In de standaard-berichtenapp van Android navigeer je via het menuknopje rechtsbovenaan naar INSTELLINGEN. Kies nu voor GEAVANCEERD en schakel de BEZORGINGSRAPPORTEN VOOR SMS in. Een vinkje toont nu aan dat een sms is aangekomen op de smartphone van de ontvanger.
Als je iemand een sms probeert te sturen via de iMessage-applicatie op de iPhone, en onderaan het bericht kijkt en de zin "Bezorgd" vindt, betekent dit dat je nummer niet is geblokkeerd, maar als je een melding ontvangt onder het bericht zoals geen bezorging of helemaal geen melding, dan is dit een teken, maar de ...
Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt. Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen. Zorg dat je ontvangst hebt. Check of de vliegtuigmodus aanstaat.
Met mms kun je berichten versturen van mobiele telefoon naar mobiele telefoon, net zoals met sms. Het grote verschil is dat je met mms niet alleen tekst, maar ook foto's, geluidsfragmenten en zelfs korte videobestanden kunt versturen.
Sms-berichten zijn niet specifiek beveiligd. Ze worden wel verzonden en ontvangen via een afgeschermd netwerk. Het betekent niet dat jan en alleman uw berichtjes kan aftappen, maar wel dat er geen speciale techniek wordt gebruikt om het sms-verkeer te versleutelen. Voor normaal gebruik is sms prima geschikt.
Vanaf nu is de Android App ringtext beschikbaar. Deze App biedt gebruikers de unieke mogelijkheid om tekstberichten uit te wisselen met hun vrienden, zonder enige kosten en zonder afhankelijkheid van een mobiele data of andere Internet verbinding.
Je kan dus niet zien of een sms-bericht daadwerkelijk gelezen is. De ontvangstmelding geldt per bericht, dus je zult altijd per SMS-bericht moeten instellen dat je de melding wilt krijgen.
Als iemand jouw nummer heeft geblokkeerd op zijn/haar telefoon en je naar diegene een sms stuurt dan komt die niet aan bij die persoon. Alles wat van het geblokkeerde nummer komt wordt tegengehouden. Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en.
U kunt van iedere verstuurde sms een ontvangstbevestiging krijgen. Een smoes als: 'Ik heb je sms helemaal niet gekregen..' kunt u dan mooi van tafel vegen. U kunt in één keer instellen dat u van iedere verstuurde sms een bevestiging ontvangt, maar soms kunt u dat ook per bericht regelen.
Meestal kun je door een sms te sturen niet zien of je geblokkeerd bent, dus je zult moeten bellen. Let op hoe het gesprek eindigt. Als de verbinding na één (of soms een halve) keer over te gaan verbroken wordt en je naar voicemail wordt gestuurd, ben je óf geblokkeerd, óf de telefoon van je contactpersoon is leeg.
1. Achterhalen of iemand je telefoonnummer geblokkeerd heeft. Bellen om te controleren Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon.
De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht. Het contact kan je ook nog bellen, alleen wordt dit tegengehouden door WhatsApp en zullen deze gesprekken niet doorkomen.
Berichtinformatie. Voor elk bericht dat je stuurt, kun je een scherm met berichtinformatie openen. Hierop staat aangegeven wanneer je bericht is afgeleverd en wanneer de ontvanger het bericht heeft gelezen of afgespeeld.
Ontvangstbevestiging voor SMS berichten op iPhone
Om een bevestiging van aflevering te krijgen volstaat het om iedere SMS bericht te beginnen met *0# of ! gevolgd door je tekst die je wil versturen. Verzend daarna het bericht om een ontvangstbevestiging te ontvangen en te controleren of het bericht is afgeleverd.
Blokkeren via een sms: open een sms van het contact dat je wilt blokkeren. tik op Meer opties. Mensen en opties. [Nummer] blokkeren.
Let op: Wanneer je een contact deblokkeert, ontvang je geen berichten, oproepen of statusupdates die het contact naar jou heeft verzonden toen hij of zij geblokkeerd was.
Boven elk gesprek kan je onder de naam van je gesprekspartner 'online' of 'laatst gezien' lezen, gevolgd door het tijdstip waarop de persoon het laatst online was. Als je zo'n zinnetje ziet staan, kan je ervan uitgaan dat je niet geblokkeerd bent. Als je niets ziet verschijnen, is het mogelijk dat je geblokkeerd bent.
Als u ervoor kiest om sms te ontvangen, worden berichten bezorgd als sms-berichten en tellen ze mee voor uw data-abonnement op dezelfde manier als normale sms-berichten.
Dat wordt uitgelegd op de website van WhatsApp. Kort gezegd: één grijs vinkje betekent dat een bericht is verzonden, twee grijze vinkjes betekent dat het bericht is aangekomen op de telefoon van de ontvanger en twee blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger het bericht heeft gelezen. Dat laatste is nieuw.
Via de app Berichten is het mogelijk om tekstberichten te versturen. De tekstballonnen van deze berichten zijn groen of blauw. Het verschil ligt in de wijze waarop het bericht is verstuurd; als sms of als iMessage.
Sms (short message service) is de oudste manier om berichten te sturen. Deze manier van berichten sturen moet steeds meer inboeten voor apps.
Je kunt je dataverbruik beperken door mobiele data uit te schakelen, zodat er geen verbinding met internet kan gemaakt worden via het mobiele netwerk. Je kunt nog steeds wifi gebruiken, ook al is mobiele data uitgeschakeld.