De deo van Loveli is een stick op basis van kokosolie. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.
Je kan gedurende de dag een paar keer een klein beetje smeren (liever een paar keer een beetje dan in een keer veel). En hou vol! Deze detox duurt maar even en je zult merken dat de Loveli deo steeds beter voor je gaat werken. Wil je meer lezen over waarom jouw lichaam moet wennen aan een natuurlijke deo?
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Als je normaal transpireert, is een deodorant meestal voldoende. Een deodorant pakt de bacteriën aan die het apocriene zweet afbreken. Daarnaast is aan de meeste deo's een parfum toegevoegd om de zweetgeur te verbloemen. Deodorant gaat echter niet het zweten tegen.
Kies voor een deodorant zonder aluminium, zoals de deodorant van Loveli die ik zelf heb ontwikkeld. De werkzame stof tegen zweetgeurtjes is natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout. Je kunt zuiveringszout ook gewoon kopen bij de drogist of de toko en het poeder als deo gebruiken.
ODOREX – EXTRA DRY SPRAY
Deze spray zorgt ervoor dat je helemaal niet meer zweet. Dus geen natte plekken meer in je shirt en ook geen nare geurtjes. Je hoeft deze deodorant maar 2 tot 3 keer per week aan te brengen. Hij ruikt heel neutraal.
Aluminium geeft een chemische reactie als het in contact komt met zweet en katoen. En dat geeft die vervelende vlekken die je er met wassen niet uit krijgt. 5. Aluminium is een neurotoxic die Alzheimer kan veroorzaken.
De Loveli deo's bevatten namelijk 3 verschillende poeders die niet alleen zweet absorberen, maar vooral ook de bacteriën op je huid neutraliseren: natriumbicarbonaat, zinkoxide en arrowroot. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is het ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes.
'Spoel jezelf schoon en gebruik geen deo'
"Spoel jezelf regelmatig schoon met water. Hierdoor verdwijnen de bacteriën op je huid. Je kunt deo gebruiken, maar die verbloemt de stank alleen maar voor korte tijd.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is dus hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. De deo van Loveli bevat daarnaast ook kokosolie voor een neutraliserende werking. En arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.
Deodorant versus antitranspirant
Een deodorant maskeert alleen de geur van zweet, terwijl een antitranspirant het zweten zelf tegengaat. Dit laatste middel doet dat door de zweetklieren te blokkeren met aluminiumzouten, waardoor het zweten wordt afgeremd.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Aluminium vormt dus na contact met de huid en zweet een onoplosbaar residu dat te groot is om opgenomen te worden via de huid. In vergelijking met de hoeveelheden aluminium die we bijvoorbeeld via onze voeding binnen krijgen is de hoeveelheid die via het gebruik van cosmetica binnenkomt zeer klein.
De NIVEA Invisible for Black & White-producten kunnen interessant zijn voor iedereen die witte strepen op kleding wil vermijden. Ook voorkomt deze deodorant vlekken in het textiel, zoals de welbekende gele vlekken in witte kleding.
Baxter of California Deodorant Stick. Baxter of California Deodorant Stick is bij mannen in 2021 een van de populairste deodorant sticks. De huidvriendelijke formule bevat geen alcohol of aluminium en geeft geen vlekken of verkleuring.
Zeer tevreden. Heel fijne geur en werkt prima! Ik ben iemand die snel zweet en heb daar met deze deodorant minder last van. Voordien testte ik telkens een nieuwe deodorant uit, dit is de eerste die ik meermaals blijf kopen.
Werking alcohol
Het schijnt zo te zijn dat wanneer jij je oksels goed verzorgt en hydrateert, je een huideigen barrière tegen transpiratiegeur versterkt. Dan heb je dus helemaal geen alcohol meer nodig om bacteriën te doden die vieze geurtjes veroorzaken!
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen.
Hoe ontstaat zweetgeur? Zweetgeur ontstaat wanneer het zweet een reactie aangaat met bacteriën. Echter hoeft een stinkende transpiratiegeur niets te maken te hebben met persoonlijke hygiëne. Dit kan namelijk ook een gevolg zijn van overactieve apocriene zweetklieren.
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.