ouder dan 6 jaar: een halve tablet, 3 maal per dag.
De stelling 'Cola helpt tegen misselijkheid' moeten we helaas bestempelen als fictie. Maar wat blijkt: als je zelf het gevoel hebt dat je er iets aan hebt, is er geen reden om met de cola op te houden.
Cola bij buikpijn of misselijkheid
Er zijn theorieën die de samenstelling van cola in verband brengen met een antibacteriële werking of medicatie tegen misselijkheid. Maar er is geen wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat cola werkelijk helpt als je misselijk bent of buikpijn hebt.
Ga rustig rechtop zitten en ontspan. Afrader: gaan liggen. Als je gaat liggen, dan neemt de misselijkheid alleen maar toe.
Bij reisziekte wordt u ziek als u rijdt, vaart of vliegt. U wordt bijvoorbeeld misselijk of duizelig. Eet vooraf iets en drink geen alcohol.
U hoeft pas weer te gaan eten als u trek krijgt. Eet dan gewoon waar u zin in heeft, het maakt niet uit wat. Bij vaak overgeven en diarree verliest u niet alleen vocht maar ook zouten. U kunt een speciaal drankje maken om dit verlies aan te vullen en uitdroging tegen te gaan.
Vermijd producten die misselijkheid kunnen veroorzaken, zoals vet eten en sterk gekruid en geurig eten. Zorg voor frisse lucht en voorkom dat je sterke etensgeuren ruikt. Haal eten en drinken dat je niet meer gaat eten of drinken uit het zicht.
Overgeven komt meestal door buikgriep (door een virus of bacterie). Blijf genoeg drinken: vaak en kleine beetjes per keer. Is het overgeven na een dag niet minder, overleg dan met uw huisarts.