Het ritueel voor je een Flügel drinkt
Flügel staat ook nog eens bekend om het ritueel dat erbij hoort voor je het shotje inneemt. Ten eerste schud je het flesje eens goed. Vervolgens draai je de dop open, en de dop zet je op je neus (de dop heeft namelijk precies de goede vorm om hem vast te laten zitten op je neus).
Geen 18, geen alcohol
Volgens woordvoerder Pim Leeflang van Flügel gelden dezelfde regels voor het ijsje als voor het drankje: 'geen 18 geen alcohol'.
Flügel…
Lekker kloppen, zodat iedereen het hoort en dan dopje op je neus zetten! Deed je het goed, kreeg je stickers, zodat iedereen kon zien dat je echt op dreef was…
Flugel heeft een alcoholpercentage van 10%. Het drankje bestaat uit rode whisky en Guarana.
Flugel 10-pack 10 x 2 cl | €6.99 | DirckIII.
Je stemming kan omslaan van vrolijk naar agressief; hoe meer je binnen korte tijd drinkt, hoe verder je lichaam verdoofd raakt. Hierdoor kun je een alcoholvergiftiging oplopen, in een coma raken of zelfs overlijden.
Flügel is een lekker zoet likeurtje met 10% alcohol. Het officiële merk Flügel komt uit Nederland en zit in een glazen flesje, maar in veel wintersportoorden wordt het zelf gemixt en gewoon geschonken in een glas met ijs erbij. Het lekkerste is om Flügel tussendoor te drinken.
Flügel wordt volgens de Belgische regelgeving echter beschouwd als sterke drank, die verboden is voor minderjarigen en pas toelaatbaar is vanaf 18 jaar.
Een flugelflesje is 10% en 20ml een bierflesje 3.5% en 300ml dan stelt een flugel toch helemaal niet voor dan is dat toch heeeel weinig alcohol?
Bevries de vloeibare sticks bij een temperatuur lager dan -18°C (standaard vriezer). Het ijsje smaakt het beste als het volledig bevroren is.
Flügel is een zoete likeur dat een beetje naar ranja smaakt. Door de zoete smaak lijkt het inderdaad ook of je ranja aan het drinken bent, maar vergis je niet! Er zit namelijk een alcoholpercentage van 10% in.
Flugel Flesjes Doos PRIJS 26,99 | Kopen, Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrankslijterij.nl.
Flugel 40 flesjes | €27.99 | DirckIII.
Bier (een gewoon pintje) bevat ongeveer 4 à 5% alcohol, wijn 10 tot 15% en sterke (gedistilleerde) drank meer dan 22%. Hierdoor lijkt het alsof een glas gedistilleerde drank meer alcohol bevat dan een glas bier (of een blikje bier van 33 cl).
Shotjes vallen ook onder sterke dranken. Deze worden niet gemixt het is namelijk de bedoeling dat je een shotje in één slok wegdrinkt. Het zit ook in een klein glas waar een paar ml in gaat. Bekende shotjes zijn vodka, rocketshot en flugel.
Vroeg beginnen met alcohol drinken (bijvoorbeeld vanaf 14 jaar) verhoogt aanzienlijk je kans op ernstige alcoholproblemen als je volwassen wordt. Dit kwam uit verschillende wetenschappelijke studies naar voor. Later beginnen drinken (bijvoorbeeld vanaf 18 jaar) verlaagt de kans op latere alcoholproblemen.
Wekelijks alcoholgebruik is op een leeftijd van vijftien jaar schadelijk voor de lichamelijke ontwikkeling. Alcohol staat bekend om het effect op de lever maar het effect op de hersenen is groter.
7-15 glazen (1,5 tot 3 promille): Zat – dronken
Alle effecten van alcohol die staan bij 'aangeschoten' en 'ontspannen', worden sterker. Ook ga je je overdreven emotioneel gedragen. En je kijkt niet meer kritisch naar jezelf. Je gezicht wordt rood en zwelt op.
In bier zit minder alcohol dan bijvoorbeeld in sterke drank. Maar het glas van een shotje is dan ook veel kleiner dan een bierglas. Zo zit in elk standaardglas (zoals je deze in de horeca bestelt) uiteindelijk evenveel alcohol! Qua alcoholpercentage staat 1 (klein) shotje dus gelijk aan 1 (groter) glas bier.
1 portie (20 ml) bevat 38 calorieën.
Jongens van 15 jaar bereiken dit promillage al bij 8 glazen. Meisjes van 15 jaar hebben bij 7 glazen al een promillage van 1,92.
Het duurt ongeveer 1,5 uur voordat een standaardglas alcohol uit je bloed is. Dus drink je tussen 6 en 7 uur 's avonds drie glazen wijn, dan is de alcohol om ongeveer half 11 uit je bloed. Hoelang het precies duurt, verschilt per persoon.
Een relatief geringe hoeveelheid alcohol heeft dus geen impact. Dat betekent niet dat je je hersenen niet beschadigt door veel te drinken: de uiteinden van de neuronen, de dendrieten, raken beschadigd zodat de informatie-overdracht gehinderd wordt. Ergo, dommer word je er uiteindelijk wél van.