Wat aten ze in de jaren 70?

Jaren 70 – De warme maaltijd
We aten Italiaans (elleboogjesmacaroni met tomatenpuree en smac), Frans (uiensoep met kaas), Chinees (nasi goreng) en zelfs een beetje Mexicaans (Chili con carne). Groente als andijvie en witlof werden steevast aangemaakt met een papje van maizena.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op myhappykitchen.nl

Wat aten we in 1972?

Het was inderdaad vooral aardappelen , groente vlees en stamppotten. Soms ook macaroni ham-kaas al waren er kennelijk ook voldoende mensen die het niet aten of het bereidden als dessert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodlog.nl

Hoe aten de mensen vroeger?

Onze prehistorische voorouders aten vroeger veel groenten en fruit, noten en zaden en vlees en vis. Dit 'oervoer' was rijk aan eiwitten en vezels en bevatte amper koolhydraten en verzadigde vetten. Het voedsel was puur en onbewerkt en volgens wetenschappers aten onze voorouders erg gezond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wur.nl

Wat aten ze in de jaren 60?

De meest gangbare maaltijd van de jaren 60 was soep met ballen, kruimige aardappel met bloemkool of boontjes en varkenslapje en griesmeelpap of vla toe. En op feestelijke momenten kon de huzarensalade (of koude schotel uit het zuiden van het land) niet ontbreken!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Wat aten ze in de jaren 80?

In de jaren tachtig was veel snoep hetzelfde als nu, alleen heet het nu anders. Bekende snoepsoorten van die periode zijn Raider (nu Twix), Twix en Treets (M&M's), Bonitos en 3 musketiers. We aten veel kleurstoffen en suiker met snoep als Dummies, vliegende schotels, snoepschelpen- en lippenstiften en knettersnoep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Nederland in de jaren 70 | ANDERE TIJDEN

17 gerelateerde vragen gevonden

Wat aten ze in de jaren 90?

We halen herinneringen op wat je hier toen aan jaren 90 snacks voorgeschoteld kreeg…
...
12 feestelijke hapjes: jaren 90 snacks
  1. Pretletters van Duyvis. ...
  2. Mini wini worstjesketting. ...
  3. Zakjes Croky chips. ...
  4. Wokkels. ...
  5. Mmm, van Mora. ...
  6. Tijgernootjes van Duyvis. ...
  7. Nuts. ...
  8. Mega Dust.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vroegert.nl

Wat aten we in de jaren 50?

Het eten was destijds goedkoop en simpel. De warme maaltijd bestond voornamelijk uit aardappelen, groente en (een klein beetje) vlees. Gerechten als stamppot, bruine bonensoep, watergruwel, hangop en rijstebrij waren aan de orde van de dag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op inproba.nl

Wat aten de boeren van vroeger?

Boeren aten veel brei van granen zoals rogge en haver, tarwe was een luxeproduct. Vlees, vis en eieren waren niet het hele jaar beschikbaar, en verse groente al helemaal niet. Het was dus voor een middeleeuwse boerin minder makkelijk dan tegenwoordig om smakelijke maaltijden uit haar kookpot te toveren!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetgroenehuisamersfoort.nl

Wat aten ouderen vroeger?

Bloemkool, boerenkool, rode kool, spruitjes, sperziebonen, komkommer, tomaten, andijvie, sla, spinazie, witlof, rode bieten, bospeen, winterpeen, koolraap, rabarber, ui, prei. Meestal aten we gekookte groenten en werd alles met de aardappels door elkaar geprakt met een kuiltje voor de zeer vetarme jus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zuinigaan.blogspot.com

Wat aten mensen in de jaren 40?

Toen eten nog niet geïmporteerd werd

Vroeger at men dus vooral aardappelen, groente en vlees. Daarnaast waren groenten en fruit seizoensgebonden waardoor verse appels kopen in de zomer al lastig kon zijn. Broccoli, paprika of courgette waren tijdens de jaren '40 en '50 nog niet op grote schaal verkrijgbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isgeschiedenis.nl

Welke groenten aten ze vroeger?

De groenten die vroeger veel gegeten werden, vergeten we tegenwoordig nog wel eens. Bijvoorbeeld pastinaak, schorseneren, zwarte kool en oerwortels. Deze zie je tegenwoordig bijna niet in de supermarkt liggen. Vandaar de naam: vergeten groenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Hoeveel vlees aten we vroeger?

Toch bleef de gemiddelde vleesconsumptie stijgen tot 2010. Toen aten Nederlanders gemiddeld 39,5 kilo vlees per persoon per jaar, ruim 20 kilo meer dan een halve eeuw ervoor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Wat aten ze vroeger op brood?

Van brood met vet tot brood met jam.

