Daarnaast laten reinigingsdoekjes een plaklaag achter, waardoor bacteriën juist aan je huid blijven plakken. Het gevolg is dat je poriën verstoppen, wat weer zorgt voor meer onzuiverheden.
Reinigingsdoekjes reinigen niet even grondig als een echte cleanser en water. Hierdoor blijft er nog make-up en olie achter die je poriën kunnen verstoppen en puistjes en irritatie kunnen veroorzaken. Bovendien bevatten reinigingsdoekjes oplosmiddelen en emulgatoren.
4. De huid wassen met water, is dat niet genoeg? Water lost vet en make-up niet op, dus dat zal zeker niet voldoende zijn voor een vette huid of het verwijderen van make-up. Maar ook voor een droge/vochtarme huid is het gebruik van alleen water niet ideaal.
Het gevaar van micellair water
In de vloeibare basis zitten 'vuillokkers' die je micellen noemt, ze trekken onzuiverheden uit je huid. “Het probleem is niet het micellaire water zélf, wel dat-ie op je huid blijft omdat het meestal leave-on formules zijn.”
Micellair reinigingswater is net als een tonic in staat om de poriën grondig te zuiveren. Maar waar een tonic vaak als component alcohol bevat en de huid kan uitdrogen, doet micellair water dit niet.
Ons advies: Je kan een reinigingsmelk best gebruiken als eerste stap in je reinigingsroutine om make-up en vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een toner of micellaire reiniger die de laatste vuil restjes van de huid wegneemt.
Een cleanser mag de huid niet uitdrogen. Dit product is bedoeld om vuil en make-up van je huid te verwijderen, maar niet om al je huidvet weg te spoelen. Voelt jouw huid na het reinigen droog of trekkerig aan, dan is het product te heftig voor jou.
Wanneer een huidspecialist jouw huidtype wil vaststellen, kijkt hij of zij naar de stevigheid, de grootte van je poriën en de vochtbalans van je huid. Op basis daarvan komt er een bepaald huidtype uit de test: normaal, droog, vet of gemengd. De normale huid is glad en heeft kleine poriën.
“Als je een vette huid hebt en je wast je gezicht niet, kan je een dramatische toename van puistjes zien. Als je een droge huid hebt en je je gezicht niet meer wast, kan je na een tijdje zien dat je huid er veel droger en doffer uitziet.”
Bij oppervlakkig reinigen maak je de buitenste huidlaag schoon: make-up en afvalstoffen van de huid verwijderen. Bij dieptereiniging wordt de huid veel dieper gereinigd, dan alleen de buitenste huidlaag. Hierbij wordt ook de hoornlaag van de huid verdund, en worden eventueel aanwezige puistjes en mee-eters verwijderd.
Het koude weer bevordert de bloedcirculatie in zowel je gezicht als je lichaam, waardoor het zwellingen in het gezicht en rondom de ogen tegengaat. Weg wallen! Koud weer zorgt ervoor dat je poriën open blijven en maakt ze daardoor minder zichtbaar.
Micellair water verwijdert overtollig talg en vuil van je huid, zonder dat je er extra water bij nodig hebt. Daarna voelt je huid heerlijk zacht en schoon aan. Het reinigingswater bevat micellen, kleine deeltjes die bestaan uit olie. Deze deeltjes trekken zowel olie en vet aan (zoals talg en vuil), als water.
Van oorsprong is vaseline niet comedogeen, maar het sluit de huid welaf, verstoort daarmee de talgproductie en zal daardoor voor onzuiverheden zorgen, mede omdat dit product de dode huidcellen, talg en bacteriën vasthoudt, waardoor de basis voor het ontstaan van puistjes wordt gelegd.
Kokosolie, aloë vera, abrikozenpitten(olie), vitamine E, vitamine A, amandelolie, bijenwas, jojoba-olie en teunisbloemolie kunnen allemaal een positief effect hebben op de huid, afhankelijk van je huidtype.
Een van de redenen waarom de La Mer crème zo kostbaar is, is het belangrijkste ingrediënt: zeekelp. Dat wordt eens per twee jaar geoogst bij Vancouver Island. Zeekelp wordt wel de tegenhanger van de regenwouden uit de zee genoemd. Een soort zeewier, maar dan anders.
Hoe vaak moet je je gezicht wassen? In de regel is het het beste om twee keer per dag je gezicht te reinigen. 's Morgens om je huid schoon te maken voor de beschermende gezichtsverzorging van de dag, maar ook om vuiligheid wat gedurende de nacht wordt uitgescheiden te verwijderen.
Doordat een face wash je gezicht schoonmaakt haalt het ook onzuiverheden weg. Dat is altijd mooi meegenomen! En omdat je je gezicht elke dag goed schoonmaakt met een face wash zorg je ervoor dat de poriën schoon blijven en dat er geen puistjes en mee-eters ontstaan.
Ter opheldering: een toner gebruik je als voorbereiding op moisturizer, ofwel een dag- of nachtcrème. Het is geen reinigend, maar eerder een verzorgend en kalmerend product. Een toner, in expres een waterige textuur, versterkt de huidbarrière en brengt het vochtpeil in balans.
Maar er zit zeker een verschil tussen een toner en micellaire reiniging. Ze dienen namelijk allebei een hele ander doel een toner is namelijk een verzorgend product voor de huid en micellair water een reinigend product.
In de reviews zien we dat de klanten dit product 4,8 van de 5 sterren gaven. Het Garnier micellair water gaat de onzuiverheden in de huidporiën wegnemen en verzacht bovendien de gevoelige huid. Het is zowel geschikt om de make-up van de ogen, de lippen en de rest van het gezicht te verwijderen.
Bij een cleanser, ook wel facewash genoemd moet je eerst de huid nat maken en vervolgende de facewash of cleanser aanbrengen. Een reinigingsmelk kan op de droge huid gebruikt worden. Wanneer je na het wassen met een cleanser een droge trekkerige huid hebt dan kun je beter een reinigingsmelk gebruiken.
Een verademing. Ook de producten uit de lavendellijn van Garnier BIO zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid, zoals de anti-age dagcrème, de gezichtsolie en de oogcrème werken extra verstevigend dankzij de actieve en biologische ingrediënten.