In de korte waarschuwing schrijft DNB dat Binance door het gebrek aan deze wettelijke registratie in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Daarmee handelt het bedrijf illegaal in Nederland.
In Nederland moeten bedrijven die cryptodiensten aanbieden zich sinds 21 mei 2020 registreren bij DNB. Dit valt onder de Wwft, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Vorig jaar kreeg Binance al een waarschuwing van De Nederlandsche Bank vanwege het ontbreken van de verplichte registratie.
Binance ligt al een tijdje onder vuur voor onder andere het aanbieden van traden met overmatig grote hefbomen. Binance mocht dit door huidige regelgeving niet aanbieden in bepaalde landen, vandaar dat de transactieverwerker van Binance het contract voor SEPA-overboekingen moest ontbinden.
Dat betekent dat Binance momenteel in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en daardoor illegaal opereert in Nederland. Dit geldt ook voor andere bekende crypto exchanges.
[Update 4 augustus 2022] De Nederlandsche Bank heeft op 25 april 2022 een bestuurlijke boete van EUR 3.325.000,- opgelegd aan Binance Holdings Ltd. De boete is opgelegd omdat Binance cryptodiensten heeft aangeboden in Nederland zonder een wettelijk vereiste registratie bij DNB. Dat is verboden.
Op 18 augustus 2021 brengt De Nederlandsche Bank naar buiten dat het geen registratie afgeeft voor Binance. Dit houdt in dat Binance in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme (Wwft). Daardoor wordt het bedrijf in Nederland als illegaal gezien.
Binance opereert al jarenlang in Nederland, maar bleef doorgaan toen in 2020 een registratie nodig werd. In 2021 kreeg het bedrijf al een waarschuwing, maar in de tussentijd is het bedrijf gewoon doorgegaan.
In de korte waarschuwing schrijft DNB dat Binance door het gebrek aan deze wettelijke registratie in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Daarmee handelt het bedrijf illegaal in Nederland.
Je kunt geen geld meer storten of opnemen via Binance. Dat is nogal vervelend aangezien ze een van de goedkoopste partijen zijn om crypto op te verhandelen.
Bitvavo en Binance zijn beide goede crypto exchanges met enorm lage kosten. Beginners zijn het best af met Bitvavo, door haar eenvoud en duidelijke interface. Binance is geschikt voor hen die willen gaan handelen in cryptocurrencies en al wat meer ervaring hebben.
iDEAL is voorlopig nog niet beschikbaar. The Block meldt dat een kleine groep klanten direct aan de slag kan. Zij zijn onderdeel van de testgroep. Volgens een woordvoerder van Binance heeft Safepay een platform gebouwd voor Binance.
Als je al cryptocurrency hebt, kun je deze naar je Binance-account sturen door deze stappen te volgen: Zorg ervoor dat je bent ingelogd op jouw account. Ga naar portemonnee en druk op 'Overzicht'. Kies dan 'Stort je' om uw gewenste cryptocurrency of fiat te storten.
Een Binance Coin wallet is een programma om je BNB mee te bewaren. Dat kan op de manier zoals jij wil: bijvoorbeeld op je tablet, telefoon of laptop.
Geld uitbetalen vanuit Binance is een vrij omslachtig proces. Je zult dit moeten doen door je cryptocurrencies eerst naar een andere exchange te sturen, om ze vervolgens om te zetten naar euro's en te versturen naar je bankrekeningnummer.
Login bij Binance. Ga rechtsboven naar "wallet" en klik "spot wallet" aan. Zoek Bitcoin op en klik op "opname". Plak het Bitcoin-adres dat je bij Bitvavo hebt gekopieerd en geef aan hoeveel Bitcoin je wilt opnemen.
Net zoals bij een reguliere debitcard, kan je met de Binance Visa Card ook geld opnemen bij een bankautomaat of een internationale ATM-machine. Het principe blijft hierbij hetzelfde, waarbij je een bepaald bedrag gaat pinnen dat op dat moment gelijk staat aan een bepaalde waarde van je favoriete crypto.
Via Binance kun je terecht voor de inruil van vele cryptovaluta, het aanbod is groots. Bovendien is er veel handel op Binance, het behoort tot de grootste wisselkantoren van de wereld. Naast het wisselen van cryptovaluta, kun je er ook munten wegzetten voor rente. En je kunt zelfs handelen met een zogenaamde hefboom.
Het is niet mogelijk om te bellen met de klantenservice van Binance bij een probleem, vraag of een storing. Wel kun je contact opnemen via hun Supportcentre waar je veelgestelde vragen kunt vinden en contact op kunt nemen.
In Nederland is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om Binance futures te gebruiken. Dat is een doorn in het oog voor alle crypto traders die maar al te graag futures bij Binance kochten. Zij moeten op zoek naar een alternatief. En dat is geen probleem, want er zijn genoeg alternatieven.
Binance regelgeving en beveiliging
In juni 2020 kondigde het bedrijf de lancering aan van Binance UK, een FCA gereguleerd filiaal dat de uitwisseling gereserveerd heeft voor Britse en Europese investeerders.
Binance gebruikt zijn eigen Secure Asset-fonds om de schade te dekken en gebruikers zullen niets merken van de diefstal, zo verzekert de cryptovalutabeurs.
Binance fees
In beginsel betaal je 0,1 procent voor iedere transactie tot je een handelsvolume van meer dan 1 miljoen dollar in een periode van 30 dagen bereikt.
De huidige Binance Coin koers is 278.676 €.