Door een kleine hoeveelheid van dit zout aan water toe te voegen, creëren ze een drankje dat bekendstaat als sole water. Dit drankje zou de elektrolytenbalans kunnen herstellen, de hydratatie verbeteren en vermoeidheid verminderen.
Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig consumeren van Keltisch zeezout kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Dit komt door de afwezigheid van natrium en de aanwezigheid van mineralen zoals magnesium en kalium, die beide een gunstig effect hebben op de bloeddruk.
Door dit zout toe te voegen aan je water, zorg je er voor dat het water ook daadwerkelijk door je lijf kan worden opgenomen. Op die manier blijf je goed gehydrateerd en reguleer je op die manier de bloeddruk. Uitdroging is een van de andere oorzaken waardoor ons lichaam zelf de bloeddruk verhoogt.
Het algemene advies voor volwassenen is een maximale dagelijkse inname van ongeveer 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag. Je behoefte aan natrium kan iets hoger liggen dan normaal als je veel vocht verliest.
Keltisch zeezout grof kun je gebruiken voor alles wat je zouten wilt: je aardappels, pasta, gebak, vlees enzovoorts. Het is weliswaar grof, maar je kunt het desgewenst eenvoudig met een vijzel fijn maken, bijvoorbeeld om gemakkelijker je vlees te zouten.
Sommige social media influencers promoten het toevoegen van Keltisch zeezout aan drinkwater om de hydratatie te verbeteren. Onderzoek ondersteunt echter niet de effectiviteit ervan . Een persoon kan grotere hoeveelheden van de elektrolyten die aanwezig zijn in Keltisch zeezout verkrijgen uit gezondere voedselbronnen, zoals fruit en groenten.
Je kunt met een dergelijke zoutoplossing ook je mond en neus- en voorhoofdholtes dagelijks spoelen. Het helpt onder andere tegen ontstoken tanden, kiezen en kaken en lost slijm op bij verkoudheden of allergieën. Mineralen en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels.
Door een kleine hoeveelheid zout aan uw drinkwater toe te voegen, kunt u deze verloren elektrolyten aanvullen, wat een betere wateropname bevordert en uitdroging voorkomt . "Als u uitgedroogd bent en een extra boost nodig hebt, moet het slechts een snufje zijn, niet genoeg om te proeven," zegt Bastian.
De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid. Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout.
Gebruik natuurlijk, mineraalrijk zout
Dit is een lege vorm geraffineerd zout dat voornamelijk uit natrium bestaat. Zout heeft een grote invloed op onze waterhuishouding en te veel zout onttrekt vocht uit onze weefsels. Het beste zout is Keltisch zout.
Goed voor de spijsvertering
Want een aantal glazen water drinken op de nuchter maag biedt veel gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld voor de spijsvertering, die komt hierdoor op gang. Het water 'spoelt' daarnaast letterlijk de darmen schoon en helpt ze gezond te houden.
Regelmatig gezouten water drinken is namelijk helemaal niet gezond. Het verhoogt - net als alle producten met veel zout - de bloeddruk en werkt dehydraterend.Daarnaast vergroot het de kans op nierfalen.
Sole maken
Je vult een glazen pot met 1/3 grof Keltisch zeezout en 2/3 water en sluit het af. Schud vervolgens het mengsel goed tot er een klein laagje zout op de bodem blijft liggen. Het zout is dan voldoende opgelost.
Door gewoon zout te vervangen door Keltisch zeezout, kunt u genieten van verbeterde smaken in uw maaltijden en tegelijkertijd profiteren van het mineraalrijke profiel dat helpt de bloeddruk te verlagen. Klaar om Keltisch zeezout te proberen? Begin met het in kleine hoeveelheden in uw dieet te integreren en observeer hoe uw lichaam reageert .
Vermijd alle soorten geraffineerd tafelzout. Vermijd alle bewerkte en verpakte voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte. Gebruik onbewerkt, ongeraffineerd Keltisch Zeezout of echt zout van Redmond's (in andere soorten zeezout kunnen kwik of andere zware metalen zitten).
Keltisch zeezout is rijk aan natuurlijke mineralen zoals magnesium, kalium en calcium. Hoeveel Keltisch zeezout mag je per dag gebruiken? De aanbevolen hoeveelheid zout, inclusief alle soorten zout in je voeding, is maximaal 5 gram per dag volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Het meest verfijnde, meest smaakvolle en kostbaarste zout ter wereld, dat is fleur de sel. Dit zeezout wordt op duurzame wijze gewonnen, en is een echte topper in de keuken.
In vergelijking met geraffineerd tafelzout bevat Keltisch zeezout een breder scala aan mineralen zoals magnesium, calcium, kalium en zink. Deze mineralen zijn essentieel voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de werking van spieren, zenuwen en het behoud van een gezonde vochtbalans.
Sommige mensen geloven dat de hogere magnesiumgehaltes in Keltisch zout hun hydratatie verbeteren of de inname van andere mineralen verhogen .
Voor de meeste mensen is het echter niet goed om meerdere keren per dag zout water te drinken, omdat de hoeveelheid natrium die u via zweten verliest, meestal al bij uw volgende maaltijd of tussendoortje wordt aangevuld.
Waarvoor gebruik je sea salt spray? Zeezout opent de schachten van de haarzakjes en verwijdert het opgehoopte vuil en de dode huidcellen wat het haar minder stijf maakt. Andere ingrediënten bijvoorbeeld klei creëert meer textuur en volume wat het haar er gezonder uit laat zien.
Hoe je een zoutwaterspoeling maakt. 1) Breng water aan de kook en giet het water in een klein kopje (ongeveer 8oz). Haal van het vuur en laat het water afkoelen tot een warme temperatuur. Voeg 1 theelepel zeezout van goede kwaliteit, Keltisch zout of Himalayazout toe .
Neusdruppels met zout water kunnen je klachten van een verkoudheid verminderen, waardoor je bijholten weer open gaan. Je kan de zoutoplossing zelf maken door een afgestreken theelepel zout op te lossen in een glas met water. Je kan deze zoutoplossing zo vaak je wilt in je neusgaten druppelen.
Het zoute spoelwater kunt u zelf goed bereiden door een eetlepel keukenzout op te lossen in één liter water (9 gram zout op 1 liter water). Het water hoeft niet gekookt te worden; Nederlands kraanwater is voldoende schoon. Tegen het koken van water is echter geen bezwaar.