Je kunt hierbij denken aan blaasproblemen (zoals blaasontsteking), suikerziekte of nierproblemen. In deze gevallen zal de hond ook veel meer drinken en heel vaak plassen. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat de hond last heeft van incontinentie.
Zo kunnen nierproblemen, suikerziekte, baarmoederontsteking, leverproblemen en nog tal van andere oorzaken een rol spelen bij veel drinken en veel plassen. Wanneer naar de dierenarts? Als je hond plots in huis gaat plassen is het verstandig om hier verder onderzoek naar te laten doen.
Je ziet je hond in huis ronddwarrelen en even later zie je een klein plasje urine in huis liggen. Op de moment dat je hem ziet dwarrelen, is het aan te raden om hem direct mee naar buiten te nemen. Laat hem buiten plassen en beloon hem vervolgens. Daarmee leer je het relatief snel af dat je hond plast in huis.
Wanneer de hond met het rustige begroeten alsnog van zich af plast, kun je er voor kiezen om de hond te negeren bij binnenkomst en later rustig te begroeten. Bij het spelen kun je dit voorkomen om de hond uit te laten voor het spelen. Op die manier heeft hij een lege blaas en zal het niet meer voorkomen.
Als uw hond op verschillende plaatsen in huis kleine plasjes achterlaat is er vaak sprake van blaasontsteking. Andere symptomen van een blaasontsteking zijn: moeilijk of pijnlijk plassen, bloed bij de urine, troebele urine, koorts en veel drinken en plassen.
De meeste puppy's kunnen ongeveer zeven uur lang slapen zonder te hoeven plassen, dus haal zijn waterbakje weg om ongelukjes te voorkomen. Als je puppy je 's nachts wakker maakt omdat hij moet plassen, houd de wandeling dan heel kort.
Stress kan verschillende oorzaken hebben. Vaak brengen mensen de hond in een stressvolle situatie, bijvoorbeeld door lawaai of verkeer. De ene hond heeft hier echter meer last van dan de andere. Dit heeft onder andere te maken met genetische aanleg en ervaringen die de hond heeft opgedaan.
Heeft je viervoeter op de deken geplast? Spoel de plek in eerste instantie met helder water uit om de urine te verdunnen. Daarna moet je de deken in de wasmachine doen zonder andere was erbij. Wassen op 60 graden doodt niet alleen de in de urine aanwezige bacteriën, maar verwijdert ook de onaangename geur.
Citroen en limoen: ook deze geuren vinden honden heel vies. Zeker omdat hun reukorgaan tot wel 40x sterker is dan die van ons. Je doet jouw hond dan ook geen plezier met de geur van citroen of limoen. En net zoals dat bij pepers het geval is, kan ook citroen luchtweg schade bij honden veroorzaken.
Een onzindelijke pup heeft de zindelijkheid vaak gewoon nog niet goed aangeleerd. Het kost tijd om een pup te leren dat hij zijn behoeften niet in huis maar daarbuiten moet doen. Dit gaat niet vanzelf, u zult er zeker in het begin continu bij moeten zijn om te voorkomen dat de pup in huis plast of poept.
Hoe vaak moet een hond plassen? Simpel gezegd, volwassen honden moeten over het algemeen drie tot vijf keer per dag naar het toilet, en de meeste dierenartsen raden een maximale periode van zes tot acht uur aan tussen toiletbezoeken.
Hond met verlatingsangst herkennen
Je kunt een hond met verlatingsangst meestal wel herkennen aan probleemgedrag zoals het veelvuldig slopen van spullen in huis, piepen, janken of blaffen wanneer jij uit zicht bent of zelfs aan het in huis poepen of plassen.
Een reden kan zijn dat een hond dit doen om zijn territorium af te bakenen. Hij voorziet u van zijn geur zodat andere honden weten dat u bij hem hoort. Uw hond kan dit gedrag vertonen wanneer u uw dominantie als leider van de roedel niet duidelijk genoeg aan hem heeft laten blijken.
Dit kan een ruzie zijn van mensen maar ook uit angst voor een andere hond. Ook verlatingsangst kan je ook koppelen aan stress en het verliezen van de controle over de blaas, met als gevolg een plasje in de bench, op zetel of op het kleed. Sommige honden zijn gefrustreerd en plassen vanuit frustratie in huis.
Veel zoogdieren, waaronder honden, hebben maar 2 soorten kegeltjes in hun ogen. Hierdoor kunnen ze minder kleuren zien dan mensen. Honden zijn vooral rood-groen kleurenblind .
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Augurken zijn niet geschikt voor honden
Ze bevatten azijn en verschillende kruiden, zoals mosterdzaad en knoflook. Bovendien bevatten augurken die in de supermarkt verkrijgbaar zijn vaak suiker en diverse toevoegingen.
De sterke urinegeur lijkt misschien lastig te verwijderen, maar gelukkig hoeft het niet erg moeilijk te zijn. De urinegeur verwijderen kunt u onder andere doen met biotex en water. Niet alleen haalt het de geur weg die erg blijft hangen, maar ook kan het de lastige vlekken weghalen die urine ook met zich meebrengen.
Door de milde zuurgraad is kleurloze blanke witte azijn geschikt voor vele toepassingen. Azijn doodt schimmels, bacteriën en ziektekiemen. Terwijl het niet schadelijk is voor dier én milieu.
Maak de vlek schoon met wat afwasmiddel en water. Meng ongeveer een theelepel afwasmiddel in een liter water. Breng deze oplossing aan op de natte plek en laat het een minuut of twee inwerken. Dep de oplossing op en spoel af met schoon water.
Beeft, trilt of bibbert je hond en je hond is niet nat of koud geworden, dan komt dit beven, trillen en bibberen waarschijnlijk door de stress. Vuurwerk, reizen, kennels of een andere omgeving zijn hier flinke boosdoeners, je hond zal zich het liefst willen verstoppen.
Honden kunnen het 's nachts koud krijgen, er zijn honden die daarom graag onder een deken slapen (of heerlijk in een hondenslaapzak). Veel mensen houden er geen rekening mee dat honden het ook koud 's nachts kunnen krijgen.