De frietjes zijn met een reden egaal bruin Dit is geen toeval, want eerst gaan de aardappelen door een badje om de suiker uit de aardappelen te halen. Hoe meer suiker in de friet zit, hoe bruiner hij bakt. Na het badje krijgen ze een laagje dextrose, zodat ze allemaal egaal bruin bakken en niet grijs uitslaan.
Je kunt chemicaliën daarvoor bedanken. Nadat de frietjes zijn gesneden, worden ze bedekt met suiker zodat ze allemaal dezelfde kleur hebben. Vervolgens worden ze bedekt met natriumzuurpyrofosfaat om te voorkomen dat ze grijs worden als ze worden ingevroren. Dit zijn de geheime menu-items van McDonald's waarvan je nog niet wist dat ze bestonden.
Aardappelen, niet-gehydrogeneerde plantaardige olie (high oleic zonnebloemolie, zonnebloemolie, koolzaadolie, high oleic koolzaadolie), (stabilisator) dinatriumdifosfaat, dextrose. Onze Franse Frietjes worden gezouten met JOZO zout: puur zout met jodium (Zout (NaCl), jodium, antiklontermiddelen (E504, E535)).
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
En dus gaf McDonald's toe aan de publieke druk en veranderde hun frituurolie. Maar natuurlijk houdt het verhaal daar niet op, want de olie waarmee ze het talg vervingen was gehydrogeneerde plantaardige olie , die niet alleen niet zo lekker smaakte als het rundertalg, maar ook een flinke portie transvetten bevatte.
Met andere woorden, de heerlijke geur die we kennen en waar we van houden is eigenlijk de geur van aardappelen gekookt in rundervet , een aroma zo krachtig dat de frietjes er nog lekkerder uitzien! Heb je nog over? Hier is hoe je McDonald's frietjes thuis kunt opwarmen.
Ingrediënten: Aardappelen, plantaardige olie (koolzaadolie, maïsolie, sojaolie, gehydrogeneerde sojaolie, natuurlijke rundvleessmaak [tarwe- en melkderivaten]*), dextrose, natriumzuurpyrofosfaat (behoudt kleur), zout.
In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met ...
(Beide restaurants erkennen dat hun frietjes in dezelfde olie worden gebakken als andere vlees- of visproducten.) De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat, een ingrediënt dat niet veganistisch is .
Voor het maken van de friet gebruikt McDonald's aardappelen van het ras Innovator. Vanwege zijn rechthoekige vorm wordt het ook wel “een echte fastfoodaardappel” genoemd. De Innovator is een ras dat bijna twintig jaar geleden in Nederland voor het eerst is geteeld.
* Dextrose: een natuurlijke suiker. Wordt op de frietjes gesproeid om de goudgele kleur te bekomen na het frituren. * Bakpoeder: om te vermijden dat de frietjes grijs gaan verkleuren. Zeg nu nog eens dat ze als karton smaken.
Deze frietjes werden voor het eerst geïntroduceerd in Hong Kong in 2005 en worden geserveerd in een grote zak met een kruidenpakket aan de zijkant . Je gooit het kruidenpakket er gewoon in, sluit de zak en schudt hem om de frietjes te coaten met de kruiden. McShaker Fries zijn verkrijgbaar in twee verschillende smaken: churro en masala.
Chicken McNuggets
Lekker voor jezelf of om te delen dus. 6 Chicken McNuggets komen uit op 265 calorieën, 9 stuks op 397 en 20 stuks op 882.
Ze drogen, bakken gedeeltelijk en vriezen de frietjes snel in voor onze restaurants. Eenmaal in onze keukens bakken we ze in onze canola-mixolie, zodat u ze knapperig en heet kunt eten, precies zoals u ze wilt.
Een folder uit 1989 onthult dat de hoeveelheid zout en suiker die in de huidige McDonald's-producten wordt gebruikt, in sommige producten meer dan verdrievoudigd is . De hoeveelheid zout en suiker in populaire McDonald's-producten is de afgelopen 30 jaar enorm toegenomen.
In aardappels die sterk verhit worden (bijvoorbeeld door ze te frituren) vindt de Maillardreactie plaats. Hoe meer reducerende suikers aanwezig zijn, hoe beter het plaatsvinden van de Maillardreactie te zien is.
Runderniervet was vroeger een veel populairder ingrediënt
Om de zorgen van klanten over het hoge gehalte aan verzadigd vet in haar producten weg te nemen, is McDonald's voor haar friet overgestapt op een mengsel van koolzaad- en zaadoliën .
Hamburger, whopper en long chicken hebben allemaal veganistische opties.
Daarmee maakte het bedrijf zijn frieten effectief ongeschikt voor vegetariërs , een groep die Steak 'n Shake blijkbaar niet erg vindt om te vervreemden. "Vegetariërs zouden ergens anders friet moeten eten," schreef Dan Edwards, de COO van Steak 'n Shake, in een e-mail aan Nexstar.
Voor het frituren gebruikt McDonald's een mengsel van canola-olie
De frietjes worden door leveranciers gesneden, geblancheerd, voorgebakken en ingevroren. Zodra ze klaar zijn om aan de klant te worden geserveerd, worden ze afgemaakt in een mengsel van koolzaadolie en zonnebloemolie.
We verkrijgen deze lange goudgele frietjes met een knapperige korst en zachte kern, door aardappelen van topkwaliteit uit België, Nederland en Noord-Frankrijk te gebruiken. Voor deze heerlijke frietjes hebben onze leveranciers de Innovator variëteit geselecteerd.
Je kunt het nog eten, maar of het lekkerder op wordt is weer iets anders ð (heb een achtergrond in levensmiddelen).
McDonald's gebruikt ongeveer 3,4 miljoen pond aardappelen per dag voor hun Franse frietjes op alle locaties. Deze indrukwekkende hoeveelheid benadrukt de omvang van hun activiteiten en de populariteit van hun frietjes! Hoe schilt McDonald's hun aardappelen zo perfect? Hoe krijgen ze ze er zo uit?
Zo zit er in friet meer kalium en vitamine C. Kalium regelt de vochtbalans en de bloeddruk in het lichaam en zorgt ervoor dat zenuwprikkels goed geleid worden. Vitamine C is een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen ziektes. Ook helpt vitamine C onder andere tegen vermoeidheid.
De samenwerking tussen McCain Foods en McDonald's begon in 1977 en is een hoeksteen van het succes van de fastfoodgigant. De gigant is vooral bekend vanwege de iconische MacFries.