Matrassen van Tempur hebben een hogere densiteit en dus een hogere levensduur. Daarnaast hebben ze een betere klimatisatie en zijn ze ergonomischer dan een kopie.
Een Tempur matras kent een unieke garantie van 10 jaar. Een kwalitatief goed matras ken een gemiddelde levensduur van 8 a 10 jaar. Het advies is na deze 10 jaar een nieuw matras aan te schaffen, al is het maar uit hygiënische oogpunt. De geadviseerde vervangingstermijn is daarom ook gesteld op 10 jaar.
Als u een bed deelt, kan het af en toe draaien van uw matras van het hoofdeinde naar het voeteinde helpen (let op: niet omdraaien). Ondanks dat het niet essentieel is, kan het toch helpen om het comfort en de ondersteuning voor beide gebruikers te behouden.
In 1991 introduceerde Tempur-Pedic in Zweden de Tempur matrassen en enkele jaren later werd het product wereldwijd in de markt gezet. De overkoepelende bedrijfsnaam werd 'Tempur World Inc. ' en is gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika.
Alle matrassen van TEMPUR® zijn voor een deel gemaakt van TEMPUR® materiaal. Dit is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal, ook wel traagschuim genoemd. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van uw lichaam voor een ongeëvenaard comfort en ondersteuning.
Tempur is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van uw lichaam. Gewoon schuim heeft een onregelmatige celstructuur dat samengedrukt wordt als er gewicht op komt.
TEMPUR IS ZO WARM
Daarnaast is het bij de keuze van het Tempur matras of eender welke matras van belang het punt zweten goed te bekijken.
Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2022 het Emma O2 matras gekroond tot 'beste uit de test'. Het Emma O2 matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Emma O2 matras gemiddeld.
Fagerdala is een van origine Zweeds bedrijf, dat in 1989 het Deense bedrijf Dan-Foam opkocht dat met traagschuim bezig was. Voor het traagschuim werd een aparte divisie opgericht; 'Tempur-Pedic' en het traagschuim kreeg de merknaam Tempur.
Beste uit de Test: Emma O2 (Hard)
De hardere variant is de beste uit de test. Er is ook een medium variant, maar die scoort minder goed. De Emma O2 (hard) doet het goed op bijna alle onderdelen. De kracht ligt vooral bij de ligeigenschappen, zoals drukverdeling, veerkracht en dikte.
Als je een nieuwe matras hebt gekocht, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van maken. Daarom is het goed om te weten dat je meteen gebruik kan maken van je matras, ook van een matras dat opgerold verkocht is. Het kan tot 3 dagen duren voordat het matras zijn volledige grootte en comfort heeft.
Eigenlijk kun je deze matrassen op elke bodem leggen, dus ook op een spiraalbodem. Bij Tempur is het juist aan te raden om deze op een Tempur schotelbodem te leggen. Wie andere merken overweegt, zal echter van traagschuim af moeten stappen.
Het gebruik van traagschuim, en de daarbij behorende techniek, zorgt voor minder drukpunten op je lichaam. Traagschuim matrassen zijn bij uitstek goed voor mensen met gewrichtsklachten, rugklachten of mensen die minder druk op hun spieren willen in de nacht. Een traagschuim matras bestaat uit polyurethaan.
De ergonomische hoofdkussens van Tempur blijven over. Daarin scoren het Tempur original hoofdkussen en het Tempur Millenium hoofdkussen duidelijk het beste. Beide kussens zijn iets hoger aan de nekwervels en geven meer ruimte aan het hoofd.
De Tempur matrassen zijn verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen: De Original matrassen (stevig), de Sensation matrassen (medium) en de Cloud matrassen (zacht). De matrassen zijn in 3 diktes verkrijgbaar, namelijk 19cm, 21cm en 25cm dik. De 19cm is de stevigste uit de betreffende serie en de 25cm de soepelste.
Vaak wordt verondersteld dat een hard matras goed zou zijn voor mensen met rugklachten. Dit is echter niet correct. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht matras dan op een hard matras.
Er wordt wel eens gezegd dat mensen met rugpijn het best op een harde matras slapen. Ook een waterbed wordt soms nog voorgesteld als een goede keuze. Niettemin krijgen meer en meer ruglijders te horen dat ze beter een (dure) matras kopen die is vervaardigd met geheugenschuim.
Wij raden zijslapers vaak een Pantera® medium of en Talalay® medium matras aan. Deze matrassen geven beide de juiste ondersteuning aan zijslapers. Daarnaast zakken de heupen en schouders goed weg in het matras. Dit zorgt ervoor dat de ruggenwervel een rechte lijn vormt.
Het grootste verschil tussen M Line en Tempur matrassen is dat M line naast traagschuim in een aantal modellen ook pocketveren en “schokdempers” verwerkt en het matrasoppervlak in 5 zones onderverdeeld. De M line Slow Motion IV vertoont bijvoorbeeld gelijkenissen met de Tempur Original 20 cm matras.
De beste oplossing is je kussen regelmatig te vervangen door een nieuwe. Voor standaard hoofdkussens adviseren wij deze binnen twee jaar te vervangen. Voor kussens van Tempur of Silvana Support is de levensduur ongeveer 3 tot 5 jaar.
De beste materialen voor verkoeling
Kies voor een pocketvering of hybride matras. Matras materialen en constructie zijn absoluut de sleutel tot een koele nachtrust. Over het algemeen geldt: hoe dichter het materiaal, hoe meer warmte het vasthoudt.
De ergonomische kussens van TEMPUR® verminderen en voorkomen dus de vervelende klachten in de nek, rug en schouders. Voorkomen is beter dan genezen. Daarnaast zorgen ze voor een goede nachtrust. Hierdoor wordt u elke ochtend fris en uitgerust wakker.
Traagschuim matrassen variëren sterk wat prijs betreft. Sommige modellen kosten zo weinig als 400 euro, terwijl high-end en luxe traagschuim matrassen meer dan 3000 euro zullen kosten.
Koudschuim matrassen hebben meestal geen comfortzones en zijn daarom minder geschikt voor mensen met rugklachten. Wel gaan ze lang mee en passen zich goed aan het lichaam aan. Traagschuim matrassen zijn niet geschikt voor mensen met rugklachten.