De informatie die nodig is om goede zorg aan jouw kind te kunnen geven, wordt bijgehouden in een dossier (ofwel het Digitaal Dossier). Bijvoorbeeld informatie over de gezondheid en ontwikkeling van je kind, over ziekten en eventuele problemen.
In het dossier staan gegevens over de gezondheid en de ontwikkeling van een kind. De zorgverlener noteert enkele standaardgegevens. Zoals lengte en gewicht, en zaken die op de leeftijd van het kind belangrijk zijn voor de ontwikkeling. Ziet de zorgverlener dat een kind extra zorg of ondersteuning nodig heeft?
Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de publieke gezondheidszorg voor jeugd tussen 0 en 18 jaar. Doel van de JGZ is het bevorderen, beschermen en beveiligen van de gezondheid en de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van jeugdigen van 0-18 jaar, zowel individueel als op populatieniveau.
Ieder kind dat in Nederland geboren wordt, heeft een digitaal dossier. In dit dossier schrijven wij informatie over de groei en ontwikkeling van jouw kind. Ook staan er gegevens in over de gezinssituatie en de omgeving.
Het digitaal beheren van dossiers betekent dat we informatie over het dossier bijhouden zoals bijvoorbeeld status en voortgang op taken.
Het digitaal zorgdossier ondersteunt zorgprofessionals bij het leveren van cliëntgerichte zorg en maakt inzichtelijk wat ze doen. Zo zijn de problemen van de cliënt en zijn omgeving op maat te beschrijven, oplossingen te kiezen en de zorg meetbaar te evalueren. Daardoor ontstaat een beeld van de situatie.
METHODE 1. Tel de lengtes van jezelf en je partner bij elkaar op. Hier trek je nu 13 centimeter van af en nadien deel je de uitkomst door 2. Bijvoorbeeld: Papa is 180 cm en mama 170 cm, dan wordt hun dochter volgens deze berekening 168,5 cm groot.
Hoe vaak ga je naar consultatiebureau met je baby? In het eerste jaar word je acht keer uitgenodigd met je baby. De afspraken vallen samen met de momenten waarop je baby vaccinaties krijgt en met handige momenten om de groei en ontwikkeling te controleren.
Is Jeugdgezondheidszorg verplicht? Het aanbieden van JGZ door JGZ-organisaties is dus verplicht. Maar ouders en jongeren vanaf 12 jaar zijn niet verplicht hier gebruik van te maken. Als jij/jullie geen gebruik willen maken van de JGZ of bepaalde onderdelen daarvan, kun je dat doorgeven.
De GGD'en hebben een aantal wettelijke taken, beschreven in de Wet publieke gezondheid (Wpg). Hieronder vallen onder andere: jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau en 'schoolarts'), medische milieukunde, infectieziektebestrijding, gezondheidsmonitoren en gezondheidsvoorlichting.
Is het consultatiebureau verplicht? Nee, je bent niet verplicht om naar het CB te gaan. Als je niet komt wordt er bijvoorbeeld geen bericht gestuurd naar jeugdzorg of iets dergelijks. Realiseer je wel dat je bezoeken aan het CB ervoor zorgen dat eventuele problemen bij je baby vroegtijdig worden opgespoord.
U kunt uw medisch dossier online inzien in uw persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Of u vraagt een papieren afschrift op bij uw arts of zorginstelling. U krijgt alleen de gegevens te zien die over uzelf gaan, zoals röntgenfoto's en operatieverslagen.
Het consultatiebureau wordt volledig betaald vanuit het basispakket. Er moet wel rekening gehouden worden met het wettelijk eigen risico. Wil je meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp consultatiebureau?
Het consultatiebureau controleert de groei en de ontwikkeling van kinderen en helpt ouders met dingen waar zij tegenaan lopen. De afspraken op het consultatiebureau vinden op vaste momenten plaats. In het eerste jaar heb je regelmatig afspraken, maar na het eerste jaar vinden er minder controles plaats.
Wie werken daar allemaal? Een consultatiebureau is er voor ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar. Ze kijken naar de gezondheid van het kindje, geven advies over voeding en opvoeding. Op het consultatie bureau werken een arts, een verpleegkundige en een assistente.
Proteïnes zijn de bouwstenen voor alle dingen die je helpen bij het langer worden en ontwikkelen van kracht, sterke spieren, botten en kraakbeen. Dus is het eten uit de voedselgroep met proteïne erg belangrijk als je de kans om je potentiële lengte te bereiken wilt maximaliseren.
Een mens stopt in principe met groeien rond de leeftijd van 18 jaar. Dan zijn de groeischijven gesloten. Nadat de puberteit is ingezet groeien meisjes gemiddeld nog 23 centimeter en jongens 32 centimeter. Meisjes groeien het snelst als ze 12, 13 jaar zijn.
Het zorgleefplan is geordend volgens vier levensdomeinen. - Woon- en leefomstandigheden; - Participatie; - Mentaal welbevinden; - Lichamelijk welbevinden en gezondheid.
Een zorgplan maakt onderdeel uit van het zorgdossier / cliëntdossier. In het zorgplan beschrijf je doelen en hoe je die doelen gaat bereiken. Daarnaast neem je in een zorgplan op wie verantwoordelijk is voor welke zorg binnen het zorgplan. Andere woorden voor een zorgplan zijn leefplan, zorgleefplan, zorgbeschrijving.
Het ECD wordt gebruikt om medewerkers in te roosteren, afspraken met behandelaren vast te leggen en routes in te plannen. Alle relevante gegevens zijn terug te vinden in de agenda van de zorgprofessional. Vanuit deze applicatie worden ook de gewerkte uren en kilometers bijgehouden.
Het doel van rapporteren, of met een ander woord verslaglegging, is het ondersteunen van goede zorgverlening. Je schrijft op wat je observeert of signaleert, welke zorg je met welk doel verleent, en hoe die zorg verloopt. Hierdoor weten je collega's wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.