Ze warmt sneller op dan traditionele antiaanbaklagen en ze bevat géén schadelijke PFAS-chemicaliën. Daarom zeggen we dat gezond koken begint met GreenPan.
GreenPan is een populair merk dat bekend staat om zijn pannen zonder PFAS. De Thermolon anti-aanbaklaag is gemaakt van natuurlijke materialen en is zeer duurzaam. Bovendien zijn de pannen van GreenPan geschikt voor alle warmtebronnen en kunnen ze in de oven worden gebruikt.
Met GreenPan zit je goed: bijna al onze collecties werken perfect op inductie dankzij hun speciale bodem met ferromagnetische deeltjes.
De GreenPan Cambridge is onze favoriete koekenpan om te gebruiken op inductie. Ook is deze GreenPan de gezondste en duurzaamste keuze. Zo gaat deze koperkleurige pan die gemaakt is uit aluminium lang mee en hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen.
De keramische pan blijft wat langer warm, laat hem voor het schoonmaken even afkoelen. De meeste keramische pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, maar door met de hand af te wassen gaat de pan twee keer zo lang mee.
Olijfolie kan een relatief laag verbrandingspunt hebben, waardoor de ingrediënten kunnen kleven aan de pan of kunnen verbranden. Bakken in dit soort olijfolie raden wij dan ook af. Laat de pan altijd goed op temperatuur komen voordat je de ingrediënten toevoegt.
Een van de meest gezonde koekenpannen is een RVS koekenpan. Hier zit niks in met stoffen en is puur gemaakt van Roest vrij staal (RVS). Maar koken met de Proline 7 is niet alleen gezond maar ook nog eens duurzaam. Deze pannen komen standaard met meer dan 20 jaar garantie!
Vermijd oververhitting om te voorkomen dat het voedsel of de olie in de pan aanbrandt. Laat je olie nooit roken of aanbranden. Het kookgerei is vaatwasmachinebestendig (behalve in geval van een houten handvat), maar we raden je aan om het met de hand af te wassen om de levensduur van de coating te maximaliseren.
De GreenPanTM Featherweights collectie mag in de oven (deksel ovenvast tot 200°C ) en kan gebruikt worden op alle vuren, inclusief inductie. Ze is gemakkelijk te reinigen en mag zelfs in de vaatwasser.
Een keramische antiaanbaklaag is een gladde structuur dat in laagjes wordt aangebracht in een pan of pot. Het voordeel van de keramische antiaanbaklaag is dat deze 100% gezond is. In tegenstelling tot andere antiaanbaklagen die bijvoorbeeld PFAS, PFTE, PFOA of Teflon bevatten.
Reden hiervoor is dat de warmte niet voldoende overgebracht kan worden en daardoor de warmte ook niet gelijkmatig kan verdeeld worden. Wel kan een oneven bodem krasjes veroorzaken op het glas van de inductieplaat.
De makkelijkste oplossing; ga voor een pan met een keramische antiaanbaklaag. Zo'n keramische antiaanbaklaag is goed bestand tegen hoge temperaturen en er komen geen gifstoffen vrij tijdens het bakken.
BK Greenpan Keramische Antikleef Pannenset 5-delig - Inductie - Greenpan - Pan - Mat - Koken - Keuken - RVS Pan - Pannenset - Anti aanbak.
Gietijzeren pannen zijn zeer geschikt voor het koken op een inductie kookplaat. Gietijzer bevat namelijk een grote hoeveelheid ferromagnetisch materiaal en dit zorgt ervoor dat een pan snel warm kan worden op een inductieplaat.
Koekenpannen van staal worden al sinds de oudheid gebruikt en zijn nog steeds erg populair bij professionele koks in de horeca. Gerechten uit een stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
Tefal Character ('beste koop')
Een mooie 7.2 scoorde de Tefal Character koekenpan in de test van de Consumentenbond.
Makkelijk schoon te maken
Onze pannen zijn heel eenvoudig schoon te maken met een zachte spons en een warm sopje. Ze zijn ook vaatwasserbestendig. Vermijd schuurmiddelen, staalwol of ijzeren sponzen.
Greenpan koop je online bij Blokker.
De GreenPan is een keramische pan uit België.
Niet alleen schoonmaaksoda is een wondermiddel, ook baking soda is een veelgebruikt, krachtig en duurzaam schoonmaakmiddel. Maak een papje van baking soda en een beetje water, en smeer dit op de aangebrande plekken.Laat dit een uurtje staan en de baking soda neemt de aangebrande resten zo met zich mee.
Wanneer jouw pan opgebouwd is uit keramiek, aluminium, RVS, gietijzer of plaatstaal kun je er vanuit gaan dat jouw pan ovenbestendig is. Wanneer uitdrukkelijk staat dat de pan niet ovenbestendig is, moet je dit uiteraard aannemen.
Voor het grove werk doe je een vaatwastablet met heet water in de getroffen pan.Even laten staan, of zet op het vuur om de aangebrande resten los te weken. Ook zout, baking soda en citroensap helpen: doe het met wat water in de pan en laat het vuil loskoken. Of doe als oma een aardappelschil in de pan met wat water.
Een koekenpan, een wokpan of een fijne stoofpot? Ook zijn er complete gifvrije pannensets. Daarnaast zijn er de gifvrije koekenpannen gemaakt van emaille. Deze zijn zeer krasbestendig en CO2 neutraal.
Le Creuset grillpan
De pan is eveneens vozrzien van twee handige schenktuiten. De pan heeft een ergonomische handgreep en nog en extra handvat. Deze grillpan is geschikt voor alle warmtebronnen en volledig PFAS-vrij.
Gietijzeren pannen zijn onze favoriete "gezonde" pannen. Gietijzer heeft e een geode warmtegeleiding en kan tegen hoge temperaturen. Het opwarmen van de pan duurt wat langer dan bij een RVS of aluminium pan, maar eenmaal op temperatuur houden ze deze hitte veel langer vast.