Als je je account deactiveert: Je kunt je account weer activeren wanneer je maar wilt. Mensen kunnen je tijdlijn niet bekijken en kunnen niet naar je zoeken. Sommige gegevens kunnen zichtbaar blijven voor anderen (zoals chatberichten die je hebt verzonden).
Wat gebeurt er precies bij deactiveren? Als je je account deactiveert, wordt je profiel uitgeschakeld en worden je naam, je foto's en de meeste dingen die je op Facebook hebt gedeeld, verwijderd. Reacties en vind-ik-leuks die je bij andermans statusupdates en foto's hebt geplaatst, zijn niet langer zichtbaar.
Inhoud plaatsen die in strijd is met de voorwaarden van Facebook. Een valse naam gebruiken. Je voordoen als iemand anders. Steeds weer gedrag vertonen dat niet is toegestaan op Facebook en in strijd is met onze richtlijnen voor de community.
Je kunt Messenger blijven gebruiken nadat je je Facebook-account hebt gedeactiveerd. Als je een Facebook-account had en het hebt gedeactiveerd, activeer je het account niet opnieuw door Messenger te gebruiken. Je Facebook-vrienden kunnen je nog steeds berichten sturen.
Sinds 2019 kan je Messenger niet meer gebruiken zonder eerst een Facebook-account aan te maken. Het sociale netwerk heeft toen haar systeem aangepast zodat het niet meer mogelijk is. Je hebt dus een Facebook-account nodig om via Messenger berichten te kunnen sturen naar je vrienden.
Wat gebeurt er als je Messenger verwijdert of deactiveert? Als je Messenger deactiveert kun je natuurlijk geen berichtjes meer ontvangen of versturen. Bepaalde informatie, zoals je gebruikersnaam en gespreksgeschiedenis blijft wel voor anderen zichtbaar.
Reacties. Eeuwig. Het kan natuurlijk gebeuren dat een iemand met een Facebook account overlijdt. Wanneer dit gebeurt geeft Facebook de nabestaande twee opties, namelijk: het Facebook account van de overleden persoon te herdenken of definitief te verwijderen.
Na de veertien dagen bedenktijd, begint Facebook met de verwijdering van je gegevens. Dit kan tot 90 dagen na het aanvragen van de verwijdering duren. Dit heeft te maken met alle gegevens, waaronder dingen die je hebt geplaatst, die in verschillende (back-up) bestanden staan.
Een blokkade van je Facebook-account is doorgaans niet tijdelijk, oftewel, als je niets doet, blijft je account geblokkeerd en zal het na verloop van tijd worden gewist.
Inhoud plaatsen die in strijd is met de voorwaarden van Facebook. Een valse naam gebruiken. Je voordoen als iemand anders. Steeds weer gedrag vertonen dat niet is toegestaan op Facebook en in strijd is met onze richtlijnen voor de community.
Hoelang het duurt voor je je Instagram account weer herstelt is kan wel verschillen. We kennen mensen die hun account na 10 dagen weer terug hebben gekregen maar ook mensen die het account pas na 2 maanden terug hebben. Er is dus geen eenduidig antwoord te geven.
Je kunt je Instagram-account alleen deactiveren via een computer, een mobiele browser of de Instagram-app voor iPhone. Houd er rekening mee dat je je account slechts één keer per week kunt deactiveren.
Je raakt alle gegevens en content in dat account kwijt, zoals e-mails, bestanden, agenda's en foto's. Je kunt Google-services zoals Gmail, Drive, Agenda of Play niet meer gebruiken als je inlogt met dat account.
Klik rechtsboven op Facebook op het driehoekje en selecteer 'Instellingen' Klik in het menu links op 'Algemeen' Klik op 'Contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus' Klik op 'Verzoek om je account te verwijderen nadat je overlijdt' en volg de instructies op het scherm.
Het gebruik van social media kan je slaapritme in de war gooien, blijkt uit verschillende onderzoeken. Onder andere het licht van je telefoon zorgt ervoor dat je minder snel in slaap valt. En het omgekeerde is ook waar, als je niet genoeg slaap krijgt, schijn je dwangmatig je Facebook te gaan checken.
WhatsApp deelt vanaf vandaag enkele gegevens, waaronder je telefoonnummer, met Facebook. Officieel om de gebruikservaring te verbeteren, met als groot nevendoel betere commerciële exploitatie van de dienst. Bij de overname liet WhatsApp weten nooit gegevens te gaan delen met Facebook.
Contact opnemen met Facebook via het helpcenter
Ga naar facebook.com/help. Het is niet nodig om je aan te melden bij Facebook. Stel in de bovenste balk een vraag of bekijk de diverse categorieën en onderwerpen. Klik op het onderwerp van jouw keuze en bekijk alle populaire artikelen over dit onderwerp.
Tik rechtsboven in Facebook op . Scrol omlaag en tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Instellingen. Tik op Wachtwoord en beveiliging.
Je kunt je gegevens op Facebook (zoals recente activiteiten) bekijken in het gedeelte Je Facebook-gegevens van je Facebook-instellingen. Tik rechtsboven in Facebook op . Scrol omlaag en tik op Instellingen. Scrol omlaag naar Je Facebook-gegevens en tik op de gegevens die je wilt bekijken.
Geheime gesprekken in Messenger zijn end-to-end versleuteld en kunnen alleen worden gelezen door jou en de andere persoon.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud.
Tik in Chats op een end-to-end versleutelde chat met iemand om de chat te openen. Tik bovenaan op de naam van het gesprek. Tik op Je sleutels of Sleutels van [Naam]. Als je in een groepschat bent, tik dan op End-to-end-versleuteling.