Waarom bevat een homeopathisch kindergeneesmiddel alcohol? Voor het maken van de werkzame bestanddelen van veel homeopathische geneesmiddelen is alcohol nodig.
VSM Kind Cinababy druppels bevat alcohol
Dit geneesmiddel bevat 3 mg alcohol (ethanol) per dosis van 3 druppels.
Per 100 g bevat Cinababy druppels de werkzame bestanddelen: 10 g Chamomilla D6, 10 g Cina maritima D6, 10 g Colocynthis D6, 10 g Lac vaccinum defloratum D6, 10 g Magnesium muriaticum D6. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: water, glycerol (E422) en xylitol. Alcoholgehalte 3,1 % (v/v).
VSM Cinababy is een homeopathisch middel voor baby's van 0 tot 4 maanden. Er zijn onder meer plantenextracten in verwerkt. Je kunt de druppels kopen bij de drogist. Het middel is bedoeld voor het verlichten van krampjes, Cinababy gaat reflux niet tegen.
Cinababy druppels is bestemd voor inname via de mond. Speciaal voor kinderen van 0 tot 4 maanden.
Infacol is klinisch bewezen effectief bij buik- en darmkrampjes en kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden. Bij langdurig gebruik van Infacol kan het zelfs de krampen helpen voorkomen.
Hoe herken je krampjes? Je herkent krampjes aan dat je baby onrustig wordt zo'n 20 – 30 minuten na de voeding. Je baby begint hard te huilen en kan daarbij een rood aangelopen gezicht krijgen.
Krampjes komen meestal opspelen tijdens of na een voeding, wat zich kan uiten in een hard huilende baby, wat soms wel uren kan duren. Je baby is hierbij erg onrustig en ontroostbaar. Darmkrampjes komen vooral voor rond de leeftijd van 6 weken, wanneer de piek is, en na een maandje of 4 gaan de krampjes vaak weer over.
Sab Simplex of Infacol
Lactatiekundige Teddy Roorda verteld in haar blog dat er meerdere studies hebben aangewezen dat Infacol niet werkt en hetzelfde doet als de placebo in het onderzoek. Ook bevat het zoetstof en parabenen die een allergische reactie kunnen veroorzaken.
Als u meer sab simplex heeft ingenomen dan voorgeschreven
De werkzame stof van sab simplex lost het schuim in het maag-darmkanaal op puur fysieke manier op en is chemisch en biologisch geheel onwerkzaam. Daarom is een vergiftiging zo goed als uitgesloten.
Darmkrampjes (of buikkramp) komen bij bijna alle baby's voor, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Zowel bij borstvoeding als flesvoeding kunnen de darmkrampjes voorkomen. De krampjes ontstaan als de baby twee tot drie weken oud is. De piek ligt rond de zes weken, daarna nemen de krampjes meestal wat af.
Uit een nieuw onderzoek blijkt dat prehistorische baby's 'zuigflessen' van aardewerk hadden en dat ze dierenmelk te drinken kregen. Sommige prehistorische 'zuigflessen' zien eruit als fabeldieren en deden ook dienst als speelgoed.
In principe heeft een een enkel slokje alcohol lichamelijk niet meteen nadelige gevolgen. Maar alcohol is een giftige stof en zou dus niet aan kinderen gegeven m oeten worden. Ook niet in kleine hoeveelheden.
Alcohol is slecht voor de gezondheid.Voor volwassenen, maar vooral voor kinderen en jongeren. De risico's voor je kind zijn groot omdat de hersenen nog in ontwikkeling zijn. Alcohol kan schadelijk zijn voor de hersenen, zeker als je kind nog geen 18 is.
Beweging. Auto's, buggy's, een schommelstoel, elke vorm van beweging kan helpen om je baby te troosten. Kinderen worden rustig van beweging. Gewoon even gaan wandelen kan al helpen en heeft meteen een dubbel effect: je baby wordt er rustig van en bij jezelf komen er endorfines vrij die helpen stress te verlichten.
Als je borstvoeding geeft: vermijd pittig eten, koolsoorten (kool, broccoli, spruitjes, etc.)en bonen, die kunnen leiden tot winderigheid. Geef de baby bij elke voeding maar één borst, zodat hij de 'dikke melk' krijgt (aan het eind van de voeding) waarmee krampjes kunnen worden voorkomen.
Baby wordt 's avonds onrustig
Een jonge baby wordt vaak rond een uur of 16:00 – 18:00 moe. Ouders zijn rond die tijd druk met andere zaken (koken, eten, andere kinderen) en blijven dan rondlopen met hun baby. Een baby wordt door al deze prikkels enkel onrustiger en is op dat moment het meest gebaat bij slaap.
Deze samentrekkingen ontstaan omdat de darmen van je baby nog in ontwikkeling zijn en nog moeten wennen aan voeding in de darmen. Darmkrampen ontstaan vaak tijdens of na de voeding. Je baby heeft al die tijd in je buik voeding via de navelstreng gehad en zijn of haar lichaam moet dus wennen aan voeding via de mond.
Hij gooit zijn hoofd in zijn nek, strekt zijn benen, balt zijn vuisten en ligt als een plank op je arm. Zijn strekspieren zijn sterker dan zijn buigspieren. Het is rot om te zien dat je baby zich zo naar voelt, meestal huilen baby's er hard bij. Maar vaak overstrekken kan ook gevolgen voor de langere termijn hebben.
Als je kindje huilt direct na de voeding, kan het zijn dat hij last heeft van zijn buik en geen honger. Je herkent dit aan trappelende voetjes, onrustig zijn en het lichaam strekken. Na 3 maanden zijn bij de meeste baby's de krampjes over. Wat kan helpen tegen darmkrampjes, is de tijd nemen bij de voeding.
Hij begint vaste 'patronen' te onderscheiden. Zijn zicht is verbeterd, waardoor hij kleuren en details beter kan zien en hij ontdekt zijn handen. Ook verdwijnen veel van zijn aangeboren reflexen en wordt hij zich bewust van alle bewegingen die hij kan maken met zijn lichaam. Al beweegt hij nu nog een beetje houterig.
De Difrax S-fles is de nummer 1 babyfles in Nederland
Je geeft er je baby afgekolfde borstvoeding of flesvoeding mee. Zo kan bijvoorbeeld ook je partner de voeding geven, zodat jullie de intieme voedingsmomenten met je baby samen delen. Bij Difrax vind je de anti-colic S-fles: de ideale babyfles tegen darmkrampjes.
Ook raadt het Voedingscentrum af om venkel- en anijsthee aan baby's te geven. Dit is vanwege de genotoxische en carcinogene allylalkoxybenzenen (alkenylbenzenen) in deze kruiden9,10.