DM: Militaire voertuigen. Ook kentekens die beginnen met KA, KL tot en met KZ, LM, LO, LU en MC zijn militaire voertuigen.
De huidige Montenegrijnse kentekenplaten hebben zwarte letters op een rechthoekig witte achtergrond, met een blauwe strook aan de linkerkant, met de landcode MNE er op in witte letters. De platen hebben het formaat van 520 mm bij 110 mm, uitgezonderd de motorfietsen.
BN/GN kentekenplaat
Buitenlands personeel van ambassades, consulaten en internationale organisaties die niet beschikken over een diplomatieke status, rijden in Nederland met een kenteken dat bestaat uit de lettercombinatie 'BN' of 'GN', gevolgd door vier cijfers.
Als u in Nederland woont en een auto koopt in het buitenland (importeren), moet u een Nederlands kenteken voor dit voertuig aanvragen. Na ontvangst van het kentekenbewijs betaalt u motorrijtuigenbelasting (mrb). Ook heeft u een kentekenplaat en een WA-verzekering nodig.
Verboden lettercombinaties
De letter C en Q gebruiken we ook niet omdat deze letters teveel op een nul lijken. De volgende lettercombinaties gebruiken we ook niet: GVD, KKK, KVT, LPF, NSB, PKK, PSV, TBS, SS en SD (ook niet in lettercombinaties met 3 letters), PVV, SGP en VVD.
Voor voertuigen waarvan de inrichting, de afmetingen of het gewicht niet voldoen aan de regels in de Wegenverkeerswet geven wij een zogenoemd ZZ-kenteken af. Het ZZ-kenteken wordt afgegeven bij de eerste inschrijving van het voertuig.
Het grootste risico wat je loopt bij het kopen van een geïmporteerde auto is dat de auto een schade heeft gehad en/of de kilometerteller is teruggedraaid. Neem als voorbeeld occasions die uit Duitsland zijn gehaald. Bij een-derde van de gebruikte auto's die op de Duitse markt te koop zijn is de tellerstand niet juist.
Nederlandse en Duitse militairen die werkzaam zijn in BFG-NATO-verband, voeren een zwarte kentekenplaat met witte karakters. Het lettertype komt overeen met het lettertype dat voor Duitse kentekenplaten gebruikt wordt en wijkt dus af van de Nederlandse kentekenplaat.
€23,76 incl B.T.W. Officiële kentekenplaat lang geel voor uw auto, aanhanger etc. Deze nummerborden zijn RDW goedgekeurd. Luxe platen hebben opgelegde plastic letters.
Reacties. Ja, dat is een bijzonder kenteken. Het is namelijk een kenteken van een defensievoertuig. In december 2013 heeft de RDW nieuwe series kentekencombinaties toegekend aan het ministerie van Defensie.
Tussen 1 januari 1906 en 1 januari 1951 waren de kentekenplaten op voertuigen niet alleen persoonsgebonden, maar ook per provincie verschillend. Elke provincie kreeg een letter uit het alfabet, voor Limburg was dat de P.
LV op een nummerbord
Een kenteken met die letters komt uit Letland. Daarnaast kun je het kenteken herkennen aan het feit dat het een witte kleur heeft in plaats van geel zoals onze Nederlandse nummerborden. Het gaat hier dus wel gewoon om een Europees land, niet om een land van een ander continent.
Sinds 2004, na de toetreding van Tsjechië tot de Europese unie, staat aan de linkerkant van het kenteken het EU-logo met daaronder de landcode CZ.
Het huidige Macedonische kenteken bestaat uit een witte kentekenplaat met twee zwarte letters die de herkomst aangeeft, dan een rood vlak met de herkomst in het Cyrillisch, gevolgd door drie cijfers en twee letters met aan de linkerkant een blauw vlak, net als de Europese kentekens, echter zonder Europese vlag en met ...
Een luxe kentekenplaat is in feite een reguliere plaat waarbij de letters en cijfers in het aluminium worden geperst en met een zwarte laag worden bedekt. Om van zo'n plaat vervolgens een luxe versie te maken, worden er kunststof letters en cijfers op de geperste delen vastgemaakt.
De O als eerste letter is voor opleggers. De M is voor motorfietsen. De V is voor lichte bedrijfsauto's. En de W is voor aanhangwagens.
Wat dacht je bijvoorbeeld van de landcode HR die bij Kroatië hoort? Dit is de uitleg bij een deel van de landcodes die worden gebruikt voor buitenlandse kentekens.
De kilometerstand controleren van een import auto is kan alleen aan de hand van het chassisnummer, naast het kentekennummer. U kunt de km stand controleren door een zogenaamde chassischeck uit te voeren. Dit kan eenvoudig via een online tool, het enige dat u hiervoor nodig hebt is het chassisnummer.
“Bij de RDW kun je online de gegevens van een voertuig controleren. Zoek uit wat het oorspronkelijke bpm-bedrag van de auto is en vergelijk dat met wat je bij de RDW ziet staan onder het kopje Fiscaal. Als de bpm heel laag is dan kun je op je vingers natellen dat die auto met schade is geïmporteerd.
Het laatst uitgegeven kenteken voor een personenauto is momenteel R-399-KN. Sidecode (type kentekencombinatie) is 10.
De laatste nummerplaat volgens het huidige systeem zal "7-ZZZ-999" zijn. Het cijfer "8" is gereserveerd voor internationale nummerplaten, "9" werd gebruikt voor gepersonaliseerde nummerplaten.