Onno geeft aan dat we ons brood vroeger vaak alleen met wat vet aten. En wanneer zijn we zoet beleg gaan eten? Onno: “Zoet beleg was er niet omdat suiker zo duur was. In de 20e eeuw werd suiker goedkoper en kwamen er meerdere soorten jam en noten- en chocoladepasta.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brood.net

Hoe lang eet de mens al vlees?

Wetenschappers hebben stukjes van een 1,5 miljoen jaar oude schedel teruggevonden die erop wijzen dat vlees eten in die tijd al heel gewoon was. En dat zou betekenen dat wij mensen al veel eerder dan gedacht met enige regelmaat vlees op het menu hadden staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Waren vrouwen vroeger slanker?

HOE oneerlijk. Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers het dieet van 36.400 Amerikanen tussen 1971 en 2008 en hielden ze de lichamelijk activiteiten bij van 14.419 mensen tussen 1988 en 2006. Wat bleek? Mensen die evenveel eten en sporten als mensen in het vorige millennium wegen nu zo'n 10 procent meer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elle.com

Wat aten Nederlanders voor de aardappels?

Antwoord: Tot de oudste groenten behoren kool, rapen, pastinaken (toen pinksternakels genoemd) en wortelen. Men gaat ervan uit dat pastinaken als het algemene voedsel voor de armere bevolking vóór de invoering van aardappelen was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijnmond.nl

Wat lusten oude mensen graag?

Oudere mensen hebben vaak een verminderde reuk- en geurzin dus bij hen vallen vooral de wat sterkere smaken goed. Daarbij is soep nog altijd mateloos populair en genieten ouderen ook veel van Hollandse gerechten zoals gehaktballen en stamppot. En ook toetjes zijn populair onder de oudere generatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maaltijdservice.nl

Wat aten de armen vroeger?

De maaltijd van de armen was zeer eenzijdig en bestond vooral uit roggebrood en aardappelen. De goedkope aardappelen werden soms vermengd met wat groente of met een beetje vet of met wat peper en azijn. Vaak kwam het voor dat het voedsel van slechte kwaliteit was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groningentoen.nl

Wat aten Nederlanders 100 jaar geleden?

Als hoofdmaaltijd aten ze meestal een stamppot met veel aardappelen of een gerecht van peulvruchten, zoals bruine bonen en erwtensoep. Rijke mensen konden vaker vlees, vis en zuivel kopen. Behalve je rijkdom, bepaalde de plaats waar je woonde het menu. Aan de kust of dichtbij de rivier aten mensen meer vis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reizenindetijd.nl

Wat voor groente aten ze in de middeleeuwen?

Populaire groenten waren kool, prei, knolraap en ui. Indien voorradig werd ook vlees verwerkt in de stoofpotten. Het hoofdbestanddeel van een middeleeuws dieet was echter geen groente of zuivelproduct, maar granen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isgeschiedenis.nl

Wat aten ze in de tijd van jagers en boeren?

In de natuur zijn knollen, wortels, bladgroenten, vruchten, noten en eieren (o.a. van ganzen) verzameld. De boeren jaagden op oerossen, edelherten, wilde zwijnen en vogels en visten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hunebednieuwscafe.nl

Wat aten de holbewoners?

Het paleodieet of holbewoners-dieet is in 2013 het meest gegoogled door mensen die op zoek zijn naar een vermageringsdieet. Het dieet bestaat uit ingrediënten die bekomen worden uit jacht en visvangst, zoals vlees en vis, en voeding dat kan worden 'verzameld' zoals eieren, noten, fruit, groenten en kruiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Wat aten mensen in 1870?

Dagelijks bier en 2 sneden brood. Op visdagen gestampte aardappelen met gedroogde vis of gestampte aardappelen en groente met gezouten vis, brood. Theedrinken: 3 sneden roggebrood met boter, thee met melk. Avondeten: zoetemelkse pap met 3 sneden roggebrood met boter of 2 sneden witbrood op zon- en feestdagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vruger.nl

Wat aten de mensen in de 15e eeuw?

Brood vormde het hoofdvoedsel, gevolgd door andere graanproducten, zoals pap. Vlees was prestigieuzer en duurder dan graan of groente. De adel liet bij speciale gelegenheden een beer (mannelijk varken) slachten. Als smaakmakers werden verjus, wijn en azijn gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat aten de armen in de Gouden eeuw?

We eten dan vaak vlees van een os, een varken of gevogelte.Vis eten we ook. De goede vis uit de zee en rivieren is voor de rijke mensen en de resten voor de armen. Bij het vlees eten we niet veel groente, dit vindt men bokkenvoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op de-gouden-eeuw.webkwestie.nl

Populaire vragen