Fastfood bevat veel vetten, geraffineerde suikers en calorieën, terwijl het tegelijkertijd erg weinig voedingsstoffen en vezels bevat. Door het regelmatig eten van fastfood heb je een grote kans om aan te komen in gewicht, wat vervolgens de kans op het krijgen van obesitas, diabetes en kanker verhoogt.
Fastfood is vaak hoog in calorieën, suikers, zout en verzadigd vet. Daar tegenover is het arm aan vitamines en mineralen. Omdat fastfood vaak hoog in calorieën, suikers en verzadigd vet is, verhoogt het de kans op het ontstaan van overgewicht en obesitas naar mate je er meer van consumeert.
Voeding is ongezond als het te veel is: te veel verzadigd vet, te veel zout of gewoon te veel eten. Te veel eten leidt tot overgewicht, wat diabetes en een te hoog LDL-cholesterol tot gevolg kan hebben. Te veel verzadigd vet en en te veel zout verhogen het risico op slagaderziekte, met of zonder overgewicht.
Er zijn geen specifieke richtlijnen over hoe vaak je fastfood mag eten. Wij adviseren om dit soort voedsel zo min mogelijk te eten.
De waardering voor die smaak neemt snel toe
Als je iets eet, wordt het geregistreerd in ons beloningscentrum. De volgende keer dat je het ziet, wil je er meer van. De waardering voor die smaak neemt heel snel toe." Als je een poosje gezond eet, worden ongezonde producten helaas aantrekkelijker.
Eigenlijk eet je gewoon een grote hap vet met zout. Mindful eten helpt je om je bewust te worden van de smaak en hoe lekker je chips daadwerkelijk vindt. Hierdoor kun je je bewust worden dat chips eten een verslaving is die je niet eens lekker vindt. Hierdoor kun je de chips ook eenvoudiger laten staan.
Om jou te beschermen tegen gevaar wil het energiek blijven. Het eten van koolhydraten of zoetigheid geeft je lichaam snel energie en dat wil je lichaam graag, vooral als het voelt dat jij moe wordt. Zorg daarom 's avonds voor gedempt licht en ga bijtijds naar bed als je moe bent.
Snot bevat, net als speeksel, wel afwerende stofjes, maar we hoeven onze neusinhoud niet massaal op onze tanden te gaan smeren; poetsen is voorlopig voldoende. Kortom: in de neus peuteren is niet schadelijk en voor sommigen ongetwijfeld heel rustgevend, maar het eten ervan maakt ons niet per se gezonder.
5. Knapperige snacks. Overslaan omdat: Je hoest of een zere keel hebt. Waarom je je er rotter door voelt: 'De textuur van snacks als chips, granola of zelfs toast voelt als schuurpapier over je zere keel,' zegt dokter Bhatia.
Gefrituurde “voeding”
Een kleine hoeveelheid kan je lichaam wel de baas, tenminste als je voldoende anti-oxidanten eet. Maar gefrituurde voeding is echt wel het ongezondste eten omdat het grotere hoeveelheden bevat en daardoor onder andere de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artritis verhoogt.
Vet, suiker en zout prikkelen het beloningssysteem in de hersenen waardoor we meer dopamine vrijzetten, een feel good-stofje. Hoe meer fastfood, hoe moeilijker het wordt om het verlangen naar die eet-kick te onderdrukken.
Het IJslandse dieet, dat bestaat uit verse vis, vlees en zuivelproducten van hoge kwaliteit, draagt eraan bij dat IJslanders minder last hebben van alzheimer, hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes, bleek uit de documentaire The World's Best Diet.
Een Big Mac bevat 540 calorieën en tilt onze suikerspiegel naar ongeziene hoogtes. Junkfood triggert het beloningssysteem in ons brein, waardoor ons lichaam dopamine loslaat, een neurotransmitter die ons goed doet voelen. Je kan dit proces vergelijken met het effect van cocaïne, zij het in minder extreme mate.
Denk je eraan om nóg een Big Mac te halen? Dat heb je te danken aan het broodje. Dit bevat grote dosissen maïssiroop en sodium, deze ingrediënten zijn erg verslavend waardoor je alleen maar kan denken aan nog meer eten. De ingrediënten kunnen ook voor obesitas, diabetes en hartaandoeningen zorgen.
Fastfood omvat een groot aantal verschillende soorten voedsel. In Europese landen en Amerika kent men als fastfood vooral friet, kroketten, frikandellen, eierballen, bamischijven, nasischijven, hamburgers, pizza's en broodjes met gyros, döner kebab, shoarma of falafel en fish and chips.
“Bij ziekte treedt er vaak koorts op of zijn er ontstekingen waardoor het metabolisme verandert en daarom is het belangrijk om anders te eten wanneer je ziek bent.” En dat eten bestaat onder meer uit vetstoffen, suiker en eiwitten.
Als u ziek bent of beter wordt na een ziekte, gebruikt uw lichaam meer energie en voedingsstoffen. Dan heeft u een grotere kans om af te vallen. Ook bij diarree of overgeven valt u sneller af. Dit komt omdat het eten en drinken niet goed verwerkt kan worden door uw lichaam.
Het immuunsysteem is niet constant, maar afhankelijk van je biologische klok. Hierdoor ervaar je de ziektesymptomen het hevigst in de nacht, omdat het immuunsysteem dan gaat pieken.
In de neus peuteren wordt door mensen en andere primaten bedreven. Neuspeuteren dient om slijmresten uit de neus te verwijderen. Soms is dit noodzakelijk omdat het verwijderen door snuiven of snuiten niet lukt.
Neuspeuteren: zo raar is dat niet
Dit kan noodzakelijk zijn omdat het snuiten van de neus niet volstaat. Neuspeuteren is dus een natuurlijke gewoonte. Ruim 90 procent van de Nederlanders peutert regelmatig in zijn of haar neus, waarvan de helft meerdere keren per dag.
Snot wordt pulk doordat je inademt
Het stof en de andere viezigheid dat zo je neus binnenkomt, blijft plakken aan het snot. Het inademen zorgt vervolgens dat je snot uitdroogt. Zo ontstaat het pulk dat sommige mensen graag opeten.
Eten tot je ziek wordt: 180.000 Nederlanders lijden aan deze eetstoornis. Binnen twee uur al het eten dat je kunt vinden naar binnen werken, totdat je er ziek van wordt. En in het extreemste geval zelfs knock-out gaat. Daar hebben naar schatting 180.000 Nederlanders wekelijks last van.
Een van de bekendste en meest effectieve eetlustremmer is gember. Gember is een wortel die je stofwisseling verhoogt en zorgt voor minder trek. Het is niet voor niets dat er vaak gemberthee wordt gedronken tijdens een dieet. Voor de rest is het belangrijk dat je op dagelijkse basis genoeg vezels binnenkrijgt.
Naar vrijwillig langdurig vasten - zeg: langer dan een week - is minder onderzoek gedaan. "Wat we ervan weten, komt vooral van mensen die bijvoorbeeld in hongerstaking zijn gegaan. Bekend is dat je dan ook spierweefsel gaat verliezen. Je lijf gaat in een soort hongerstand en je schildklier gaat ook anders werken.