Als je de tonic langzaam langs de lepel naar beneden giet, blijven de bubbels intact. En dat drinkt lekker. Investeer dus beslist in zo'n barspoon als je een fervent gin-tonic-drinker bent.
De juiste verhouding is 1 deel gin (50ml), en 2 delen tonic (100-120ml). Zolang je de juiste verhoudingen aanhoudt, kun je experimenteren met verschillende garneringen en smaakcombinaties, totdat je jouw favoriet hebt ontdekt! Lees ook alles over de perfecte garnering voor jouw gin-tonic.
Bij gin-tonic is het belangrijk dat het drankje koud wordt geserveerd. Vul hiervoor een longdrink- of mooi wijnglas met ijsblokjes (hoe meer ijsblokjes, des te langer ze bevroren blijven) en giet hier de gin bij.
Cocktailshakers en mixologen zijn het erover eens: de ideale verhouding tussen gin en tonic is zowat 1 deel gin ( 30 – 50 ml) bij 3 delen tonic ( 90 – 150 ml).
Met één fles sterke drank kan je 15 à 20 glazen vullen, gemixt of puur met ijs erbij. En boven alles geldt natuurlijk: schat zelf je gezelschap wat in.
Het is goed voor je lijn
Dat alcoholische dranken zoals bier en wijn niet goed zijn voor je figuur, is algemeen bekend. Gelukkig kun je van een glas gin-tonic wél onbezorgd genieten. Een glas gin bevat namelijk slechts 65 calorieën, terwijl een glas bier al snel 120 calorieën bevat.
Gebruik de maatbeker (jigger) om 4,5 cl gin af te meten – en voeg deze toe aan je glas; Voeg de botanicals toe. Gebruik verse producten, en snijd ze on the spot; Kies de juiste tonic, en giet 12,5 cl.
Het zal je wellicht niets verbazen; gin smaakt erg sterk als je het puur drinkt. Als het de eerste keer is dat je gin puur gaat drinken, raden we je aan om hier voorzichtig mee om te gaan. Een slok gin nemen en deze direct doorslikken kan resulteren in een scherp en brandend gevoel in je keel.
Aromatische tonics zijn bijvoorbeeld: Double Dutch cranberry & ginger tonic, Fentimans botanical tonic water, Fever-Tree Mediterranean tonic water en Three Cents Aegean tonic.
Gin stamt af van jenever en heeft een karakteristieke smaak van jeneverbessen. Gin is de meest gebruikte sterke drank voor cocktails, denk hierbij aan de klassieke gin-tonic of Tom Collins.
Het beste glas voor een gin tonic is een 'ballonglas'. En een rietje is uit den boze. “Een rode wijnglas kan ook, als je er in je bar geen plek voor hebt.” Een bol glas werkt beter omdat het de aroma's meer richting je neus sturen.
We raden aan om de volgende merken gin uit te proberen: Bombay Sapphire, Gordon's, Hendrick's, Gin Mare of Tanqueray. En ja, ook verschillende merken tonic kunnen anders smaken. Probeer eens de tonic van Fever-Tree, Schweppes, Fentiman's, of 1724.
Scampi's, garnalen en mosselen pairen goed met gin. Vooral gerookte zalm doet het extra goed, aangezien het vet van de vis en de bruisende smaak van de cocktail elkaar perfect aanvullen. Zeker als je hapje ook wat pit heeft. Werk af met een beetje wasabi, zwarte peper of mierikswortel.
Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water
Deze mixer laat zich goed combineren met London Dry Gins. Door de overheersende jeneverbes- en citrustonen sluit deze zoete mixer hier perfect op aan.
Een klassieke gin-tonic bestaat uit 50 ml gin en 200 ml tonic. In calorieën betekent dat 100 voor gin en 74 voor tonic: in totaal 174 calorieën. Een gin-tonic met tonic zero telt 104 calorieën, vergelijkbaar met een glas bier of wijn.
Tonic is een vloeibaar product, je brengt het aan op een wattenschijfje, en daarmee haal je de laatste restjes vuil en eventueel reinigingsproduct van je huid. Wanneer je geen tonic zou gebruiken, kan er vuil, make-up of reinigingsproduct op je huid blijven liggen, die je poriën kunnen verstoppen.
Maar wat is een toner voor gezicht nu precies? Naast het wegtoveren van vuil en make-up resten, minimaliseren ze – afhankelijk van het product – poriën, helpen ze tegen acné, werken ze verzachtend voor je huid en bovenal zorgen ze voor een stralende huid en gezonde glow.
Een glas Baileys waaraan tonic of bitterlemon wordt toegevoegd, vertoont een heftige chemische reactie tussen room en zuur. Er ontstaat een schiftende, sponsachtige massa die weleens is omschreven als 'borrelende stopverf'.
De bittere smaak van kinine werd ontkracht met een mengsel van water, suiker, limoen en gin. Nu wordt het tonic water zoeter gemengd met minder kinine, waardoor de tonic minder bitter is.
Het grootste verschil tussen de London dry gin en de Dry gin is het moment dat de botanicals aan de gin worden toegevoegd. Bij de London dry gin worden alle botanicals tijdens de tweede distillatie ineens toegevoegd. Bij de Dry gin mogen de botanicals op ieder moment én in meerdere stappen worden toegevoegd.
drankje. Gin tonics kosten gemiddeld een tientje per glas bij Ballroom.
Uit één fles sterke drank haal je 15 à 20 glazen - puur of met ijs.