Zonder SSL-certificaat wordt informatie tussen de twee computers als leesbare tekst verstuurd en kan jouw gevoelige data makkelijker in verkeerde handen vallen. Naast het groene slotje bovenin je browser kun je een SSL-verbinding ook herkennen aan de https aan het begin van de URL.
Als u vertrouwen voor SSL/TLS wilt inschakelen voor dat certificaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Vertrouwen van certificaten'. Schakel onder 'Schakel volledig vertrouwen in voor rootcertificaten' het vertrouwen in voor het certificaat.
Als de aanbieder van je e-mailaccount SSL (Secure Sockets Layer, een beveiligingstechnologie) ondersteunt voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP), kun je je aanbieder om de gegevens vragen die je nodig hebt om via SSL verbinding te maken met de server voor uitgaande e-mail.
Algemeen kan je stellen dat SSL verbindingsfouten ervoor zorgen dat je een website niet veilig kan bezoeken via Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Soms biedt je browser de mogelijkheid om toch door te gaan, maar meestal krijg je dan wel de melding dat je dit op eigen risico doet.
Een SSL certificaat aanvragen moet gedaan worden door de eigenaar van de website bij een certificaatautoriteit (zoals bijv. Comodo). Daarna kan de webhosting provider het SSL certificaat installeren in het juiste pakket op de server.
Een gratis certificaat is geschikt voor hobby websites en websites van particulieren. Met gratis SSL kun je gratis je website beveiligen met HTTPS. Voor professionele websites raden wij altijd aan om te kiezen voor een van onze betaalde SSL certificaten.
Een SSL certificaat herken je in de adresbalk aan https:// in plaats van http:// en er is een slotje zichtbaar.
In elk geval is dit een bericht dat aangeeft dat het internetbrowsingprogramma de door u gevraagde webpagina niet heeft kunnen vinden of laden, zowel op Windows-besturingssystemen als op Android voor mobiele apparaten.
Klik in Windows (Vista en 7) op "Start", typ "cmd" en bevestig met <ENTER>. De opdrachtprompt opent in een nieuw venster. Typ er "ping mijnorganisatie.be" en druk op <ENTER>. Het IP-adres van de server waarmee je verbonden bent, is in dit geval 72.14.221.104.
Klik in Outlook op Bestand. Ga vervolgens naar Accountinstellingen > Accountinstellingen. Dubbelklik op het tabblad E-mail op het account dat je wilt koppelen aan HubSpot. Onder Serverinformatie zie je de namen van je inkomende e-mailserver (IMAP) en uitgaande e-mailserver (SMTP).
1. SSL maakt het internet veiliger. Een SSL-certificaat is een encryptieprotocol dat de data versleutelt, waardoor het voor cybercriminelen vrijwel niet mogelijk is om gegevens van jouw bezoekers te achterhalen. Dat is zonder meer de belangrijkste reden om een SSL-certificaat te nemen.
Controleer of uw instellingen voor meldingen correct zijn voor de Mail-app: Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Berichtgeving'. Tik op 'Mail' en tik vervolgens op een e-mailaccount. Pas uw meldingen, geluiden en badges aan.
Waarom worden websites geblokkeerd? Websites worden geblokkeerd wanneer ze een IP-adres detecteren uit een regio waar de content van de website niet toegankelijk zou moeten zijn. Uw IP-adres (Internet Protocol) identificeert uw apparaat op internet en onthult uw fysieke locatie.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Google Chrome
Deze site kan niet worden bereikt of deze webpagina is niet beschikbaar. Wanneer je een website bezoekt met Google Chrome en dit bericht tegenkomt, betekent dit dat de poging om verbinding te maken, is geweigerd. Deze foutcode verschijnt ook in andere browsers, zij het in verschillende vormen.
Als je internetverbinding niet stabiel is, bekijk je hoe je stabiliteitsproblemen met internetverbindingen oplost. Controleer of je apparaat voldoet aan de systeemvereisten. Download het installatiebestand opnieuw via google.com/chrome. Gebruik het nieuwe bestand om Chrome opnieuw te installeren.
Als je browser het SSL-certificaat van een bepaalde website niet kan valideren, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht. De meeste browsers zorgen er dan voor dat je dergelijke sites niet kunt bezoeken en tonen de foutmelding 'Je verbinding is niet privé'.
Voor websites en webshops van bedrijven raden wij het Extended Validation SSL-certificaat aan. Zoals de naam al aangeeft, vraagt dit certificaat om een uitgebreide validatie. Om zeker te zijn over de betrouwbaarheid van de organisatie, wordt er een handmatige bedrijfscheck gedaan.
Een SSL-certificaat is nodig om alle data die verstuurd wordt tussen een website bezoeker en de webserver te versleutelen. Wanneer er data onderschept wordt is deze door de versleuteling onleesbaar. Het certificaat is dus nodig voor een beveiligde verbinding tussen browser en webserver.
SSL en encryptie
SSL zorgt ervoor dat data die verstuurd wordt tussen gebruiker en website, of tussen systemen, wordt versleuteld en onleesbaar wordt gemaakt. Het hoeft niet per se alleen om gevoelige informatie te gaan. Met SSL worden gegevens versleuteld verzonden, zodat ze niet onderschept kunnen worden.