Iemand die gegevensstromen kan onderscheppen, kan bij http zien wat er wordt verstuurd. Bij https zijn deze gegevens versleuteld en kunnen de gegevens niet worden ontcijferd Hierdoor worden de gegevens die worden verstuurd via https op een veilige manier overgedragen.
Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.
De twee zijn in wezen hetzelfde, omdat ze beide verwijzen naar hetzelfde 'hypertext transfer protocol', dat ervoor zorgt dat webgegevens op uw scherm worden weergegeven. HTTPS werkt echter iets anders, is meer geavanceerd en veel veiliger. Eenvoudig gezegd: het HTTPS-protocol is een uitbreiding van HTTP.
Om een website in HTTPS te draaien heb je een SSL certificaat nodig. Een HTTPS website wordt in de adresbalk aangeduid met een grijs slotje. Eerder was dit trouwens een groen slotje met 'Secure' ernaast. Die heeft Google aangepast omdat een website over HTTPS niet persé veilig is.
Zowel HTTP als HTTPS zijn bedoeld voor het versturen van gegevens via het internet. Bij HTTPS is de beveiliging scherper omdat gegvens versleuteld worden verstuurd. Dit gebeurt met een SSL certificaat. Bij HTTP kun je berichten, die onderschept worden, bekijken zonder dat het bericht ontcijferd moet worden.
HTTPS is de beveiligde tegenhanger van HTTP, het protocol dat gebruikt wordt om internetpagina's op te vragen. HTTPS maakt gebruik van TLS (of eigenlijk: TLS/SSL), en dat is weer een encryptie protocol om internet verkeer te versleutelen.
Wat is een veilige website? Een beveiligde website gebruikt een SSL-certificaat om te zorgen dat data gecodeerd is via speciale lagen van digitale beveiliging.
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
De afkorting HTTP staat voor 'HyperText Transfer Protocol'. Zowel op het internet als bij gebruik van intranet vormt dit protocol de basis van communicatie. Door HTTP is het mogelijk om gegevens te versturen via het internet.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Het HyperText Transfer Protocol (HTTP) is een internetprotocol dat wordt gebruikt bij het bezoeken van websites. Dit protocol bepaalt op welke wijze bezoekers (browsers) en webservers met elkaar communiceren op het wereldwijde web. Binnen het protocol verstuurt een bezoeker een verzoek (request) naar een webserver.
Browsers gaan de melding “Je verbinding met deze site is niet veilig” kenbaar maken aan je bezoekers. Een website die niet beschikt over het zogenaamde groene slotje wordt door browsers als onveilig bestempeld.
Als je browser het SSL-certificaat van een bepaalde website niet kan valideren, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht. De meeste browsers zorgen er dan voor dat je dergelijke sites niet kunt bezoeken en tonen de foutmelding 'Je verbinding is niet privé'.
Een beveiligde website herken je aan 'https' in de adresbalk van je browser. Vaak zie je dan ook het icoontje van een slotje.
De beste manier om een gratis SSL-certificaat aan te vragen is via SSLForFree.com. Op die website kun je een gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt krijgen. Let's Encrypt is een gratis dienst van de Internet Security Research Group (ISRG).
Betekenis HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secur (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver). Voor het gebruik van HTTPS dien je een SSL Certificaat te installeren. Dit is het veiligste protocol op het internet.
Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.
Hoe lang duurt de aanvraag van een SSL-certificaat? De aanvraag van een SSL-certificaat verschilt per variant. Een domein validatie kan al binnen een uur zijn gebeurd. De aanvraag van een organisatie en EV-certificaat nemen meer tijd in beslag (doorgaans 1 tot 5 werkdagen).
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Websites waarvan de URL start met https in plaats van http, zijn zo'n veilige websites. Stel dat je een bankkaart hebt bij Belfius Bank. De officiële en veilige link is: https://www.belfius.be, maar een verdachte en onveilige link kan bijvoorbeeld zijn: http://www.beflius.be.
Staat er een keurmerk op de website? Bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg, Keurmerk Webshop of Qshop kenmerk? Ga naar de site van het betreffende keurmerk en controleer daar of de webwinkel is aangesloten. Kijk voor keurmerken en meer uitleg hierover bij Consuwijzer.