Het Rotterdams nachtbusnet, tegenwoordig beter bekend onder de naam BOB-bus, is het nachtbusnet dat door de RET sinds 1 november 1974 wordt geëxploiteerd. Sinds het begin van de coronapandemie in maart 2020, rijdt het Rotterdams nachtbusnet tot nader bericht niet.
De BOB-bus rijdt op vrijdag- en zaterdagnacht. Hij sluit aan op de NS-nachttreinen en op de eerste en laatste ritten van het RET FrequentNet. Als je van de BOB-bus gebruikmaakt, betaal je met je OV-chipkaartsaldo. Na een geldige in- en uitcheck wordt er 5,00 euro van de OV-chipkaart afgeschreven.
De nachtbus is een reguliere buslijn die uitsluitend op bepaalde uren in de avond en nacht rijdt en soms ook alleen in het weekend.
Ook tijdens de nachtritten garandeert FlixBus de beste service: extra beenruimte, verstelbare rugleuning, stopcontacten én gratis Wi-Fi. Zo kom je zeker uitgeslapen aan op je bestemming. Daarboven op is reizen met FlixBus het bewezen energiezuinigste alternatief voor het vliegtuig en de auto!
Druk op het stop-knopje
Op veel plekken in de bus zit een stopknopje, die moet je indrukken op het moment dat jouw halte de eerstvolgende halte is waar de bus gaat stoppen. Zo weet je zeker dat de bus jouw uitstaphalte niet voorbij rijdt.
Wanneer heeft u er recht op? U heeft recht op gratis reizen met het openbaar vervoer zodra u de AOW-leeftijd heeft bereikt. De AOW-leeftijd in 2020 en 2021 is 66 jaar plus 4 maanden, in 2022 is dit 66 jaar plus 8 maanden.
Vanaf nu beschikken alle bussen over een betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin of creditcard. Ook zonder OV-chipkaart kun je dus gemakkelijk reizen met de bus. Let wel goed op de pinbon, dit is samen met het kaartje wat je van de buschauffeur ontvangt het officiële vervoerbewijs.
De prijs van een kaartje blijft gelijk: 4,50 euro.
Wijzigingen in dienstregeling 2022
Een van de grootste veranderingen is dat er op meer trajecten zogenaamde 'tienminutentreinen' gaan rijden. Dat betekent dat er iedere 10 minuten een trein vertrekt, in plaats van ieder kwartier of ieder halfuur.
Nieuwe dienstregelingen en bijzonderheden
Veel vervoerders hebben te maken met een personeelstekort. Daarom worden de dienstregelingen hierop aangepast zodat deze beter uitvoerbaar zijn. Omdat de personeelstekorten op dit moment al spelen, passen sommige vervoerders hun dienstregeling al vanaf september 2022 aan.
Dagelijks vertrekken er bussen van FlixBus en Eurolines van Nederland naar Spanje. Onderweg kom je langs België, Frankrijk en een enkele keer ook Duitsland. Wil je een busreis naar Spanje maken? Dan ben je ongeveer 50 euro kwijt voor een busticket.
De Amsterdam Airport Express (bus 397) is een snelle, rechtstreekse busverbinding met Amsterdam. Informatie over buslijnen en vertrektijden vind je op 9292.nl.
Het GVB 1 uurkaartje is in de 9292 app een ticket met een barcode. Binnen het uur kun je onbeperkt overstappen op andere GVB-lijnen en is geldig op alle bus-, tram- en metrolijnen van GVB (behalve de nachtbussen).
Reacties. nee, want bij inchecken wordt er 5 euro afgeschreven van je tegoed. Bij uitchecken krijg je die terug en wordt de werkelijke ritprijs van je tegoed afgeschreven.
Af en toe met de bus, tram of metro? Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.
In al onze bussen in Nederland is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Dat doen we om de sociale veiligheid in de bus te vergroten voor onze medewerkers en onze reizigers. Wil je toch een kaartje kopen met contant geld? Dat kan bij één van de verkooppunten buiten de bus.
65 plus korting
Een van de grootste kortingen voor 65 plussers is die op het openbaar vervoer. Iedereen ouder dan 65 met een persoonlijke ov-chipkaart krijgt 34% korting in de bus, tram en metro. Ook gelden er verschillende kortingen op busabonnementen. Dit is met name interessant wanneer u vaak met de bus reist.
De 65plus-pas bestaat dan misschien niet meer, er is nog wel een seniorenvoordeelpas. Voor slechts 2,49 euro per maand (of een kleine 30 euro per jaar) kun je al vanaf 50-jarige leeftijd de pas aanvragen.
Een vervroeging van 1 tot 2 minuten kan ik bij de bus nog indenken, maar 6 of 7 minuten te vroeg is niet acceptabel. Alhoewel de vervroeging die ik 1 mei maakte wel erg extreem was, komt het helaas te vaak voor. Niet alleen bij de bus, maar ook bij de tram en de trein.
Bij het instappen houdt u uw OV-chipkaart voor de kaartlezer. De kaartlezer vindt u bij het instappen aan de rechterkant van de chauffeur. Als het inchecken is gelukt, ziet u een groen lampje branden en hoort u één piepje. Als het inchecken niet is gelukt, brandt een rood lampje en hoort u twee piepjes.
Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.
Solmar First Class (slechts €40,- p.p. toeslag retour)
Inmiddels hebben wij al een redelijk grote vloot aan First Class bussen die naar diverse bestemmingen in Spanje rijden. De stoelen van de First Class bussen worden steeds verder aangepast en ontwikkeld op ergonomisch gebied.